Používáte omluvu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101613
17.5.15 20:57

@zorkaV Na FB nejsem, takže vůbec nevím, jak to tam funguje, nicméně u takovéhle pro tebe finančně náročné akce bych očekávala v pozvánce něco ve smyslu: počet míst je omezený z důvodu materiálu na tvoření, potvrďte prosím závazně mailem do XY, zda se zúčastníte nebo ne, ať je možno volná místa nabídnout dalším zájemcům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.5.15 21:05

@zorkaV Holt si příště nech podepsat závaznou přihlášku i s prosbou o omluvu do toho a toho termínu. Možná, že to tvé popovídání si nebylo bráno tak vážně. Je to zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.5.15 21:05

@zorkaV, dokážu pochopit, jak se cítíš. Roky jsem pracovala jako kosmetička, ženské jsem objednávala na určitý čas a bylo jich dost, které měly přijít na dvouhodinové ošetření, ale neobtěžovaly se odhlásit, pokud nemohly. Samozřejmě se může stát, že se něco semele na poslední chvíli, ale zvednout telefon a říct aspoň „sorry“ se dá i v časovém presu.
Strašně mě štvalo, že tyhle klientky se pak s klidem objednaly na příště a opět bez toho, aby se jen zmínily o minulé neuskutečněné návštěvě :zed:

Jelikož teda sama vím, že to je hnusný, neslušný a trapný, omlouvám se vždy, když něco nemůžu, a pokud je to jen trochu možný, tak s dostatečným časovým předstihem. Přijde mi to jako jedna ze základních vlastností slušnýho člověka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.5.15 21:07
@hanka.br. píše:
@zorkaV Holt si příště nech podepsat závaznou přihlášku i s prosbou o omluvu do toho a toho termínu. Možná, že to tvé popovídání si nebylo bráno tak vážně. Je to zkušenost.

No a možná by neškodilo vybrat nějakou vratnou zálohu na zakoupený materiál. Třeba jen symbolickou padesátku, lidi na peníze slyší. A přišel by jen ten, kdo má opravdový zájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.5.15 21:10

Ano, vždy když vím, že něco nestihnu, nemůžu atp., tak se omluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.5.15 21:10
@KPKristy píše:
No a možná by neškodilo vybrat nějakou vratnou zálohu na zakoupený materiál. Třeba jen symbolickou padesátku, lidi na peníze slyší. A přišel by jen ten, kdo má opravdový zájem :nevim:

Já se obávám, že takhle se charita dělat nedá. Když zveš cizí lidi, kdo ti pošle padesátikorunu jen tak? Já bych ji teda neposlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.5.15 21:17
@hanka.br. píše:
Já se obávám, že takhle se charita dělat nedá. Když zveš cizí lidi, kdo ti pošle padesátikorunu jen tak? Já bych ji teda neposlala.

Já bych v první řadě nepáchala podobnou akci, pokud nemám jméno. Pak bych opravdu asi nemohla vyžadovat zálohu a tudíž riskuji, že to takhle dopadne.
Na druhou stranu by mi vlastní svědomí nedovolilo se někam přihlásit, a pak bez omluvy nepřijít. Je to trapný a buranský…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.5.15 21:18
@KPKristy píše:
Já bych v první řadě nepáchala podobnou akci, pokud nemám jméno. Pak bych opravdu asi nemohla vyžadovat zálohu a tudíž riskuji, že to takhle dopadne.
Na druhou stranu by mi vlastní svědomí nedovolilo se někam přihlásit, a pak bez omluvy nepřijít. Je to trapný a buranský…

To rozhodně je, to souhlasím. Bohužel je to celkem běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
17.5.15 21:25

Ne nepoužívám, a ti lidi co to používají mě vytáčí do ruda.
Ano chápu a toleruji, že dítko onemocní(dostane teplotu) stane se nějaká akutka, ale pokud se takto vymlouvá pravidelně tak kvetu.
Stejně tak jako u nedochvilnosti. Navíc v dnešní době technologií, není problém poslat sms, vzkaz na Fb…každý je on line, ale jak se má dostavit v čas a osobně.

já takto byla na jednom třídním srazu sama :cert: a to nepřišel ani organizátor, to mě manžel vezl do jiného města :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.5.15 21:34
@Lussye píše:já takto byla na jednom třídním srazu sama :cert: a to nepřišel ani organizátor, to mě manžel vezl do jiného města :cert:

8o
To jako fakt?? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
17.5.15 21:45
@KPKristy píše:
8o
To jako fakt?? :pocitac:

ano, a to než jsme vyjeli jsem kontrolovala jak tel, tak email a vzkazy. :cert: Fakt nechápu v dnešní dobře. chápu před 20lety, kdy jediná komunikace byla pošta a tel budka, ale dnes :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.5.15 22:13
Používám omluvu, samozřejmě.
@Lussye píše:
Ne nepoužívám, a ti lidi co to používají mě vytáčí do ruda.
Ano chápu a toleruji, že dítko onemocní(dostane teplotu) stane se nějaká akutka, ale pokud se takto vymlouvá pravidelně tak kvetu.
Stejně tak jako u nedochvilnosti. Navíc v dnešní době technologií, není problém poslat sms, vzkaz na Fb…každý je on line, ale jak se má dostavit v čas a osobně.já takto byla na jednom třídním srazu sama :cert: a to nepřišel ani organizátor, to mě manžel vezl do jiného města :cert:

hustý 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
17.5.15 22:13

Nejde mi o zálohy. Materiál využiju příště. Přiznám se, že to byla první taková akce a na přesný počet lidí už nikdy nic neudělám. Ráda se nechám poučit, pokud někdo zkušenosti máte. Jen mě to prostě strašně zamrzelo, že lidem ani tenhle účel nestojí za trošku času na omluvenku. Prostě jsem to potřebovala vypsat, protože brečet mi nějak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
17.5.15 22:18

Pozvánku na soc. síti bych nebrala závazně. To už spíš registraci emailem a třeba týden předtím napsat podrobnosti a ujistit se. Na facebooku je takových lidí tolik že lidé kliknou a ani o tom neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
17.5.15 22:21

@zorkaV nápad byl pěkný :palec: a budu držet palce at to příště vyjde.

Pokud se někdo omluví, tak to je i pochopitelné, ale když hledají výmluvy, tak kvetu.

Za poslední roky co jsem doma zjištuji, že mám kolem sebe lidi, kteří se rádi setkají, ale jen v případě, že dorazím já k nim, jakmile se domluvíme na neutrální místě, abychom to měli stejně daleko, tak to pak začne výmluvami proč se nemohou dostavit. Jednou jsou nemocní, po druhý příjde pojištovák, pošták, pak musí nakoupit, uvařit, apod.

Jsem asi nějaký špatný typ :mrgreen: pač mě asi nikdo nemá potřebu vidět. Ale už jsem si zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat