Povinnost otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27073
28.3.17 20:47
@K4rink4 píše:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. tatinek si bere malou co 14 dnu. Když ma byt mala u otce na vikend, a nakonec zjistim že spala u babičky a ještě mimo bydliště otce, neni otec povinen mi zdělit kde mala bude na noc? Neni mi moc přijemne zjistit, že me ditě bylo s někym jinym, a uplně jinde a ja o tom nevěděla. Jen mě zajima jestli tohle smi či ně :think:. Budu moc rada za odpovědi
děkuji (omouvam se za chyby)

Chapu tve obavy a stres, ze dcera neni s tebou a ty nevis kde je, s kym je a jak se ma. Jestli se ji styska, jestli nebreci apod. To asi zname vsechny ty obavy o nase deti. Ale skutecne otec neni povinen te informovat o vsem. Je to jen na komunikaci vas dvou, pripadne babicky, u ktere dcera byva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
28.3.17 20:55
@K4rink4 píše:
to jstre mě nepochopila, ja se ptala na to, jestli by mi neměl řikat že necha dceru někde jinde, ale neni sni, a neřekne mi to :)

Zkus se nad to povznést, i když to ze začátku bude asi těžké. Taky mi vadilo, že se o děti nestará ex, ale jeho rodiče a dneska je mi to jedno. Podstatné je, že je o děti postaráno a kdo jim dá večeři je nepodstatné. Já taky nevím, kdy a kde s nimi je, ale vím, že je od děti postaráno, tak to neřeším. Já mu taky nic neříkám. Trvalo mi to pár let, než mě to přestalo rozčilovat. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
28.3.17 21:04
@K4rink4 píše:
nejde o to něco hlasit každy krok, jde o to, že ma mit ditě u sebe, a misto toho zjistim že byla jinde a ne s otcem.

A ty máš dceru pořád u sebe, když má být s tebou? Se prober, je to její otec. Může s ní dělat, co chce, když ji má u sebe a fakt k tomu nepotřebuje tvoje požehnání.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
28.3.17 21:09

A jestli máš takový schízy, tak do toho na tvým místě moc nešťourám, protože jestli budeš trvat na tom, že v tu dobu má být dcera jen s otcem, tak si babička klidně zažádá o svůj vyměřený čas a ty se budeš schízovat o další víkend v měsíci víc.

• Citovat
  • Upravit
11261
28.3.17 23:08

A kdybyste byli spolu, tak by dítě nebylo nikdy u babičky? Je to jedná doba, kdy má tatínek dítko u sebe a pravděpodobně i jeho rodiče, dcerky babička a dědeček. Širší rodina je důležitá, taky nějak musí rozvíjet vztahy a vzhledem k tomu, že na to má otec bohužel jen dva víkendy v měsíci, nějak se to podělit musí. V normální rodině taky dítě není pořád jen s rodiči, tráví čas i s prarodiči, tetami, strýci a dalšími členy rodiny, a představ si, že dokonce chodí i do školky nebo školy, kde jsou s úplně cizími lidmi, ačkoliv v té době jsou třeba svěřeni do péče otce nebo matky nebo obou… Tak to prostě je… hrotíš to zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.3.17 09:32

Já teda nevím, ale nemá větší pravomoci ohledně dítěte ten, kdo ho má svěřené do své péče než ten, kdo si ho bere jen na některý víkend a ještě ho v podstatě hned strčí k babičce? Kdyby měli společnou péči, neřeknu ani popel. Tohle je otázka - nikoliv tvrzení. Ví to někdo? :think:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
29.3.17 09:34
@Kobliha51 píše:
Já teda nevím, ale nemá větší pravomoci ohledně dítěte ten, kdo ho má svěřené do své péče než ten, kdo si ho bere jen na některý víkend a ještě ho v podstatě hned strčí k babičce? Kdyby měli společnou péči, neřeknu ani popel. Tohle je otázka - nikoliv tvrzení. Ví to někdo? :think:

Ne, nemá.

• Citovat
  • Upravit
81519
29.3.17 09:36
@Kobliha51 píše:
Já teda nevím, ale nemá větší pravomoci ohledně dítěte ten, kdo ho má svěřené do své péče než ten, kdo si ho bere jen na některý víkend a ještě ho v podstatě hned strčí k babičce? Kdyby měli společnou péči, neřeknu ani popel. Tohle je otázka - nikoliv tvrzení. Ví to někdo? :think:

ne.
Jendá se o svěření do péče, ne omezení rodičovské zodpovědnosti. Takže otec nepečuje, takže matka má povinnost dítě šatit, oblékat, vařit mu, prát, žehlit, kupovat léky, docházet k lékaři. Ale jinak ostatní složky rodičovské zodpovědosti zůstavají nedostčeny, otec má stále právo rozhodovat o majetku dítěte, rozhodovat o bydlišti, škole a vzdělávání, doostávat informace o jeho zdravotním stavu, školním prospěchu…
V době styku může dělat s dítětem to samé, co matka. Jen je ten čas kratší, než čas matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
29.3.17 12:34

Kdyby dítě strčil někomu úplně cizímu, tak neřeknu.. Ale tolik nadělat kvůli tomu, že dítě přespí u babičky? :think: :oops: Já a ségra jsme snad ani v životě u táty nespaly, když si nás měl brávat. Celý víkendy jsme trávily u babičky a nikdo z toho aféru nedělal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11261
29.3.17 19:14
@Kobliha51 píše:

A kdy ho má k té babičce strčit, když ho má jen dva víkendy v měsíci? To, na co má matka celý zbytek měsíce, tedy výlety, různé další aktivity a taky styk s dalšími členy rodiny, musí on vtěsnat do 4 dnů. Babička je pro dítě taky důležitá. Kdybych spočítala, kolik moje dcerka tráví u babičky za měsíc, tak to vyjde třeba i na ty 4 dny, někdy jsem tam s ní, někdy sama. Kdyby matka dala na víkend dítě k babičce, tak nikdo neřekne ani popel, protože s nám tráví zbytek měsíce. Ale ten otec tyto možnosti nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11261
29.3.17 19:27

Ještě bych ale chtěla dodat, že je rozdíl mezi tím, když si malou vezme, odveze ji k babičce a v neděli před odjezdem k matce ji zase vyzvedne od babičky a odveze k matce. A mezi tím ji nevidí, protože má vlastní program. To pak opravdu není úplně v pořádku, ale spíš proto, že dítko si zkrátka nevytváří vztah s otcem. Jinak pobyt u babičky nemusí být na škodu, pokud mají pěkný vztah a dítěti se tam líbí a je tam rádo. Matka má navíc dva víkendy v měsíci volné:-), což může být taky fajn, pokud je u babičky o dítě dobře postaráno. Vždyť i matka určitě dá někdy dítě na hlídání vlastním rodičům a není to nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.3.17 20:12
@Fazulina píše:
Ještě bych ale chtěla dodat, že je rozdíl mezi tím, když si malou vezme, odveze ji k babičce a v neděli před odjezdem k matce ji zase vyzvedne od babičky a odveze k matce. A mezi tím ji nevidí, protože má vlastní program. To pak opravdu není úplně v pořádku, ale spíš proto, že dítko si zkrátka nevytváří vztah s otcem. Jinak pobyt u babičky nemusí být na škodu, pokud mají pěkný vztah a dítěti se tam líbí a je tam rádo. Matka má navíc dva víkendy v měsíci volné:-), což může být taky fajn, pokud je u babičky o dítě dobře postaráno. Vždyť i matka určitě dá někdy dítě na hlídání vlastním rodičům a není to nic špatného.

ano tak nějak jsem to myslela, že ji ma pravě ty dva vikendy v měsici, ja se pouze ptala, a nehrotim to jen se ptam, a řikam že to je nepřijemne, nic vic ani min. nerozpsala jsem třeba další věcik tomu. děkuju za odpověd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.3.17 20:15

Ja se omlouvam že jsem neodpověděla mě to už nepustilo. Všem děkuji za odpovědi. A nejsem histerka a nehrotim to, jen jsem se zeptala. Nerozepsala jsem třeba dalši věci, že jsem i v kontaktu s jeho ted už ex ktera mi zdělila že se o ni nestara a jen slyšim že byla s tetou a tata byl v praci a podobně. Proto jsem se chtěla jen dozvědět jestli je todle běžné či ne :roll: a hned na mě utočit co ja dělam nedělam neni potřeba ;) moc vam ale děkuji holky a hezky večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.3.17 20:17
@Fazulina píše:
A kdy ho má k té babičce strčit, když ho má jen dva víkendy v měsíci? To, na co má matka celý zbytek měsíce, tedy výlety, různé další aktivity a taky styk s dalšími členy rodiny, musí on vtěsnat do 4 dnů. Babička je pro dítě taky důležitá. Kdybych spočítala, kolik moje dcerka tráví u babičky za měsíc, tak to vyjde třeba i na ty 4 dny, někdy jsem tam s ní, někdy sama. Kdyby matka dala na víkend dítě k babičce, tak nikdo neřekne ani popel, protože s nám tráví zbytek měsíce. Ale ten otec tyto možnosti nemá.

a mala k babičce muže kdykoliv, už jsem řikala todle několikrat, že on využiva situace kdy ji ma aby si pry on mohl odpočinout že je unaveny a dalši věci, mi přijde směšné od otce. a babička se mi muže vždy ozvat. ja nebranim rodině ke styku, nejsem ta hyena jako jine matky. ba naopak. je to o komunikaci ja to vim, protio jsem se jen zeptala jestli je to běžne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.3.17 20:20
@cecetka píše:
Chapu tve obavy a stres, ze dcera neni s tebou a ty nevis kde je, s kym je a jak se ma. Jestli se ji styska, jestli nebreci apod. To asi zname vsechny ty obavy o nase deti. Ale skutecne otec neni povinen te informovat o vsem. Je to jen na komunikaci vas dvou, pripadne babicky, u ktere dcera byva.

děkuji že mě chapete, ano přesně tak jak pišete. ja nechci po něm každy krok, to ne. jen když ma byt sni, sni neni, a k babičce muže kdykoliv. spiš jde o to že on sni nebyva ani sam jako otec. jen jsem se ptala na jednoduchou otazku, jo ne. stačilo moc vam děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna