Pověra - kočárek doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
12.7.12 09:54

Já měla kočár doma už asi měsíc před termínem a ve finále jsem rodila o tři týdny později po termínu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Evulííína
4.5.13 15:34

A vztahuje se ta pověra i na vajíčko? Nebo ho můžu uskladnit v garáži?

• Citovat
  • Upravit
4151
4.5.13 21:03
@Evulííína píše:
A vztahuje se ta pověra i na vajíčko? Nebo ho můžu uskladnit v garáži?

pokud tomu neveris, nevztahuje se na nic :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
4.5.13 21:10

Postýlku jsme měli nachystanou už 3 měsíce před porodem, to samé veškeré věcičky a kočárek měsíc před… na takový hovadiny jako jsou pověry fakt nejsme doma zvědavý :mrgreen:

a narodil se nám zdravý klučina a týden po termínu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
4.5.13 21:21

Kočárek jsme doma neměli (i z důvodu místa),ale oblečení jsem si kupovala už od poloviny těhotenství a vše bylo nachystané v komodě.
Pokud by se něco s miminkem stalo, snad by byl manžel i rodiče tak duchapřítomni a vše by do příjezdu maminky vyklidili.
Navíc, nemyslím, že to, že bych přišla domů bez miminka, ale kočárek by doma nebyl, by nějak zmenšilo mou bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
20.8.14 18:27

Holky a jak to je když kočár používáte pro první mimčo? :think: Kdy by jako třeba měl jít z domu nebo jestli vůbec. Holka chodí většinou pěšky, kočár použijem max jednou do týdne, ale rády bych ho nechala ještě při ruce. Novej kupovat nebudem, jen korbičku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.8.14 18:30

Při druhém to neplatí.. Nebo teda v mém širokém okolí rodí podruhý skoro každá a žádná ho z domu nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85896
20.8.14 19:06

My ho doma bohuzel mit budeme, nemame ho kam dat. Ale tech pover existuje tolik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
20.8.14 19:50

Já ani nevím, co by se mělo stát, když budu mít kočár doma, ale kočárek a jsme měli doma už asi od 30.tt. a nestalo se vůbec nic. Také jsem kdysi byla s 6 mesícním synem na dušičky na hřbitově a když jsem to říkala kamarádce, tak na mě koukala jako jak jsem to mohla udělat. No a bude mu pomalu 13 a podle kamarádky měl do prvních narozenin umřít. Zajímalo by mě, jak tyto pověry vznikají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85896
20.8.14 19:54

@krtek7489 jezis, to jsi mi nemela rikat, ten ten kocarek budu chtit dostat mermomoci z domu :mrgreen: tezko rict, jak to vznika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102807
20.8.14 19:56
@krtek7489 píše:
Já ani nevím, co by se mělo stát, když budu mít kočár doma, :mrgreen:

Taky nevím, tak maximálně že by o něj člověk zakopl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
20.8.14 20:25
@j.a.n.i1 píše:
Taky nevím, tak maximálně že by o něj člověk zakopl :think:
:mrgreen: :mrgreen: :potlesk:

Poveru znam, taky jsme ji dodrzeli, ale taky by me zajimalo kdo ty povery kdy vymyslel. Jaky holky povery jeste znate??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15134
20.8.14 20:47
@krtek7489 píše:
Já ani nevím, co by se mělo stát, když budu mít kočár doma, ale kočárek a jsme měli doma už asi od 30.tt. a nestalo se vůbec nic. Také jsem kdysi byla s 6 mesícním synem na dušičky na hřbitově a když jsem to říkala kamarádce, tak na mě koukala jako jak jsem to mohla udělat. No a bude mu pomalu 13 a podle kamarádky měl do prvních narozenin umřít. Zajímalo by mě, jak tyto pověry vznikají :mrgreen:

Nejspíš se stejná situace náhodně stala víckrát za sebou a pověra je tu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.16 17:22

Pověra

Ahojte maminky těhulky snažilky :)

Před pár dny my vyšly pozitivně tři těhotenské testy a zítra jedu k doktorce aby mi to potvrdila. Ale na co sem se chtěla zeptat. Co si myslíte o tom, že by se o těhotenství nemělo do 3. měsíce říkat jinak žena potratí? věříte té pověře? máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
31.1.16 17:24

Nemyslím, že to je pověra ale biologie. Sama jsem to na začátku neříkala, vlastně až po genetických testech, velkém ultrazvuku. Pro svůj klid. Nebála jsem se, že to zakřiknu. Nechtěla bych být v situaci kdy to rozhlásím a ono nic. I když, ono se něco může stát kdykoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí