Používáte omluvu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Používáte omluvu?
Ahoj. Dneska jsem utpěla šok. Nejspíš se potřebuju jen vypovídat.
Uspořádala jsem akci pro šikulky, kde přijdete, dostanete materiál, a vytvoříte něco podle sebe, svým umem. Předmět se dá do internetové dražby a výtěžek půjde na konto nadace dětské onkologie. To byla myšlenka.
Tak jsem skoro 2 měsíce plánovala, nakupovala za nemalé peníze nářadí a komponenty, připravovala prostory. Vstup měl být omezený- kvůli pracovním plochám a nářadí. Počítala jsem s určitým počtem lidí, kteří mi na sociální síti přijali pozvánku.
Ve finále- Bylo nás tam 6. Omluva přišla jen od jedné osoby. Ostatní se na to prostě vy. Používáte omluvu? Hele, nestíhám; syn si zlomil nohu, musím s ním do nemocnice; zapoměla jsem na to a už nestíhám vlak… prostě něco?
Neskutečně mě to mrzí, že si (byly pozvány hlavně dámy) nedokázali najít čas a napsat- Vyliž si, mám lepší program. Dala bych šanci dalším lidem, kteří chtěli přijít, ale už by se nevešli. Jsem z toho smutná, nasr a hlavně strašně zklamaná. Mrzí mě, že zátupkyni nadace budu posílat fotky 6 lidí, kteří jsou absolutně nesví a zaražení z návtěvnosti.
Příspěvek upraven 17.05.15 v 20:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já se omlouvám podle toho, co je to za akci. Pokud si nepřítomné dámy myslely, že se jedná o pozvánku a kdo přijde, ten přijde, tak bych chápala, že se na to vybodly. Ale pokud se vědělo, že je omezený počet míst a svoji účast potvrdily, tak mi to přijde bezohledné a sprosté. Může do toho něco vlézt, ale omluva je na místě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě je slušnost se omluvit, zvlášť pokud věděli, že akce má omezený počet účastníků. Je to blbý
Kolik lidí bylo očekáváno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždycky, když se mi něco nehodí, nebo vím, že nestíhám, přídu pozdě nebo mi není dobře a mám někde být, když už jsem domluvená, nebo mám někam jít, tak se vždy omlouvám osobně, volám.
- Citovat
- Upravit
Pokud mám s někým něco domluvené a z jakéhokoliv důvodu nemůžu dorazit, tak se vždy s předstihem omluvím. Ale znám opravdu hodně lidí, kteří tohle zkrátka nedělají a asi jim na tom ani nepřijde nic divného. ![]()
Ale jsi dobrá, že jsi udělala takovou akci! Třeba to příště vyjde lépe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zorkaV pokud se někam nahlásím, je to domluvené nebo se se mnou počítá a já nemůžu dorazit, vždy se omluvím, přijde mi to jako základ slušnosti.
- Citovat
- Upravit
Tak to je na odstřel ![]()
Ano, omlouvám se pokaždé, když nedojdu na plánovanou schůzku - posezení s kamarádkou, lékaři, rodina, úřady. Pro Boha živého, je 21. století, to někomu upadne ruka a tlama, když zvedne telefon a omluví se??? Ve tvé případě stačilo aspoň naspat na net. To je v lidech, někteří jsou nevychovaní a bezohlední ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
omluva je slušnost, volám i když mám zpoždění pár minut.
Asi tady budeš číst, že jsme všichni dochvilní a omlouváme se.
Udělala jsi kus práce, čekala jsi pochvalu, radost z toho co jsi zvládla a pěkně prožitý den. Já tě chválím, za to, že jsi chtěla udělat radost jiným. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baracudas Moc ne. 20. Právě, že jsem nevěděla jak na to budou lidi reagovat, tak jsem nechtěla zamlouvat nějaký sál a udělala jsem to u nás doma. Koupili jsme na podzim domeček na okraji města a jednu místnost, která se bude předělávat jsem tomu uzpůsobila, vydrhla, navoněla, vytopila, okna myla, vše potřebný nachystala včetně občerstvení a fakt se těšila.
Materiál mě stál kolem 15000, za nářadí nechci ani počítat. Kdybych jim to na účet poslala rovnou, udělala bych líp, ale já do toho chtěla zapojit i okolí a užít si pěkný odpoledne a u toho i pomoct, ale byla to fakt naivní představa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, samozřejmě.
A radši buď osobně nebo radši zavolám a řeším to mluveným slovem.
Ale mně by tady opak stejně nikdo nevěřil
.
@zorkaV, je mi líto, že tě zklamali lidé, kterým jsi věřila, že dorazí a zkazili ti akci. ![]()
Nicméně já jsem taková, že hodnocení té akce bych si určitě nenechala pro sebe. A pokud bych já měla nějakou možnost takovou akci veřejně komentovat na netu, velmi ráda bych napsala něco ve smyslu:…„akce byla fajn, ale bylo by mnohem lepší, kdyby jsme byli plný počet a tito dotyční dorazili. Jmenovala bych je a ještě bych si přisolila, že jim pořadatel akce nestál ani za omluvu…“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zorkaV To mě moc mrzí
Rozhodně je to vrchol neslušnosti a tohle zrovna uplně nesnáším, nespolehlivé lidi, kteří neplní to co slíbí. Nevím co poradit, ale soucítím s tebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, omlouvám se pokaždé, když něco slíbím - třeba někam přijít, a nemůžu to dodržet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radúna To jsem udělala ![]()
štve mě, že žijeme v době, kde když přijdeš včas, tak seš za exota
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To naštve. Ale jestli to byla přihláška přes akci na FB, myslím, že to lidi neberou vážně.
Bohužel organizovat cokoliv, co zavisí na počtu lidi, je risk.
Stačila mi jednou exkurze do Rumunska ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zorkaV Potvrzenou účast na pozvánce na sociální síti jsi brala jako závazné přislíbení se zúčastnit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit