Používáte omluvu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
733
18.5.15 15:04

@Gituš Ale přijde mi rozhodně lepší říct- jsem poleno, nebo prostě mě nezvěte, chodit sem nebudu, mám jiný starosti, než jojojo přijdu a pak hledat výmluvy. Není to příjemný ani jedný straně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
18.5.15 16:06
@zorkaV píše:
@Gituš Ale přijde mi rozhodně lepší říct- jsem poleno, nebo prostě mě nezvěte, chodit sem nebudu, mám jiný starosti, než jojojo přijdu a pak hledat výmluvy. Není to příjemný ani jedný straně

Ale to motáš situaci, u té školkové akce nešlo o to, že by někdo přislíbil účast a nedorazil, ale že organizátorky automaticky překpokládaly, že z toho budou všechny matky nadšené a dorazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
18.5.15 16:10

@j.a.n.i1 prostě povinné?
Tak to by nebavilo ani mě. Když něco musím nebo někdo něco ode mě bere jako automatiku a už pak ani nepoděkuje, tak jsem ten naschválníček, kterej to bude sabotovat a just nepřijde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
18.5.15 16:13

@zorkaV Jo, mám to podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
18.5.15 18:37

Kdepak, děvčata, naše akce dílničky není povinná. Ale při školkovném 150kč/měs. se moc nerozšoupneme a zřizovatel nám zdražit na víc jak 200,–- nedovolí. Jak pak chcete sehnat prachy na dárky dětem pod stromek? :nevim:
Na druhou stranu to třeba já beru jako relax a vzhledem k dnešní vytíženosti matek, co přijdou na druhou směnu doma z práce je to přece jen čas, kdy můžou tvořit i se svými dětmi, které posléze je schopný vyzvednout partner a strávit sním taky nějaký čas bez mámy.
A neříkejte mi, že neumíte upéct perníky, vyválet těsto ;) navíc tam máme úžasnou cukrářku, co poradí se zdobením. Třeba tohle děti milujou - péct a zdobit perníčky a já jim to ráda nechám zkusit. A ráda těm holkám ukážu, co jsem se za tu dobu naučila já, aby i doma chtěly s těma sváma drobkama tvořit, zdobit. Díky následnému prodeji se z těch peněz mají dobře hlavně a jen jejich děti. A věřte mi, že i já se od matek ráda přiučím něčemu novému.
Ovšem vše je jen o lidech - jen chtít. Mít tam víc takových sólovek, jako jste vy, tak tluču hlavou o zeď - už teď po přečtení reakcí děkuji za těch pár skalních mamim, které ne vždy, ale přijdou :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
18.5.15 19:01
@jezek1 píše:
A neříkejte mi, že neumíte upéct perníky, vyválet těsto ;) navíc tam máme úžasnou cukrářku, co poradí se zdobením. Třeba tohle děti milujou - péct a zdobit perníčky a já jim to ráda nechám zkusit.

Ty to furt nechápeš… já nechci, to je dost rozdíl, nevidím důvod, proč bych se měla povinně účasnit nějakého „relaxu“, který já za relax třeba vůbec nepovažuju a pak ještě do noci dělat to, co jsem kvůli takové akci nestihla, to je fakt relax jak fík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
18.5.15 19:03

@j.a.n.i1 však píše, že to nemaj povinný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
18.5.15 19:05
@zorkaV píše:
@j.a.n.i1 však píše, že to nemaj povinný

Jasně, píše že to není povinný a vzápětí má blbé kecy na ty, které nedorazí… já si něco nepovinného představuju malinko jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.5.15 19:08
@j.a.n.i1 píše:
Ty to furt nechápeš… já nechci, to je dost rozdíl, nevidím důvod, proč bych se měla povinně účasnit nějakého „relaxu“, který já za relax třeba vůbec nepovažuju a pak ještě do noci dělat to, co jsem kvůli takové akci nestihla, to je fakt relax jak fík.

Presne tak, tohle treba pro mne zadny relax neni. Uznavam, ze bych se kvuli detem premohla a jednou zasla, ale v duchu bych penila…

• Citovat
  • Upravit
10905
18.5.15 19:26

@jezek1 To buď, protože ty, co by možná přišly ojediněle, sis odradila rejpáním.
Vy si fakt myslíte, že když to těm, co nepřišly, dáte sežrat, tak příště nadšeně dorazí? Neříkám normálně se zeptat, ale tohle mi nepřijde chytrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

@jezek1 To buď, protože ty, co by možná přišly ojediněle, sis odradila rejpáním.
Vy si fakt myslíte, že když to těm, co nepřišly, dáte sežrat, tak příště nadšeně dorazí? Neříkám normálně se zeptat, ale tohle mi nepřijde chytrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
18.5.15 19:46

@Knihomyš moje milá, já nepraktikuju ani mezi matkama vztahy - šu šu šu - ona si dovolila nepřijít. Nemam to ráda jako učitelka a ani jako člověk. Když mi máma řekne, že se na to necítí, že by to nezvládla, respektuju to, ale zároveň jí i přesto pozvu, ať se přijde aspoň podívat, zkusit, pokecat… Odlehčím její zásadní odmítnutí a za ty 4 roky jsem moc ráda, že už se ty holky nebojí, ví jak umotat adveňťák, svícen, dekoračku a podle sebe si ho i dozdobí. Největší úspěch pro mě je, že se pak ve finále babky a ostatní lidi porvou a většina se prodá.
Mojí poznámku o rejpání sis vyložila špatně, to mě mrzí. Ze své funkce si nemůžu dovolit někomu něco přikazovat, musím na to jít oklikou a motivací, jako u dětí ;) Navíc tohle opravdu utužuje moje vztahy s rodiči - nebojí se mě zeptat na svá mláďata a já pokud tápu v dítěti, tak mám naopak možnost se zeptat a nebo vypozorovat, jak se s ním jedná doma a podle toho se dostat k tomu dítěti blíž a posunout ho dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.5.15 19:50
@jezek1 píše:
Kdepak, děvčata, naše akce dílničky není povinná.

No a tak proč z toho tu povinnost těm matkám téměř děláš?
Vždyť ty se vyjadřuješ ve smyslu, že kdo nepřijde, je téměř škůdce školky…
Uvědom si, že nemůžeš lidem diktovat, co mají nebo nemají dělat ve svém volném čase.
Sama se zmiňuješ o vytíženosti matek, ale každý přece chce relaxovat po svém, ne?
Nějaká uražená učitelka by mi mohla .. víš, co.

A ano, já na dílničky chodím. :* . Ale proto, že učitelka nikoho nenutí. Pouze nabídne možnost.

A pokud zřizovatel nechce zvednout školné, tak si zajistěte příjem do školky jinou cestou - oslovte sponzory. Já to dělám ;) a každý rok zajistím naší školce dar ve výši 5 tisíc Kč na vánoční dárky. Jsem jenom matka dítěte, nikoliv učitelka.
A můj muž jednou zajistil ze svého zaměstnání, že děti dostaly báječné dřevěné hračky, které vyráběli muklové pro „nějakou“ školku. Tou se ten rok stala ta naše malá vesnická školka. Líná huba - holé neštěstí. Ale vše je jen o lidech - jak sama píšeš ;) .

@jezek1 píše:
Mít tam víc takových sólovek, jako jste vy, tak tluču hlavou o zeď - už teď po přečtení reakcí děkuji za těch pár skalních mamim, které ne vždy, ale přijdou :*

No, kdyby se mnou jednala učitelka tak jako ty se tady vyjadřuješ, tak takto uražené a přednas. rané učitelce bych neměla ani snahu pomoci ani omylem a taky bych se dílničkám vyhýbala :*.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat