Pozitivní TPHA

Anonymní
29.11.10 20:24

Pozitivní TPHA

Holky, měl jste někdo pozitivní test na TPHA? Tedy syfilis? Já jo…s manželem jsem 17 let 8-o a nikdy jsem mu nebyla nevěrná…ale doufám, že se jedná jen o laboratorní chybku, protože u něj předpokládám totéž. Pro dítě by to asi bylo kritické :-(
Vše ostatní mám v pohodě. Díky za zkušenosti a držte mi palce, prosím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
29.11.10 20:40

Tak to je mi tě líto. A už jsi někdy byla testech na syfilis, tedy myslím v průběhu manželství? Pokud by to nebyla chyba laboratoře, tak pak by to asi bylo jasné. Držím ti pěsti, aby to byla chybička :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.10 20:45

jasně, už jsem rodila a jsme oba dlouholetí dárci krve. Takže snad by se už někdo ozval

• Citovat
  • Upravit
4957
29.11.10 20:45
vrobca píše:
Tak to je mi tě líto. A už jsi někdy byla testech na syfilis, tedy myslím v průběhu manželství? Pokud by to nebyla chyba laboratoře, tak pak by to asi bylo jasné. Držím ti pěsti, aby to byla chybička :palec:

Jenze behem tech let uz by se urcite nejake priznaky objevili. :roll:
Drzim palce, aby se jednalo pouze o chybu laboratore. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
29.11.10 20:49

Ahoj, slyšela jsem o takovém případu. Jsou lidé, kteří mívají pozitivní výsledky, ale po podrobnějším rozboru v laborce je to pak negativní. Držím palce, ať je to toto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
30.11.10 07:00
Lidka a Sami píše:
vrobca píše:
Tak to je mi tě líto. A už jsi někdy byla testech na syfilis, tedy myslím v průběhu manželství? Pokud by to nebyla chyba laboratoře, tak pak by to asi bylo jasné. Držím ti pěsti, aby to byla chybička :palec:
Jenze behem tech let uz by se urcite nejake priznaky objevili. :roll:
Drzim palce, aby se jednalo pouze o chybu laboratore. :palec:

Příznaky by se rozhodně objevily, mám totiž švagrovou, na kterou to přinesl manžel a bohužel jí to přešlo do chronického stavu. S tím souhlasím, jen jsem se ptala, jestli už zakladatelka podstoupila nějaké testy v minulosti a byla o.k. a objevilo se to až teď. Nemyslela jsem před 17 lety. Pokud jsi zakladatelko dárkyní krve, pak si myslím, že opravdu jde o chybu laboratoře, protože tam by na to přišli. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.11.10 08:28

Já bych se nebála, udělají ti specifičtější testy a uvidíš že to bude OK. Může se stát, že je tento test pozitivní, ale to ještě neznamená, že máš syfilis. Nejde o „chybu laboratoře“, ale o to, že žádný test není zcela dokonalý, může jít o autoimunitní onemocnění, nebo onemocnění dýchacích cest, případně boreliózu (ta se podobá původci syfilis), prostě tento test je takové síto a dále se výsledek potvrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.12.10 12:33

Pro Anonym

můžeš prosím napsat, jak dopadlo další testování? - tj. po dalším odběru?
Mně se totiž teď stalo něco podobného, vyšel mi pozitivní FTA-ABS. A protože syf. se testuje šesti různými jinými testy a mně vyšlo 5 negativních výsledků a 1 pozitivní, začala jsem na netu (i mimo ČR) pátrat co to má znamenat… Dočetla jsem se, že falešně pozitivní FTA-ABS byl už mockrát zjištěn u těhotných nebo těch, co v minulosti prodělali nějaké infekční onemocnění (těhu jsem a infekci jsem měla minulý rok). Takže doufám, že je to můj případ. Jediné co mě napadlo, že to může být něco starého…ale to mi laborantka vyvrátila - pokud je člověk nakažený např. přes 2 roky, tak ty krevní výsledky by byly pozitivní i u jiných testů. Navíc bych snad musela mít nějaké „kožní“ problémy - a ty samozřejmě já ani manžel nemáme. Takže něco starého jsem vyloučila - navíc před 6 lety jsem měla v těhu všechny výsledky negativní. Takže teď jsem po druhém odběru a čekám na výsledek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym anonym
13.12.10 20:09

ještě nevím, jdu k dr až po vánocích, ale počítám, že kdyby výsledky měli a byly špatné, že by mi snad volali.

taky jsem našla, že to může být borelióza, nebo jiná podobná infekce…já teda v krvi mívám něco, co značí zánět někde v těle, ale nikdy ho nenašli, obvykle absolvuju kolečko gynekolog-urolog-imunolog-zubař a pak se na to vykašlu, protože to bych atb mohla brát pořád a výsledek nula…

nemyslím, že bych měla syfilis, absolutně jsem neměla kde k němu přijít, spíš bych sázela na něco jiného, ale pevně doufám, že miminko bude v pořádku

• Citovat
  • Upravit
anonym anonym
13.12.10 20:09

ještě nevím, jdu k dr až po vánocích, ale počítám, že kdyby výsledky měli a byly špatné, že by mi snad volali.

taky jsem našla, že to může být borelióza, nebo jiná podobná infekce…já teda v krvi mívám něco, co značí zánět někde v těle, ale nikdy ho nenašli, obvykle absolvuju kolečko gynekolog-urolog-imunolog-zubař a pak se na to vykašlu, protože to bych atb mohla brát pořád a výsledek nula…

nemyslím, že bych měla syfilis, absolutně jsem neměla kde k němu přijít, spíš bych sázela na něco jiného, ale pevně doufám, že miminko bude v pořádku

• Citovat
  • Upravit
181
14.12.10 17:28

Určitě to bude dobré, kdyby nebylo, 100% by ti volali!!! a dávno už to řešili!!!

Jinak já už výsledek vím - NEGATIVNÍ :palec: Prostě ten první test byl falešně pozitivní - přesně, jak jsem si to myslela. Nevím, proč ten první vyšel pozitivně, možná i proto, že jsem pár dnů po odběru dostala angínu/laryngitidu, tak možná že už nějaké bakterie byly v těle a test na ně zareagoval…kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.10 13:04

Tak já už výsledek taky vím. Opět slabě pozitivní. Ale taky jen jeden od A, nějaký druhý mám negativní. Nicméně zítra jdu na už na konrétní testy na kožní a pak se uvidí.

Nemyslím si, že bych měla syfilis, ale bojím se, co by se mohlo stát s dítětem, kdybych měla třeba boreliózu, spalničky, nebo něco jiného :-(

Jojo, bude to těžký

• Citovat
  • Upravit
181
18.12.10 18:09

určitě to není syfilis!!! Po tom všem, co jsem si o těch falešně pozitivních testech nastudovala to určitě syf není!!! Pokud ti vyšel pozitivní jiný test než ten první - tak to je nějaké divné, ne? Třeba kdyby ti brali krev dotřetice, tak už by byl test negativní…
Určitě písni, jaks dopadla…držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
18.12.10 21:56

Test mohl vyjít falešně pozitivní, co si pamatuji z laborky, tak občas právě TPHA test u těhulí falešně pozitivní chodí. Nevím, co se v těle vyplavuje a právě ovlivňuje tento test. Ale v každém případě se musí udělat ještě konfirmace, která tu pozitivitu potvrdí či vyvrátí. Nebo vím, že i určitá onemocnění můžou vyvolávat u tohoto testu falešnou pozitivitu. Rozhodně si myslím, že uřčitě musí udělat další test. Pak tedy může být i chyba laboratoře, kontaminace apod. Držím pěsti, ať to dobře dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.10 08:07

Děkuju za podporu. Ještě to nemám písemně, ale vyjádření národní laboratoře snad je, že jsem falešně pozitivní, tedy jenom tpha je pozitivní, veškeré ostatní testy mám negativní, syfilis nemám. V samotné této laboratoři mi řekli, že mám prostě jenom neobvyklou imunitní reakci organismu a že se to prostě u těhotných stává. Na místním kožním zážitek strašný, to nikomu nepřeju a dlouho se z toho budu vzpamatovávat :-( Obecně to bylo strašné a přestože jsem od začátku věděla, že nemám syfilis, stejně teď nevím, na čem jsem, jestli jít po borelioze, nebo po čem. Nikdo mi nic nevysvětlil :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky