Používáte omluvu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.5.15 19:53

Kdybych přislíbila účast a pak nemohla dorazit, tak se určitě omluvím.

Co se týká pozvánek přes FB, tak spoustě lidem se třeba akce líbí, kliknou, že přijdou a pak se na to vykašlou (možná mají pocit, že tou potvrzenou „účastí“ aspoň podpořili ten daný projekt nebo akci). Pokud se jedná o menší akci a je vidět, že je tam pozváno málo lidí a málo lidí se i přihlásí, tak bych spíš zakladatelce napsala, že nepřijdu.

Každopádně chválím Vás za úžasný projekt a snahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
17.5.15 19:56

@hanka.br. Tak když už mi to někdo potvrdí tam, lajkuje a komentuje vše, co tam k tomu přidávám a pak se o tom bavíme i osobně, a nikde ani zmínka o nezúčastnění se, tak jo, brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.5.15 20:02

V 21. století?
Sice je pozvánka na takovou akci přes FB nejspíš neformální záležitost, přesto si myslím, že nedodržení slibu je pořád stejná sprostota.
Slušné chování by lidem nemělo být cizí v jakékoliv době a v jakékoliv situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408

@zorkaV Tak pokud ti lidé potvrdí účast i v následné komunikaci, pak to je opravu smutné. Jestli jsi je osobně oslovila a oni ti účast závazně slíbili, pak bych si asi neodpustila nějaký komentář, aby se alespoň chytli za nos. Snad tě to úplně neodradilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534

@zorkaV Asi takhle, určitě je slušnost se omluvit, pokud někam nemůžu dorazit a dělám to, i když já tedy když nějakou akci potvrdím, tak to už by musel být sakra důvod, abych nedorazila.
Ale pokud ti dorazilo 6 lidí z 20, tak bych i zapřemýšlela, jestli si někde neudělala chybu ty, jestli bylo zcela jasné, že je to závazné, protože to už mi přijde jako dost velké procento na to, aby všichni byli takový burani, že se neomluví :think:
No a poučení pro příště - vybírej na takovou akci zálohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.5.15 20:05
@zorkaV píše:
@radúna To jsem udělala :-)štve mě, že žijeme v době, kde když přijdeš včas, tak seš za exota
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
17.5.15 20:05

Ja tady tyhle akce pres FB a to, ze se lidi nekam prihlasi beru podobne jako „like“ na FB - vubec bych nepocitala s tim, ze to vsichni berou zavazne a ze mi prihlaseni lidi dorazi, akorat pokud by to byli vsichni moji blizci znami, se kterymi bych akci planovala a domlouvala dopredu osobne.
Jinak sama se omlouvam, pokud nekam nemuzu dorazit, ale co se tyce akci pres FB, tak chapu, ze plno lidi si to muze vylozit naprosto nezavazne (pokud nebylo vylozene napsano, ze z duvodu urcite financ. nakladnosti je vyzadovano potvrzeni ucasti pripadne poslani nahrady za sebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
17.5.15 20:14

To je právě to. Přemýšlím vždy v první řadě nad svojí chybou. Ale…
Než jsem začala něco plánovat, psala jsem lidem, jak se jim to jeví a jestli by na takovou akci přišli. Poté, co mi to zamítl jen jeden člověk, jsem vytvořila událost a rozeslala pozvánky a za ty necelé 2 měsíce jsem se osobně potkala kromě jedné se všemi a hodili jsme o tom řeč. Na síti jsem dala souřadnice na gps, popsala cestu pro pěší od zastávky mhd, kterou máme na dohled a že to bude na omezený počet se taky vědělo.

Přísahám, že nevím, co jsem ještě měla udělat víc. Snad jen zajistit odvoz, ale myslím, že kdyby někdo chtěl přijít, tak prostě dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
17.5.15 20:15

A co akci udělat znova? pozvi maminky tady na emiminu a uvidíš? třeba se zrovna najde dost holek či bude mít čas už zítra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7845
17.5.15 20:15

Pokud někomu něco slíbím ústně, telefonicky nebo písemně, tak se vždy omluvím, že nepřijdu.
Pokud kliknu na nějaké tlačítko na FB, tak to neberu jako slib účasti (spíš něco jako LIKE a připomínku pro mě, že taková akce existuje) a upřímně, realitu účasti většinou předem vidím tak na 20%, pokud mi to náhodou vyjde. Pokud ne, tak se určitě neomlouvám. Určitě ne u anonymních skupin (myslím tím ty, kde se osobně neznáme).
Pokud mě zve na nějakou akci přes FB někdo známý, tak úplně stejně - zakliknutí ani jedna strana nebere závazně a pokud jde o nějaké rezervace, náklady spojené s akcí apod., tak se účast potvrzujeme ještě jiným komunikačním kanálem bokem. Až to je oběma stranami bráno závazně.

V případě zakladatelky tedy nevidím vinu na straně těch, kteří nepřišli, ale na straně organizátora. Takhle se to dělat prostě nedá, modří už to vědí a zakladatelka si to dala jako PR lekci č.1. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
17.5.15 20:21

Pokud mi přijde na fb pozvánka, beru to jako pozvání, když můžu, potvdim účast, když mi nevyhovuje termín, ale akce se mi líbí, dám odmítnout účast, ale vyjádřím podporu v komentáři, případně dodám, že příště to snad výjde… jestli čekali ještě pozvánku poštou s odpovědním lístkem, tak to opravdu je tvoje jediná chyba, že jsi oslovila gumy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
17.5.15 20:22

Pokud někomu přislíbím účast, tak ano, omlouvám se. Ale taky už se mi jednou stalo, že jedna spolužačka ze střední vyhlásila na netu sraz a tak nějak automaticky předpokládala, že se všichni zúčastní. Já a spousta dalších jsme to nijak nekomentovali, tedy ani se nehlásili, ani neomlouvali. A když jí pak dorazila na sraz pouhá jedna kamarádka, tak se na nás všechny docela zlobila, že jsme se neomluvili a nepřišli. Ale my nikomu nic neslibovaly… Co se týče akcí na FB, tak ty zpravidla neodklikávám, snad jednou jsem odklikla, že se zúčastním voleb a jednou, že půjdu na pouť. Ale upřímně řečeno, chápu, že pokud je akce vyhlášena pouze tímto způsobem a žádná osobnější domluva nebyla, tak to lidé nemusí brát moc vážně. Tohle je takové hodně neformální pozvání, zpravidla na akce s neomezenou účastí. Na dotyčné bych se nezlobila a spíše se pro příště zamyslela nad jiným způsobem organizace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.5.15 20:33

Ja se vzdy omluvim! at uz se nedostavim, nebo vim, ze prijdu pozde..delam to, co ocekavam, ze by jiny clovek udelal me, kdyby se nemohl dostavit atd!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
17.5.15 20:41

Pokud nemohu dorazit na akci nebo se zdržím, vždy se omlouvám. Na druhou stranu coby organizátor akce bych potvrzení účasti přes pozvánku na FB nebrala jako závazný příslib.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
17.5.15 20:57

Nešlo jen o pozvání přes sociální síť. To vzniklo až po tom, co jsem si s každým člověkem o tom psala, či povídala, jestli by na takovou akci přišel, po souhlasu jsem řekla: dobře, pošlu pozvánku a vše tam k tomu upřesním. A už se hromadilo- zúčastním se… tak já nevím. Každopádně otázka je v názvu diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat