Pověra - kočárek doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28414
9.11.07 21:09

Ahoj :wink:
Já jsem měla kočár u našich, a postýlku měsíc předem připravenou. Myslím, že co se má stát, se stane, na pověry moc nevěřím. Ale taky by mi bylo moc líto, kdybych viděla věci na mimi přichystané, a přišla bych s prázdnou náručí. Ten chlap by to měl někam odnést.
Jinak mě moc mrzí, že jste o své děti přišly, přeji všem zdravé a šťastné dětičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.11.07 08:58

Je mi opravdu líto, když vidim kolik vás o mimi přišlo :( děti zatim nemám, ale budu se řídit tim, co říkal můj bratr. Na pověry nevěřim, ale u svého dítěte to zkoušet nebudu, jestli je na tom něco pravdy..at jde o pověru u dítěte o jakoukoliv (např.stříhání vlásků před dokončeným rokem)

• Citovat
  • Upravit
1426
10.11.07 17:53

Holky tak u nás-mamka nás nikdy nějak moc nestrašila a když jsem nosila malého, byla jsem zrovna u ní, jsme měli nakoupeno jen do porodnice a kočárek jsme, i z finančních důvodů, nechali až po porodu. Takže ono je to fakt praktické, co kdyby. A jen co jsem porodila máma naběhla do obchodu a vše mi přinesla. Kočárek ještě až za pár dní z Polska. Teď jsem teda už vdaná a manžel nechce ani žádnou drobnost předem-no to jsem si, ale postavila hlavu a jedny nádherné dupačky, takové jsem před tím nikde nezahlédla, už mám doma(jsem ve 22.tt). Celkem to záleží na daných lidech, někdo to prostě musí mít v čas do puntíku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.1.08 22:46

co tady ctu tak to je fakt hrozny ja o miminko prijit tak se mi zhrouti celej svet!co se tyka kocarku doma tak jsem behem tehotenstvi o nicem takovym neslysela,ale i kdyby jo moc by to nezmenilo,poveram jsem nikdy neverila…kocarek jsme koupili kdyz jsem byla v 6.mesici,byla nedele.chteli jsme ho dat k rodicum hlavne kvuli mistu,ale pritel ho chtel v pokoji,aby jsme se na nej mohli koukat a poradne si uvedomili ze cekame miminko,souhlasila jsem,prisel mi to dobrej napad a navic jsem se chtela naucit kocarek slozit o nejaky povere jme ani jeden tenkrat vubec nevedeli ale dalsi tejden zacli hadky ani nevim kvuli cemu jak to vzniklo,rekla jsem mu hodne veci co bych normalne nerekla a on byl taky jak vymenenej a choval se dost hnusne az nakonec v patek jsme se rozesli bylo to neco nepochopitelnyho,po tom jak strasne jsme se tesili a jak bylo vsechno fajn.kdyz jsem se pak nedavno dozvedela ze kocarek doma v pokoji pred narozenim ditete nosi smulu vsechno mi to do sebe najednou zapadalo,ze na tom nejspis neco bude.ted je malicka uz 3 tejdny na svete,porod jsem mela krasnej bez komplikaci,nikolka je nadherna zdrava holcicka,nebyl s ni jedinej problem a oproti tomu co vidim a slysim kolem sebe je to fakt velky stesti.tak se dikybohu ji ta povera nijak nedotkla,snad jenom ze nemame tatu.bude to znit mozna detinsky ale kdybyste nekdo vedel jak se da tahle povera odvolat (jestli to vubec jde) tak sem s tim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
28.3.12 14:19

nijak pověrčivá nejsem, kočárek jsem přivezla před porodem, složili jsme ho doma (!), ale pak jsem ho šupla do garáže, co kdyby náhodou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
28.3.12 14:22

Ahoj, já mám kočárek doma, i když se mi to moc nelíbí. Ale nemám ho kam dát. Tak snad je to jen blbá pověra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
28.3.12 14:24

já bych řekla, že to vzniklo tím, že pokud by se něco stalo, tak pak přijít domů z nemocnice a první co - buch ho kočár v předsíni, což by tu maminku dorazilo si myslím…
jiný důvod nevidím.
já teda měla kočárek sehnaný, ale až dokud mě patrner neodvezl do porodnice, tak byl u tchýně na půdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
28.3.12 14:24

Ahoj, pověrčivá nejsem. Kočárek jsme kupovali, když jsem byla asi ve 33. tt, potom jsme ho měli doma. Máme skoro 16měsíčního syna a nevypadá, že by ho to nějak poznamenalo :lol:. Mně není jasné, jak by umístění kočárku mělo mít na cokoli vliv :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
28.3.12 14:30

a to samé i postýlka.
Byla připravená skříň na oblečky a ty v ní byly asi tak 14 dní před porodem, ale postýlka i kočár byly u tchýně a přivezli obojí nakonec den před návratem z porodnice, když jsem přijela domů s mimčem na ruce, tak sem si ji teprve povlíkla a kočár vyndala z pytle sama…
NO ale má to jednu nevýhodu - až když jsem to zkoukla, jak je to rozestavěné v ložnici, tak jsem zjistila, že je to úplně blbě (blbě sem se dostávala přes postýlku do šatní skříně) a odpoledne, zatímco mimčo spalo v obýváku na gauči, sme ještě točili skříně a poličky po ložnici :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
28.3.12 14:38

Tak já měla kočár doma snad od 2Ott a hle,nic se nestalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.3.12 14:38

Krávovina, kočárek nech doma :mrgreen:
Existují stovky pověr, jistě neustále každý den překračujeme jednu po druhé, protože o nich nevíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.3.12 14:39

Ja mela kocar taky doma, teda ve sklepe, jinak to neslo…ale i kdyby. Je to povera a zadnej kocar nestesti ani nezpusobi ani nezachrani.
Zly by to bylo tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.3.12 14:55

My kočár měli v krámě :mrgreen: byl zaplacený, ale doma jsem ho pro jistotu nechtěla :oops: pokud bude druhé, doma už stejně bude, že jo :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.3.12 15:10

Když nad tím tak přemýšlím, tak u nás je to tak nějak naopak… Když jsem čekala nejstaršího syna, kočárek doma byl připravený a vše bylo v pořádku.
Když jsem čekala dceru, byly doma jak kočárek, tak golfky… Vše proběhlo v pořádku…

Teď se snažíme o třtího potomka, kočár doma žádný a už potřetí se nezadařilo… :pocitac: :nevim: Že bychom měli nějaký honem koupit a ono to třeba konečně vyjde…? :think: :idea: :?: ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
28.3.12 15:40

povera jako povera…
ja budu mit kocarek doma a doufam ze to bude v poho.
zenich taky nesmi videt nevestu ve svatebnich satech pred svatbou a ja brala manzela s sebou kdyz jsem saty vybirala. chtela jsem se libit hlavne jemu, tak co :jazyk: prodavacky nebo jak se jim rika v tech salonech z toho byly trosku prekvapeny, ale co je mi po nich. brzo oslavime pate vyroci svatby a budeme kupovat kocarek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí