Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@K4rink4 píše:
no řekl mi mi da vědět, no a ted o vikendu jsem věděla že bude s babičkou, ale zase bud budou spat v praze nebo mimo prahu, no opět mi nedal vědět tak jsem nahaněla babičku kde mala teda bude. mě jde jen o princip
Tak se domluv s babičkou, ať ti dá vědět ona. A budeš vědět ![]()
@terinka4444 píše:
no a ty mu hlásíš, kde jsi a s kým je dítě, když je s tebou?
Přesně to samé jsem chtěla napsat.On je otec, má stejná práva jako ty. A ty ho nemůžeš omezovat kam smí a nesmí s dcerou jet.
@K4rink4 píše:
nejde o to něco hlasit každy krok, jde o to, že ma mit ditě u sebe, a misto toho zjistim že byla jinde a ne s otcem.
no a hlasis to ty nebo ne?
@lasička1 píše:
Přesně to samé jsem chtěla napsat.On je otec, má stejná práva jako ty. A ty ho nemůžeš omezovat kam smí a nesmí s dcerou jet.
nemusi mi hlasit kde je nebo ne, jde o to že da malou někam, a odjede pryč. on sni neni
@Lama Lama píše:
no a hlasis to ty nebo ne?
tak ja nemam co hlasit když mala je semnou pořad a nikam ji nedavam, a kdybych ji měla dat někam, tak mu to dam vědět, ja stim nemam problem
@lasička1 píše:
to jstre mě nepochopila, ja se ptala na to, jestli by mi neměl řikat že necha dceru někde jinde, ale neni sni, a neřekne mi to ![]()
@Borůvka1990 píše:
Tak se domluv s babičkou, ať ti dá vědět ona. A budeš vědět
to budu muset
jen jsem chtěla vědět jestli tohle muže, bo si myslet že je mala snim, a přitom neni snim a je jinde a nevim to je jen nepřijemne ![]()
A ty mu píšeš, kde jeho dítě zrovna je? On je otec stejně, jako ty matka.
Neni to jen tve dite.on je otec.ma stejna prava jako ty. a opravdu ti nemusi hlasit kde dite zrovna je, kdyz ho ma na starost.
Nic ti hlásit nemusí a přišlo by mi šílené, kdyby taková povinnost existovala. Předpokládám, že babička je svéprávná, nefrčí na drogách a má pro dítě normální podmínky. Vadilo by mi to pouze ve chvíli, kdyby dítěti nějak ubližovala nebo kdyby dítěti u ní hrozilo nějaké nebezpečí, to bych řešila. Jinak žij a nech zit ![]()
@K4rink4 píše:
no řekl mi mi da vědět, no a ted o vikendu jsem věděla že bude s babičkou, ale zase bud budou spat v praze nebo mimo prahu, no opět mi nedal vědět tak jsem nahaněla babičku kde mala teda bude. mě jde jen o princip
Jestli ti jde jenom o princip tak se na to vykašli a nehledej problémy tam, kde nejsou.
@K4rink4 píše:
nejde o to něco hlasit každy krok, jde o to, že ma mit ditě u sebe, a misto toho zjistim že byla jinde a ne s otcem.
nemá mít dítě u sebe, to je tvoje interpretace, on si může jet s dítětem naprosto kam chce ( v rámci republiky) s kým chce, dítě může dát hlídat komu chce. On je stejný rodič se stejnými právy. Zrovna jako ty mu neříkáš, co děláš, nemusí on. A ještě když ten člověk je babička dítěte.
@K4rink4 píše:
to jstre mě nepochopila, ja se ptala na to, jestli by mi neměl řikat že necha dceru někde jinde, ale neni sni, a neřekne mi to
nemusí, může jí nechat u babičky a tobě nemusí hlásit, že s ní není.
@K4rink4 píše:
to jstre mě nepochopila, ja se ptala na to, jestli by mi neměl řikat že necha dceru někde jinde, ale neni sni, a neřekne mi to
Samozřejmě, že může, proč by nemohl?!
![]()
Musí ti hlásit jenom kdyby jí chtěl odvézt za hranice. Pak by musel být tvůj souhlas. Jinak jí může mít u koho chce.