Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@trpaslinka netkaná textilie, v roli, v přířezech, je to vlastně úklidová pomůcka
Holky, zmínily jste ty papírové kuchyňské uterky z Lidlu, ty nikdo nepoužívate? Já jsem je teď párkrát použila a nepřijdou mi zlé.
@trpaslinka píše:
Holky, uvazuju, ze bych misto ubrousku presla take na neco jineho. Bohuzel ziju v zahranici a tak tu perlan nesezenu. Narazila jsem na moznost latkove ubrousky, kuchynske papirove uterky (to se mi moc nezda, i kdyz uznavam, ze ty 3 vrstve jsou pevne) a nebo ty separacky. Co byste mi doporucily? Mam se dat do latkovych (budu se stehovat, takze konecne bude vlastni pracka a vetsi prostory na suseni), nebo vyzkouset nejake ty separacky? A pripadne jake? Bambusove, viskozove ci z celulozy?Prvni tydny jsem pouzivala vatove ctverecky pro deti jen s vodou, ale ty vychazeji dost draho, takze jsem uz presla na detske ubrousky. Tam neni problem s cenou, na rozdil od cech se tu daji sehnat opravdu dost levne. Ale preci jen to obsahuje nejakou tu chemii. Mala sice zatim nema zadne potize s opruzeninama, ale nikdo mi nezaruci, ze tomu tak zustane, az zacneme s prikrmy a rada bych proto presla na setrnejsi cisteni. Mate nekdo zkusenost s necim jinym, nez perlan?
kdyz si koupis senzitive vlhcene ubrousky v DM, tak ty se daji prat a opakovane ´pouzivat. Cili chemii mas jen napoprve, pak uz jen tkaninu. Je to za babku, kdyz josu uz moc jete, nebo na nich mas kus bobku, bez vycitek vyhodis. Pripadne si muzes cele baleni hned vyprat, aby ses ty straslivy chemie zbavila
Peru na 60°C.
@siminek123 no, ty mam v planu vyzkouset ja
Zjistila jsem, ze za tu cenu je to vyborna kvalita. Alespon na uklid urcite
Na detskou prdelku ci pusinku jeste nevim. Ale na pusinku vyzkousim nejdrive asi na sobe ci na synovi.. Pokud to projde, pak vyzkousim teprve na male..
No, já si říkám, že když se používají v kuchyni, tak přece nijak závadné být nemůžou, ne? Nebo se pletu?
@trpaslinka taky bydlim v zahranici a nez jsem si dovezla Perlan z CR, tak jsem pouzivala podobny material puvodne urceny jako hadrik na uklid, nebylo to nicim napustene.
@lucie.t a nemohla bys mi rict, jaky hadrik presne? Jinak mne napadlo zkusit takove ty detske zinky z librovky. Jsou slabe, zhruba stejne velikosti.
Ale prestehovali jsme se a tady librovku nema
Tak az nekdy po vyletu do Londyna.
@trpaslinka ja uz nevim, taky to bylo z nejakeho toho 99p shopu. Jen sipamatuji, ze byl bilomodry prouzkaty
Jinak promin, ze mi odpoved trvala tak dlouho, uz sem moc nechodim..
@lucie.t v pohode. Asi tusim, co myslis, ale tedy nejsem si opravdu jista, protoze to mi moc neprijde jako material vhodny misto Perlanu. Priznavam, Perlan jsem v zivote nevidela, ale ty uklidove hadriky mi prijdou takove divne na pouziti k necemu jinemu, nez na uklid. A casto prave byvaji napustene. Ale uz jsem premyslela, ze z librovky bych si mohla nakoupit vice tech detskych zinek a ty pouzivat misto ubrousku. Jen budu muset doresit, jak budu skladovat spinave. Asi tedy s plinkama, ale ty take nevim, jestli budu namacet nebo skladovat na sucho
Dnes jsem je konecne dostala, takze zitra vyprat a ususit a pak muzu konecne zacit latkovat.
@trpaslinka a kde zijes? Perlanu mam hromadu a nepouzivam, ze bych preposlala treba dal… ale asi zijes jinde nez v DE.
@Pudloslava Klasicke vlhcene jednorázové ubrousky z DM? To by me nenapadlo je hodit do pračky… ![]()
@Pudloslava my tu DM nemáme. Jaksi jsem nenapsala, že žiju v zahraničí. No, ubrousky mám zatím nakoupené, tak zatím zůstanu u nich. Také za pár drobných Ale dala jsem se na lakování. Tedy ještě nedala, teprve jsem si včera přinesla plenky domu a dnes schanela separačky.
@blumen hele, kolik mas toho perlanu? Premyslim, ze nejake mensi mnozstvi na zkousku bych byla ochotna i odkoupit. Za male mnozstvi to postovne nebude snad tak drahe, ne?