Povinnost otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
29.3.17 20:24
@Lekninka91 píše:
Kdyby dítě strčil někomu úplně cizímu, tak neřeknu.. Ale tolik nadělat kvůli tomu, že dítě přespí u babičky? :think: :oops: Já a ségra jsme snad ani v životě u táty nespaly, když si nás měl brávat. Celý víkendy jsme trávily u babičky a nikdo z toho aféru nedělal :roll:

nedělam aferu byla to pouze otazka, a nejde o to že je u babičky, ale o to že si myslim že je snim, ale snim neni. a jsou okolo dalši věci pravě. takže mě to jen zajimalo nazor maminek. a ne že ze mě udělate že to dramatizuji :D to opravdu ne. ale děkuji za odpověd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.3.17 20:25
@Kobea píše:
Zkus se nad to povznést, i když to ze začátku bude asi těžké. Taky mi vadilo, že se o děti nestará ex, ale jeho rodiče a dneska je mi to jedno. Podstatné je, že je o děti postaráno a kdo jim dá večeři je nepodstatné. Já taky nevím, kdy a kde s nimi je, ale vím, že je od děti postaráno, tak to neřeším. Já mu taky nic neříkám. Trvalo mi to pár let, než mě to přestalo rozčilovat. :mrgreen:

děkuji za odpověd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
29.3.17 21:05
@K4rink4 píše:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. tatinek si bere malou co 14 dnu. Když ma byt mala u otce na vikend, a nakonec zjistim že spala u babičky a ještě mimo bydliště otce, neni otec povinen mi zdělit kde mala bude na noc? Neni mi moc přijemne zjistit, že me ditě bylo s někym jinym, a uplně jinde a ja o tom nevěděla. Jen mě zajima jestli tohle smi či ně :think:. Budu moc rada za odpovědi
děkuji (omouvam se za chyby)

Pokud je dítě v tvé péči a on má styk, tak ti nemusí hlásit, kde je s dítětem, ale neměl by dítě předávat jiné osobě, tedy měl by s ním být. Tedy je v rozporu se zákonem, pokud si dítě vyzvedne, odveze ho k babičce, odjede, za dva dny se vrátí a odveze dítě k tobě. To by neměl dělat. Ale blbě se to prokazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11288
29.3.17 21:42
@K4rink4 píše:
Ja se omlouvam že jsem neodpověděla mě to už nepustilo. Všem děkuji za odpovědi. A nejsem histerka a nehrotim to, jen jsem se zeptala. Nerozepsala jsem třeba dalši věci, že jsem i v kontaktu s jeho ted už ex ktera mi zdělila že se o ni nestara a jen slyšim že byla s tetou a tata byl v praci a podobně. Proto jsem se chtěla jen dozvědět jestli je todle běžné či ne :roll: a hned na mě utočit co ja dělam nedělam neni potřeba ;) moc vam ale děkuji holky a hezky večer

To máš těžký, nikdo nezná konkrétně Tvoji situaci a já jsem neútočila na Tebe ani na nikoho jiného, jen obecně píšu, že když je dítko u otce tak krátkou dobu, je možné, že nemusí být jen s ním, ale i s jeho rodiči, kteří mají na styk také právo. Taky třeba může mít takovou práci, že ne vždy na ty dva víkendy mu vyjde volno, pak třeba hlídá jeho přítelkyně nebo babička. Nepíšu konkrétně, že je to tak u Vás, třeba ten Tvůj se fakt moc nezajímá. Podle mě ideální je, když se rodiče dohodnou, např. pokud otci vyjde směna na víkend, kdy má mít dítě, může se v klidu domluvit s matkou na náhradním termínu apod. Někdy podle toho, co tady čtu, jsou tendence matek, co mají děti v péči, prostě těžce nést, že dítko má nyní otec (ať už byl důvod rozchodu jakýkoliv) a mají pocit, že musí vědět o každém prdu. Přitom otec může mít ty stejné pocity a určitě neví o každém pohybu dítěte v době, kdy není u něj. Navíc nemá ani možnost, právo to nějak ovlivnit. Maminky si často neuvědomují, že dělají v podstatě to stejné, co otcové, ale už jim to divné nepřijde (dítě u cizích lidí, u babičky, na výletě, nemocné apod. - a toto určitě otci nehlásí).

Že si chce třeba odpočinout, může být pravda, pracuje pořád stejně, ať má na víkend dítě nebo ne. Nemůže ten týden říct v práci, že o víkendu se musí věnovat dítku a proto bude míň pracovat (nevím, co dělá:-)). Jenže má určený styk a jindy nemůže. V úplné rodině se třeba rodiče vystřídají nebo dají dítě babičce, ale ten otec, co má ty určené víkendy, s tím nic nezmůže. Já fakt neútočím, jen se snažím na to dívat z druhé strany. Někdy to prostě lidé vidí různě.

Podání matky:
Ex o víkendu dal dcerku v neděli na celý den babičce, protože prohlásil, že je unavený z práce. Má dítě jednou za 14 dní a nedokáže si na ni udělat čas, je hrozný. Navíc mi o tom ani neřekl dopředu.

Podání otce:
Celej týden makám dvanáctky, jsem totálně zbitej, měli jsme frmol, hodně zakázek, museli jsme do práce i v sobotu. Měl jsem malou, nevěděl jsem, jak jinak to vyřešit, tak ji v sobotu hlídala moje současná partnerka a v neděli šla malá k babičce, fakt jsem se už potřeboval vyspat. Vím, že to není ideální, ale co jsem měl dělat? Taky si někdy potřebuju odpočinout.

A dokonce i v úplné rodině přece dojde často k situacím, že maminka třeba odjede na týden a nechá děti s tatínkem a ten třeba vezme děti k babičce, aniž by předem hlásil manželce na dámské jízdě, že tam jedou:-). Ale ona to neřeší, protože jsou s tatínkem:-).

A jak je dcerka stará? Jak ona vnímá ty víkendy s tatínkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.3.17 14:00
@Fazulina píše:
A kdy ho má k té babičce strčit, když ho má jen dva víkendy v měsíci? To, na co má matka celý zbytek měsíce, tedy výlety, různé další aktivity a taky styk s dalšími členy rodiny, musí on vtěsnat do 4 dnů. Babička je pro dítě taky důležitá. Kdybych spočítala, kolik moje dcerka tráví u babičky za měsíc, tak to vyjde třeba i na ty 4 dny, někdy jsem tam s ní, někdy sama. Kdyby matka dala na víkend dítě k babičce, tak nikdo neřekne ani popel, protože s nám tráví zbytek měsíce. Ale ten otec tyto možnosti nemá.

To je mi jaksi celkem jedno. Já jsem jen napsala otázku a na tu už jsem odpověď dostala.
:mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna