Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A vztahuje se ta pověra i na vajíčko? Nebo ho můžu uskladnit v garáži?
@Evulííína píše:
A vztahuje se ta pověra i na vajíčko? Nebo ho můžu uskladnit v garáži?
pokud tomu neveris, nevztahuje se na nic ![]()
Postýlku jsme měli nachystanou už 3 měsíce před porodem, to samé veškeré věcičky a kočárek měsíc před… na takový hovadiny jako jsou pověry fakt nejsme doma zvědavý ![]()
a narodil se nám zdravý klučina a týden po termínu ![]()
Kočárek jsme doma neměli (i z důvodu místa),ale oblečení jsem si kupovala už od poloviny těhotenství a vše bylo nachystané v komodě.
Pokud by se něco s miminkem stalo, snad by byl manžel i rodiče tak duchapřítomni a vše by do příjezdu maminky vyklidili.
Navíc, nemyslím, že to, že bych přišla domů bez miminka, ale kočárek by doma nebyl, by nějak zmenšilo mou bolest.
Holky a jak to je když kočár používáte pro první mimčo?
Kdy by jako třeba měl jít z domu nebo jestli vůbec. Holka chodí většinou pěšky, kočár použijem max jednou do týdne, ale rády bych ho nechala ještě při ruce. Novej kupovat nebudem, jen korbičku. ![]()
Při druhém to neplatí.. Nebo teda v mém širokém okolí rodí podruhý skoro každá a žádná ho z domu nedala..
My ho doma bohuzel mit budeme, nemame ho kam dat. Ale tech pover existuje tolik ![]()
Já ani nevím, co by se mělo stát, když budu mít kočár doma, ale kočárek a jsme měli doma už asi od 30.tt. a nestalo se vůbec nic. Také jsem kdysi byla s 6 mesícním synem na dušičky na hřbitově a když jsem to říkala kamarádce, tak na mě koukala jako jak jsem to mohla udělat. No a bude mu pomalu 13 a podle kamarádky měl do prvních narozenin umřít. Zajímalo by mě, jak tyto pověry vznikají ![]()
@krtek7489 jezis, to jsi mi nemela rikat, ten ten kocarek budu chtit dostat mermomoci z domu
tezko rict, jak to vznika.
@krtek7489 píše:
Já ani nevím, co by se mělo stát, když budu mít kočár doma,
Taky nevím, tak maximálně že by o něj člověk zakopl ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Taky nevím, tak maximálně že by o něj člověk zakopl
Poveru znam, taky jsme ji dodrzeli, ale taky by me zajimalo kdo ty povery kdy vymyslel. Jaky holky povery jeste znate??
@krtek7489 píše:
Já ani nevím, co by se mělo stát, když budu mít kočár doma, ale kočárek a jsme měli doma už asi od 30.tt. a nestalo se vůbec nic. Také jsem kdysi byla s 6 mesícním synem na dušičky na hřbitově a když jsem to říkala kamarádce, tak na mě koukala jako jak jsem to mohla udělat. No a bude mu pomalu 13 a podle kamarádky měl do prvních narozenin umřít. Zajímalo by mě, jak tyto pověry vznikají
Nejspíš se stejná situace náhodně stala víckrát za sebou a pověra je tu ![]()
Ahojte maminky těhulky snažilky ![]()
Před pár dny my vyšly pozitivně tři těhotenské testy a zítra jedu k doktorce aby mi to potvrdila. Ale na co sem se chtěla zeptat. Co si myslíte o tom, že by se o těhotenství nemělo do 3. měsíce říkat jinak žena potratí? věříte té pověře? máte s tím někdo zkušenosti?
Nemyslím, že to je pověra ale biologie. Sama jsem to na začátku neříkala, vlastně až po genetických testech, velkém ultrazvuku. Pro svůj klid. Nebála jsem se, že to zakřiknu. Nechtěla bych být v situaci kdy to rozhlásím a ono nic. I když, ono se něco může stát kdykoliv…
Já měla kočár doma už asi měsíc před termínem a ve finále jsem rodila o tři týdny později po termínu