Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte tehulky, prvni tri mesice tehotenstvi jsem brala vitaminy Calibrum Baby plan a zaroven Acidofolan, dnes mi v lekarne ale lekarnicka rekla, ze to neni potreba… mohlo se neco stat miminku - davala jsem mu vlastne dvojnasobni davku kyseliny listove…
Vubec se neboj, ani desetinasobne mnozstvi kyseliny listove by miminku nevadilo. Navic, co se nespotrebuje, to se vycura. ![]()
Ahoj Kublinko,
tak kyselinou listovou se předávkovat nemůžeš.
ahojík
Ahoj, urcite maji holky pravdu. Mne dokonce tedka Mudr doporucila Femibion, ktery ma 4× vice kys. listove a prave proto je to lepsi pro predejiti vrozene vady. Calibrum Baby jsem brala doted a pry na nejake lekarske konferenci rikali, ze tam je pouze zlomek davky, takze se urcite neboj, spis muzes i pridat:-)
Janniah
Ahojky vím že tato diskuse je už hodně stará ale novou se mi zakládat nechce, jen jsem se chtěla zeptat ohledně toho acidofolanu, dneska jsem si ho chtěla koupit a paní v lekárně mi řekla, že se nic s vyšším obsahem listovky bez předpisu neprodává tak by mě zajímalo kde jste ten acidofolan sehnaly?
není to přímo od gyndaře?
J8 teda brala calibrum i slabší listovku je myslím ta listovka do 800mg za den?Já už tedy přesně nevím.
Marinko, tak jsem schválně mrkla a Acidofolan je volně prodejný ![]()
To já vim že je volně prodejný, jen nevím kde ho sehnat u nás v lekárně na mě lékárnice koukala nějak divně a že prý bez předpisu nic takového neexistuje
To je asi vaše lékárnice trošku pomatená…já teď acidofilan beru a je bez předpisu
Ten Acidofolan, brala jste ho nektera jen pred tehu nebo i v tehu?