Používáte choditko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9285
10.1.25 09:12
@Ady2024 píše: Více

To je sakra podstatné, jak dlouho dítě leze.
Zkus se trochu informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.25 09:14

@Ady2024 lezení je zdravé, nikdy jsem neměla potřebu dceru někam zavírat nebo poutat a když budu vyndávat pekáč, můžu ji dát do učící věže a dívá se :-) jinak si lozila po celém domě, teď už dlouho chodí a normálně spolu vaříme nebo uvařím, když spí na terase v kočárku nebo uvaříme odpo, já nebo manžel a to si hrají děti spolu :mavam: v mojí socialní bublině vzdělaných a bohatších lidí to nikdo nepoužíval, děti rozvíjíme, jedí zdravě, chodíme ven, nosí Barefoot a mají kvalitní protisměrné sedačky co nejdéle :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2104
10.1.25 09:19

Lezení je hodně zdravé, kdo dá dítě (chudák dítě) do chodítka, ten může i do ohrádky. A nemusí být v té ohrádce většinu dne. Může tam být jen nevyhnutně dlouhou dobu. Určitě lepší než chodítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
10.1.25 09:25
@BohunkaP píše: Více

Mě se líbí jak tady matky roku odsuzují něco co při normálním používání ničemu neškodí ale šátky, kde mají non-stop dítě s nohama ve špatné pozici schvalují.. já když vidím takhle ženskou běhat po městě s šátkem na břiše tak bych ji snad jednu.. hrozný! a chodítka vám vadí na pár minut denně? Někdy je lepší mít selský rozum a nebo si zjistit něco o šátkování viz: Možnosti nepříznivého dopadu „šátkování“:

předčasná vertikalizace – obavy z možné deformity páteře či nevyváženého vývoje svalového napětí (poznámka: neexistují však studie, které by toto prokazovaly – např. Evelin Kirkilionis z University ve Freiburgu nenašla u 200 dětí, které byly nošeny, žádné významné odchylky od běžné populace)
pozice s těsnou addukcí kyčlí (přinožení) – riziko tendence k luxaci (vykloubení) kyčlí - dítě by v šátku mělo mít pokrčeny nohy tak, aby úhel mezi stehenní kostí a trupem byl nejméně 90 stupňů (lépe ještě více), a přitom by abdukce (unožení) v kyčlích měla být taková, aby úhel mezi stehenními kostmi byl skoro 90 stupňů - pak je naopak tato poloha považována za příznivou pro správný vývoj kyčelních kloubů
rizika časných úrazů – pád rodiče s dítětem v šátku, náraz o nábytek, veřeje dveří, větší akční dosah dítěte (kamna, horká voda, výše položené předměty apod.)
riziko asfyxie (zadušení dítěte) v nevhodném závěsu – předklon hlavičky, ucpání úst a nosu tělem matky nebo látkou závěsu
stranou pozornosti by neměl zůstat ani ten, kdo dítě nosí (matka nebo otec) - je nutno si uvědomit, že nosit desetikilové, nebo ještě těžší dítě, představuje významnou zátěž pohybového aparátu (především páteře) a že je nutné uvést vlastní organizmus do souladu s požadovanými nároky, které na něj šátkování klade.

Nevidím nic špatného v tom, že dítě svou váhou se pokouší chodit a to že si dřepne do měkkého, nebo nachvilku odpočine v sedě ničemu nevadí, jelikož dítě už v tomto období sedí samo, za další je to přirozená chůze, kde pracuje se svou váhou a tělem, tak jak je chůze přirozená (ono se správně dítěti nemají držet ruce nad hlavou a učit chodit, když už poučujete.. tudíž chodítko brání pouze pádu ale nechává přirozeně dítě pohybovat bez tlačení něčeho před sebou (jako jsou ty chodítka tlačící, tam už je úplně špatně to, že dítě má natažené ruce a spíše šmajdá jako kachna). A ty šátky jak prosazují podobné maminy si neuvědomují, že dítě celou svou váhou, má v nepřirozené poloze nohy a kyčle? A to vám nevadí a připadá normální? a ještě mi tu frajerka odepíše, že to takhle bylo už za dop pravěku a je to prý normální… ono taky ty deformace páteří měli a umírali ve 30… :roll: V šátku tak jak ho uvážete tak je i většinu dne, bez hnutí, které je důležité aby se procvičila střeva kvůli trávení! Poznávání věcí kolem sebe..Že dítě se má učit ležet na zádech, že je to přirozené, ne shrbené.. tak že je dítko zmáčklé do klubíčka zády to vám nevadí? Kdyby to pro dítě bylo přirozené, tak máme jako ženy vaky jako klokan a děti by spali asi v houpací síti. :roll: a ne je mi 36 let..nejsem 20letá mamina která letí s trendem bez toho aniž bych si zjistila fakta. Hold pro některé je lepší se dítěte zbavit v ohrádce a neučit ho na co si v domácnosti má dávat pozor, hlavně že nezničí nábytek neschodí vázu a je to pohodlnější než vysvětlovat proč nesmí na schody, proč nesmí sahat na troubu, proč nelezem na stromeček, proč nelezem k oknu a podobně.. místo abych učila dítko jak slézat ze sedačky tak aby nespadlo v těch 5-6 měsících :nevim: místo hraní her s dětma sedíte polovinu dne v herně, hlavně že se nemusí věnovat dítěti. A ještě mi tu div nenapíšete že se ho vlastně zbavuji.. jako jak to bylo co psala? Sociálně slabší? To jsem se pobavila.. tohle napsat to je normálně jedna z perel co jsem si ti přečetla :roll: já už se ani nedivím, že kolem sebe vidím děti kterým je rok a vlastně ani nechodí, ani se nestaví podél nábytku, jen leží.

Příspěvek upraven 10.01.25 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.1.25 09:28

@Ady2024 kdes vzala, že má dítě ve správně uvázaném šátku špatně nohy? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
10.1.25 09:32

@Ady2024 ty toho evidentně nevíš víc, no. Marná debata.

• Citovat
  • Upravit
63
10.1.25 09:35

@Velryba černá.. za prvé si netykáme.

I v dobře uvázaném šátku je to pro dítě nepřirozené, místo aby se rozvíjelo samo tak ho mám mít jak opice? Má poznávat a učit zapojovat svaly, ne ho mít ve vaku. Jen pro to, že za ním nemusím běhat a kontrolovat.. kord ve věku o kterém je řeč tudíž ve věku kolem 6 měsíce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.1.25 09:39

@Ady2024 jak říkám, nevíš toho hodně, takže je ta debata o ničem.

• Citovat
  • Upravit
63
10.1.25 09:39
@Velryba černá píše: Více

Po druhé, trochu slušnosti by vám asi neuškodilo.. netykáme si.. :think: za to vy víte dle vašich diskuzích úplně všechno, koukám že není téma na které by jste neměla odpověď nebo argumentem.. že vy jste taková ta co snědla šalamounovi ho*no a jen podle vás je vždy vše pravda, vy vše nejlíp víte, umíte asi by jste si měla najít konečně nějakou kamarádku která by ty vaše ideologie poslouchala. Nic než urážet ostatní vlastně neumíte..co tak čtu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
10.1.25 09:42

Tady si tykají všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
10.1.25 09:44

K tomu šátkování. I tam se dá napáchat dost škody, ale když matka ví JAK tam má dítě mít, nic špatné na tom není. Pokud má dítě zády k sobě, to je špatně. Pokud ho má tváří k sobe, tak je to líp. Tam je to technice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
10.1.25 09:46

@Bellino

Takže když budu mít v šátku dítě 2 hodinky, je to lepší než když bude v chodítku ty 2 hodinky ( ne v celku ale během celého dne dohromady? ) to asi ne.. že. Jelikož do šátku si ho nedám pouze na těch 10 minut, pak na půl hoďky jako u chodítka.. tam ho prostě šoupnu a jdu..do města, uklízet a podobně.. než osamostatňovat :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.1.25 09:49

Je to blbé, ale nám nošení dlouhodobě schvaloval jak PLDD, neurolog, tak i ortoped. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2104
10.1.25 09:57

Nošení mi schvaloval snad každý odborník, jak píše paní nade mnou, ale já nešátkovala(po aktuním císaři jsem se na to necítila), až později na pár minut, ale dávání do chodítka, to mi neschvaloval nikdy v životě nikdo. Spíš naopak, je to mučící nástroj. A co je divné na tom mít dítě v šátku a jít s ním do města, na procházku místo kočárku. A věřím, že dítě se jednou dokáže osamostatnit i bez výmyslu jménem chodítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.1.25 10:01

@Bellino a schvalovali nám to již před devatenácti lety. :) Mezitím nějaké stěhování, tudíž názor různých lékařů u různých dětí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure