Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak to asi v každém kraj mají lékaři jiný názor. Já jelikož mám v rodině lékaře vystudované, sestřenice fyzioterapeutka a nic špatného na tom nevidí..ani já když jsem řešila chodítko u prvního jsem se nesetkala že by mi lékař řekl ne, zničí si páteř. Je to prostě o způsobu užívání. Za mne je to nebezpečné ale to je můj názor (šátek a trajdání po městě) asi je to i o myšlení teda té dané máminy, já prostě potkala jednu co si to klouzala i s prckem na břiše pod bundou po přechodu a ostatní jsme jen čekali, zda dojde na ten přechod na druhé straně nebo s sebou mlaskne na zem. Z tohodle hlediska to odsuzuji úplně stejně jako to vozítko přidělané za kolem s tatínkem v sedle na rušné silnici.
@Anonymní píše: Více
já jsem o něco mladší a také jsme chodili ven v jakémkoli počasí
@Bellino píše: Více
Nošení je novodobá móda postavená na hlavu, a hlavně zase dotažená do extrému. Občasné nošení ničemu nevadí, jenže řada takových těch ezo hovězích pak nosí dítě nonstop. Není to dobré ani pro dítě, ani pro matku.
@Ady2024 tady si týkají všichni, tak se tady nepivyšuj se svýma radama, nikoho Tvoje úvahy a obhajování nezajímá, tak nám to tu nevnucuje
![]()
@Ady2024 píše: Více
V šátku, či nosítku, má dítě polohu, která je vhodná, tedy kulatá záda, podsazený zadeček, nohy do M. V choditku mnohdy spíš visí a je to nápor na záda. Takže pleteš jablka a hrušky ![]()
@Ady2024 píše: Více
Jinak vozík za kolem taky neuznávám, ale nositko není v ničem závadné. Ne nadarmo se říká Indiánská babička, už tenkrát nosily a jinde po světě nosí děti třeba na zádech a u toho dělají, co je potřeba ![]()
Každá máme na vše svůj názor. Klidně si dávej dítě do hopsadla ve futrech, další skvělá vopičárna, jde o tvoje dítě
@Anonymní píše: Více
Chodítka dnes používají indočeši a podobná skupina lidí, takže tohle nepřevychováš, nemá to cenu, ať si klidně žijí svojí pravdou, ubližují jen sami sobě.
Česky pořádně neumí, o lidským těle ví prd, cizí matky by lískala na ulici, ale na uznávaném vědeckém fóru zvaném emimino vyžaduje vykání. Super, internet snese všecko, tady se člověk nenudí
Akorát by mě zajímalo, kdo takovýmhle nakukal, že s touhle rétorikou dokáže kohokoliv přesvěčit o své nehynoucí pravdě ![]()
Mame choditko, ktere dite tlaci pred sebe.to jak se tam dite vklada bych nechtela.ale dcera ho stejne nepouziva, hraje si akorats temi prvky, co jsou na choditku pridelane.
S choditkem se prosla max 10× po pokoji. Dostala to jako darek
@Zumpa píše: Více
dřív se děti nosily, i teď v rozvojovém světě matky děti nosí přivázané na zádech - nošení je přirozené, (já dítě nenosila kvůli páteři ), kočárek je novodobý vynález
@Zumpa prosím tě a co je na tom novodobého? Děti se nosily, kočárek, coby běžná součást péče o dítě, je tu možná sto let.