Pověra - kočárek doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
31.1.16 17:25

Kdo chce, pověrám věří a vyplní se mu, kdo je normalní - ten se zasměje:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
31.1.16 17:25
@Raddkka píše:
Nemyslím, že to je pověra ale biologie. Sama jsem to na začátku neříkala, vlastně až po genetických testech, velkém ultrazvuku. Pro svůj klid. Nebála jsem se, že to zakřiknu. Nechtěla bych být v situaci kdy to rozhlásím a ono nic. I když, ono se něco může stát kdykoliv…

v patem mesici to uz muselo byt neztak videt, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
31.1.16 17:26

@natajňáka tak tyto pověry fakt neberu, 2× po sobě jsem potratila po zmiňovaných 3 měsících, resp. po takovém tom zlomovém screeningu, který všichni berou jako metu, po které vesele těhotenství oznamují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
31.1.16 17:30
@Raddkka píše:
Nemyslím, že to je pověra ale biologie. Sama jsem to na začátku neříkala, vlastně až po genetických testech, velkém ultrazvuku. Pro svůj klid. Nebála jsem se, že to zakřiknu. Nechtěla bych být v situaci kdy to rozhlásím a ono nic. I když, ono se něco může stát kdykoliv…

Můžu se zeptat jak tu biologii ovlivní, zda to někomu řeknu nebo ne? A jinak já to zas naopak řekla hned, nechtěla jsem být v situaci, kdy by to nedopadlo a já pak musela tajit, jak mě to vzalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.16 17:35

Děkuji Vám za názory :) na pověry moc nedám, hlavu si z toho nedělám ale tohodle sem se trochu lekla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
31.1.16 17:37

@natajňáka : ja to taky neznam jako poveru, proste v tom prvnim trimestru je sance na potrat nejvetsi, tak to hodne lidi nerika :nevim: Ja to nerekla, jen manzelovi a dopadlo to dobre, jestli se to da povazovat za zkusenost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale nemyslim, poveram neverim…nicmene cele tehotenstvi jsem mela iracionalni strach cokoliv zminit na Facebooku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.16 17:39

Já si právě myslím, že kdyby žena v prvních 3. měsících potratila tak to nebude dané tím jestli to někomu řekla nebo ne.. kdyby potratila tak jen proto že to jsou první 3. měsíce a jsou opravdu rizikový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
31.1.16 17:49

Byla jsem 4× těhotna z toho 2× zamlkle tehotenstvi a sp v 8-9tt. Nikdy jsme to nikomu neříkali do 13tt dokud nebylo po NT screeningu (manžel to samozdrejme vedel)… Nevěřím je to pověra ale i tak to neříkáme protoze se chci vyhnout případnému vyptavani, vysvětlování a litovani když to na začátku nedopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.16 17:53

@aknah31 chápu, dekuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.1.16 18:32

No budu reagovat na ten kočárek. Na prodejně toto slýchám asi od 50% matek kočárek nemá být doma před porodoem.
Z druhé stránky mám měsíčně asi 10 zákaznic které potřebují kočárek zítra, protože je pouští z porodnice. A potom se strašně zlobí když česká pošta doručí balík až za 48h místo za 24h.
U druhého syna jsme si vybrali kočárek ( z naší nabídky co byl fyzicky na skladě) no a jak na svinu přijela taková mamina pospíchalka co už měla dítě doma a neměla kočárek a koupila ho. Žena měla ještě 14dnů do termínu a tak jsem to neřešil a prodal. No večer přišla velká bouřka a o půlnoci jsme valili rodit. NAkonec jsem taky měl ženu s dítětem doma dřív než ten vyhlídnutý kočárek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
31.1.16 18:41

A kdyz nekdo ceka druhe dite a kocar ma doma, tak se to bere jak?? :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.1.16 18:43
@Makronka222 píše:
A kdyz nekdo ceka druhe dite a kocar ma doma, tak se to bere jak?? :think: :D
že je to blbost
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
31.1.16 20:18
@MarieOVMUC píše:
v patem mesici to uz muselo byt neztak videt, ne? :D

Nebylo. Navíc to bylo v zimě, takže kabát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
31.1.16 21:45

To je všechno o psychice… Když to někomu řekneš ve druhém měsíci a pak se budeš 24h denně stresovat, žes to udělala, tak z těch nervů opravdu můžeš potratit.
Když se tím pochlubíš hned a budeš v pohodě, nic se nestane. ;) Resp. může se stát, ale ne kvůli tomu, že jsi někde přiznala těhotenství… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
31.1.16 22:01

Přečti si tenhle článek, je o pověrách a o tom, jak se jimi těhulky zbytečně stresují ;) http://zena-in.cz/…eberte-vazne

Já měla kompletní výbavu doma, protože jsem byla před porodem nékolik týdnů v porodnici na rizikovém. Řeči ostatních, že to nosí smůlu mi byly nepříjemné, ale přednější pro mě byl klid, že je vše připravené a manžel bude moct jezdit za náma do porodnice a ne někde nakupovat kočár nebo ho vyzvedávat u příbuzných.

Udělej to, co tě nejmíň stresuje, tím mimču prospěješ nejvíc. Hodně obchodů nabízí, že kočárek po zakoupení zdarma uskladní a vyzvedne se po porodu. Že by nesměl být ani koupený jsem neslyšela.

Přeji zdravé a spokojené mimi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky