Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla kočárek snad od 3 měsíce (bazarový, prostě se zrovna naskytla výhodná koupě)… bydlel tedy spíš v garáži, ale nebylo to kvůli pověrčivosti, ale protože v chodbě děsně překážel.
Rada bych napsala,ze poverciva nejsem,ale me skutky mluvi o opaku..Kocarek jsem mela schovany u mamy,privezli jsme ho,az jsem byla doma z porodnice.. ![]()
teda holky, já mam kočár i postýlku doma, sice kočár v zahradní chatce ale je to doma a uplně mam z toho teď blbej pocit… to je jako když sem řekla že jsem byla těhotná na hřbitově a kamarádka na mě vyvalila oči a říká jestli sem normální.. prý se k tomu váže také nějaká pověra ale radši mi jí ani neřekla. Neveřím na pověry ale člověk když to tady čte tak zamrazí. Všechny maminky co přišli o děťátko lituji
jen pro zajímavost (zkopírováno z jiné diskuze v podstatě jsem to ukradla, autorce se omlouvám)
Mimochodem, mám půjčenou knížku od babičky „Naše dítě“ z roku 1959 (je docela vtipná v dnešní době) a tam se píše o pověrách toto:
Na pověry je třeba dívat se jako na přežitek minulosti a moderní pokroková žena jim nevěří.. ![]()
tak my už kočárek koupili před třemi týdny a dali ho k vedle bábi
Ahojky holky…tak ,jak jsem nikdy pověrčivá nebyla,tak tet ,už jsem. Dovezla jsem si kočárek z veletrhu …byl za velmi zajímavou cenu…a já byla asi ve 28 týdnu těhotenství. A týden nato ve 29. týdnu jsem o miminko přišla. Nevím,asi to byla náhoda…ale už se nato dívám jinak. Takže zamě ,kdybych otěhotněla tak kočár jde z domu. Aspon k mamce.))))))
@CokeLady tak jako mě taky napadne že je pátek 13 a nebo že mi přeběhla černá kočka ale nemyslím na to a je to. Je snadné přiřadit nějaké neštěstí k nějaké pověře když se nám zrovna stane nějaká nepříjemnost
@CokeLady
ja na tohle neverim-kocarek mame doma stejne jako ostatni veci ![]()
Já pověrčivá taky nejsem, takže jsem kočárek přivezla domů. Když to zjistily babičky, tak začaly strašit, že se to nemá…
Takže nakonec se milý kočárek odvezl k jedné babičce. No, co kdyby náhodou.
Přivezl se až po porodu. ![]()
tak ja som asi rekorderka, kocik som mala doma od 10tt ![]()
a dobre som urobila, lebo ked sme ho zlozili, tak sme ho hned isli aj reklamovat
mal zaseknute koliesko. a pritom slo o pomerne drahy kocik- concord neo, takze osobne som rada, ze som si to nenechavala na poslednu chvilu ![]()
@kotýsek tak to mi je luto
to sa potom uz clovek na to skutocne pozera uplne inak
Kočárek mame doma už 2 roky…
kdybych věřila na pověry, tak bych asi od chvíle, kdy jsem zjistila těhotenství, tahala ještě nechodící batole jenom v manduce…
@kotýsek píše:
Ahojky holky…tak ,jak jsem nikdy pověrčivá nebyla,tak tet ,už jsem. Dovezla jsem si kočárek z veletrhu …byl za velmi zajímavou cenu…a já byla asi ve 28 týdnu těhotenství. A týden nato ve 29. týdnu jsem o miminko přišla. Nevím,asi to byla náhoda…ale už se nato dívám jinak. Takže zamě ,kdybych otěhotněla tak kočár jde z domu. Aspon k mamce.))))))
To chápu, moc mě to mrzí
![]()
Tak jsem měla kočárek doma od 5. měsíce těhotenství a vše je ok, takže bych se už ničeho nebála ![]()
Ahoj, já jsem ve 26tt a doma mám postýlky dokonce 2 a tak na půl připravené, i se chystá koutek s přebalovací podložkou, komodou, atd..Nevydržela jsem, tak jsem do nich dala vše co tam bude patřit a zbytek věcí co je v šuplíkách postupně peru. Kočárek golfky mám u mamky a ten hluboký budu objednávat v září a půjde taky k mamce. Pověra je pověra, ale mi to děláme spíš kvůli místu, nevím kam bych je oba dala.Je hrozné mít to doma když by se něco stalo, ale já věřím že je a bude vše v pořádku, když mě ten maličký(ká) tak pěkně každý den kope.
Jsem na sebe opatrná a dělám vše pro to aby se miminku nic nestalo.Je to malý zázrak, povedlo se mi otěhotnět po 14 dnech snažení a strašně se na něj těšíme.
Ahojky,
nevím proč ta pověra vznikla, ale spíš by mě zajímalo, jestli by se stala i taková neštěstí i kdyby dotyčný neměli kočárek, postýlku…doma připravený
smozřejmě o tom vím a byla jsem si toho i vědoma, když jsem u syna pořizovala i já kořárek, ten už jsem měla tak od 6.měsíce těhotenství doma, protože jsem ho něměla kam dát, tak stejně jsem měla cca 3 týdny před porodem nachystanou postýlku, úplně vše, protože si neumím představit, jak bych lítala a sháněla po porodu s čerstvě narozeným mimi, když první měsíc není zas nějak dobrý lítat po obchodňákách ![]()
Nicméně se mi narodil zdraví syn
jako takovým příkladem- v březnu jsem prodělala potrat v 9.tt a doma jsem neměla nic…Myslím že tyto věci se dějí z jinýho důvodu a ne z toho že je kočárek či postylka doma
![]()