Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoji,
chtela bych se zeptat jestli muzu mit vetsi hlad uz v prvnich tydnech tehot.ja jsem jinac poradny zrout a da se rict ze se porad necim cpu(nastesti si to muzu dovolit:) ale ted proste ani nemam na jidlo chut jako obvykle jen mam proste hlad.ten pocit v zaludku jak me zere kyselina,urcite vite ![]()
podle vsech jsem nejak v patem tydnu,doktorka mi to zatim ani nepotvrdila jsem objednana az na ctvrtek. mam jen pozitivni vysledky z krve z pohotovosti a od utery pozitivni testy a vse tomu nasvedcuje ![]()
tak bych chtela vedet jestli s timhle mate nekdo zkusenosti
![]()
Ahoj, já jsem stejný případ. Vubec jsem nevěděla, ža jsem těhu, bylo mi trochu špatně, tak jsem myslela, že na mě něco leze, ale měla jsem ŠÍLENÝ hlad - což se mi zdálo podezřelý, protože já nikdy hlad nemívala.Tak jsem si udělala test a byly tam //
Až do 4. měsíce mi bylo strašně zle, ale hlad jsem měla pořád - když jsem se najedla(pořádně), tak to bylo trochu lepší, takže jsem za první 4 měsíce nabrala 12kg
(výchozí váha 58kg). Teď jsem v 26tt a naštěstí už nepřibírám, ale stejně - do porodu skoro 3 měsíce, takže počítám, že 80kg mě nemine -chjo.
tak to jo.ja jsem si jen rikala ze je to treba brzo.vzdyt to miminko nema snad ani centimetr a uz by porad papalo.asi bude po me ![]()
u predchoziho tehotenstvi jsem nemela zadne priznaky proto je to ted pro me vse nove
Určitě můžes, alespoň soudím podle mě, protože já „žrala“ snad od 2. týdne ![]()
Jedla jsem moc celé těhu a přibrala 22kg, ale chutnalo mi pořádně. Vše už je dole, ale vím za co ![]()
Pa, Ha
Jo, jo, určo je to možný. Já přibrala 5 kilo za prvních šest týdnů
!!! Ale zase na konci se mi váha od sedmýho měsíce nepohla
.
U me to bylo stejne, v 5. tydnu tehotenstvi jsme byli na horach (nelyzovala jsem) a porad jsem jedla. Kamarad si ze me delal srandu, abych nakonec nemela dvojcata, ze nejim za dva, ale za tri a ono fakt!
Takze jo, mylsim, ze je to normlani.
Jedno nebo dve, hlavne kdyz jsou zdrave, no ne?
Tak hezky papej a uzivej si, pokud ti neni spatne.
Kila jdou po porodu dolu sama.
jojo to je jasny.ja jsem ted stejne vdecna za kazdy tehu priznak at je prijemny nebo ne ![]()
a je fakt ze u natali jsem pribrala 15 kilo a sest nedel po porodu jsem mela zas svych klasickych 45 ![]()
Ja jsem mela s holkama 16 kg nahore, po porodu uz jen 3 a ty sly dolu behem par mesicu. ![]()
nikiki já mám taky stále hlad, ani nemůžu spát ,furt bych jedla, ale zase nic nesnesu, jen slané sušenky a rýžové chlebíky. ten hlad je děsný, za 3 týdny jsem přibrala 2 kg.
Ahoj,
já mám taky pořád hlad - i po jídle. Jsem v 7+5 tt. Zatím jsem přibrala asi 2 kg. Jenom nechápu, z čeho ten hlad je, když ne z nedostatku jidla a jestli se ho mám snažit překonat.
Hlad způsobuje zvýšená hladina progesteronu, zvyšuje metabolismus a tím urychluje trávení. Nemá cenu hlad překonávat, tělo to jídlo potřebuje.
Kikinaaa,
díky moc za vysvětlení. Teď to dává smysl. Beru Utrogestan, takže progerteronu mam dostatek.
tak me uz hlad netrapi,vystridalo ho totalni nechutenstvi.mam co delat abych prisla na neco co snim aniz by se mi z toho delalo spatne ![]()