Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdar Devcata! ![]()
Moje manzelka, jsme v 28tt, ma po cely den ohromne pohyby didatka, stale (co minutu, cely den, prestavka skoro zadna), vybouluje brisko az dole, treba i o 2cm na vysku…
Vzhuru jsme od 4:00, kdyz zena mluvi, tak se vehementne vrti, pred a po kazdem jidle, o veceru ani nemluvim, usiname od 20:00 a cekame do 23:00 nez usne mimo, kdyz zena spi a ja se vzbudim, vidim stejne, jak s ni hazi i behem spanku..
…je to normalni? ![]()
prestane to nekdy?, nemuze se deloha protrhnout, nechybi miminku neco, ze se tak zadostive dozaduje
pozornosti?
Zena vyska i ted, kdyz to pisu…teda asi bolesti… ![]()
Dik
No, já měla taky pohyby hodně znatelný, záleží asi na velikosti miminka a některý byli teda fest nepříjemný, ale bylo období kdy kopala a kdy spala. Osobně bych se 100% zeptala gynekologa, aby se na mimi podíval. Jestli bude vše v pořádku, asi vám roste fotbalista ![]()
Ahoj,
děloha se protrhnout nemůže.
Jen mě napadá jet do porodky, popř. ke svému gyn. na kontrolu ať natočí monitor, utz. V knížkách píšou, že neklidné miminko a naopak hodně klidné (bez pohybů) není nic dobrého, ale záleží taky jak moc je manželka citlivá a vnímá pohyby, jestli je to jen teďka, nebo už od začátku. Miminko zatím má v bříku dostatek místa, takže zatím řádí. ![]()
Pokud je paní hubeňour, tak je pohyb dítěte z vnějšku patrnější. Ve 28 tt je už plod dost veliký, třeba se „vzteká“, že už nemůže volně plavat a obracet se (naše holky se obě okolo 29 tt otočily hlavičkou dolů a vyčkaly tak až do porodu).
Pokud není pohyb plodu vaší paní nepříjemný, nekrvácí nebo tak, tak je to normálka. Od 30 tt bude gynekolog pravidelně dělat „monitor“ mimina.
Pokud se vám ale něco nezdá, zaděte si ke gynekologovi nebo do porodnice, ať jste v klidu.
Jo a hodně oba spěte, jestli bude vaše mimi takový čilouš jak to vypadá, tak se pár měsíců po porodu nevyspíte.
Bára
Zdravim, tak ja to mela taky tak. Ve 28 tt to miminko jeste muze mit z rozbehem
Ja nadskakovala cely den, boule se mi delaly snad i na zadachech. V noci to same. Ted jsem ve 32tt, tak je to o dost lepsi. Prece jen je vetsi. U nas se ale stridaji pasivni a aktivni dny. Takze dva dny vkuse, dva dny normalne. Pro jistotu jsme se ptali doktorky, ta miminku zmerila srdicko a rikala, ze je vse v poradku. Rikala, ze na pohyby neni zadny metr, ze kazde miminko je jine, a ze kdyz je v poradku, tak to nevadi. Hold se to musi vydrzet. Spis nas upozornila, ze miminko bude zivejsi i po porodu, a ze se asi dlouho nevyspime
Ale taky bych Vam doporucila, zeptat se doktora. Staci zavolat a uvidite, co rekne. Tak preji krasne miminko ![]()
Jsem moc rad za vase prispevky. My jsme tedy pro jistotu byli se pozeptat, pani doktorka konstatovala ze je to uplne normalni a ze tedy opravdu jen ma hodne mista.
takze nezbyva nic, nez cekat, drzet dalsi 4-#. tydny.
dikes,
Twist
hodne stesti!
Twist - čekáte první mimi? Užívejte si pohybů zatím jen vevnitř… pak to bude mnohem „horší“ a do břicha už to zpátky nepůjde…
a je lepší, že je mimčo čilé, než kdyby se skoro ani nehnulo, takhle aspoń o něm víte a tuˇšíte, že je v pořádku. Přeju hodně štěstí, zdraví a pohodový porod! lída