Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, ani neznám nikoho, kdo by ho používal. Žiju v domnění, že chodítko používají takový ty sociální skupiny, co miminu dávají k svačině susenky, batoleti pouští „tak dvě hodinky denně max“ televizi a jejichž dítě umí používat mobil dřív než pořádně mluvit.
@Ady2024 píše: Více
Vztekáš se tady sice krásně, ale plácáš naprosté nesmysly a můžeš to okecávat až do aleluja.
Jen málo věcí bylo za posledních několik desetiletí tak jednoznačně prokázaných, jako fakt, že chodítko je pro děti naprosto nevhodné a má dalekosáhlé špatné důsledky pro jejich páteř.
Ale samozřejmě – ty jsi daleko chytřejší než všichni odborníci a víš to nejlépe
. Nepřekvapuje mne to - někteří rodiče jsou bohužel schopni si s klidem obhájit, že svým dětem nejrůznějšími způsoby ničí zdraví, psychiku atd.
Ne, nevyužívali. Přišlo mi to zbytečné a jako další krám do bytu. Který je zase jen na chvilku. Taky to určitě otluče byt a nábytek.
@stinga píše: Více
Jj, ani naše máma nepoužívala, vědělo se, že je to škodlivé. A to jsem, myslím, ještě krapet starší než Ty.
Ale říkala, že děti kamarádek a známých v tom „pavouku“ lítaly, sama si pamatuji, že to některé matky braly i ven před bytovku nebo dům. Prý jsme byli široko daleko jediní, kdo to nepoužíval a nechtěl😊
@ambruše píše: Více
Přesně to jsem za tím taky viděla. Závodník a zničený nábytek, jak by to furt dítě do něčeho pralo ![]()
@1Pears1 píše: VíceTak na mě to měli. V okolí znám jen jedno dítě co mělo chodítko ale to má zdravotní omezení. Chodítko bylo bezpečnější…
@Platanka píše: Více
No to je ten roblem socialni bubliny/skupiny, ze ti to prijde normalni, protoze v te bubline to delaji vsichni. Je tezsi „prozrit“, vzdelat se dal. Je to hodne o nejakem prehledu a kritickem mysleni a ne jen slepe delat neco, co delala ma matkaz babicka, vsichni okolo.
@Ady2024 no je to ted takova moderni mantra, mela jsem to s choditkem stejne jako ty - pouzivala jsrm ho pro sve deti vzdy po chvilkach a dle nutnosti/potreby. A dnes davno dospeli zdravi lide 30+ a dosud bez bolesti zad. Kupodivu!
Chodit zacly samy me deti hodne brzy - v 10 mesicich.
Ja ale znam tzv. supermatky, ktere se nerozpakovaly dat sedicimu batoleti v hl. kocaru misto zdrave svaciny rovnou do ruky salam s rohlikem
,bo byly line jak vandracka hul.
@Ahep píše: Více
není to žádná moderní mantra, když moje matka před více jak 30 lety věděla, že chodítko je nezdravé, a matka od @1Pears1 taktéž
Klasické chodítko, hopsadlo a podobný nesmysl, to jsem zatrhla. kamarádka mi to chtěla původně koupit, hned jsem zatrhla, že tohle ne. Chvilku používal takové to tlačící chodítko před sebou, ale víc ho bavilo chodit normálně, dost se naučil v ohrádce. Do ničeho jsem ho předčasně netlačila, i když babičky lomily rukama, že se nenaučí ani sedět, ani chodit. Dnes lítá jako raketa, že mu nestačíme. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak vy jste vedle jak ta jedle s tím výrokem, ono když cedíte těstoviny, krájíte maso, vyndáváte pekáč z trouby, tak u toho těžko budu mít v ruce dítko! A pokud je v tu chvíli akční tak nevidím důvod proč ho nedat nachvilku do chodítka. Za další, to že dítě dlouho leze jak píšete, není vůbec podstatné! Někdo odkládá děti do ohrádky a to ne na dobu půl hodinky 20 minut než si něco udělá, ale na poměrný část dne je dítko v ohrádce, já preferuji chodítko, dojede si kam chce a na těch pár minut denně mu nic nehrozí
u prvního jsem využívala chodítko cca od 6 do konce 7- měsíce, pak už mi syn chodil. Neskutečně si to užíval. ![]()
@Ady2024 píše: Více
Co to plácáš? Samozřejmě, že to je podstatné ![]()
„Za další, to že dítě dlouho leze jak píšete, není vůbec podstatné! “
@stinga jsem ročník 87 a tak nás do toho mamka nedávala a brala nás raději ven ![]()