Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fialka09 výsledky v lékařské zprávě ( VDRL mikro, TP-PA, TPHA, FTA-ABS IgG, IgM SPHA) Na netu jsem vyčetla že tohle všechno jsou testy na syf…jen mi opravdu přijde divný, že jsou všechny tyhle výsledky pozitivní a já bych o ničem nevěděla.. a furt nevěřím tomu, že tohle je občas bezpříznakové. ![]()
@monikax píše:
Svoji první jsme nebyli, vím, že tohle vzduchem nelítáale já jsem na svoje intimní partie velice háklivá, takže jsem chodila na pravidelné prohlídky každé 3 měsíce a i při stěrech na běžných prohlídkám by se muselo objevit třeba něco špatně a dál by se to vyšetřovalo
a jak jsem volala na genet tak jsem jim tak řekla, že mi doktor volal kvůli této informaci a tam mi řekli že e vše v pořádku. I tam by se jim muselo ukázat, že něco nehraje, ne?!… Připadám si jak nějaká špína
S přítelem jsme o tom mluvili taky a taky nikdy neměl žádné problémy. Ten je na tohle taky opatrný dost.
Na beznych prohlidkach se to nezjisti, musela by sis rict o specialni testy na syfilis.
@monikax píše:
@fialka09 výsledky v lékařské zprávě ( VDRL mikro, TP-PA, TPHA, FTA-ABS IgG, IgM SPHA) Na netu jsem vyčetla že tohle všechno jsou testy na syf…jen mi opravdu přijde divný, že jsou všechny tyhle výsledky pozitivní a já bych o ničem nevěděla.. a furt nevěřím tomu, že tohle je občas bezpříznakové.
Aha..no, bezpříznakové to bohužel občas bývá..počkej na kontrolu, kdyžtak ti nasadí léčbu. Možná si to vážně některý z vás přinesl z předchozího vztahu, ani nevěděl jak.
@monikax jojo, docela často probíhá bezpříznakově. Já si právě oddychla, když jsem zjistila, že mám testy v pořádku, nejsem tedy nijak promiskuitní, spíš až patologicky opatrná co se týče nákazy všeho druhu, ale vím z okolí, že se syfilis nemusí nijak projevovat, nebo jsou ty projevy zaměněny za něco jiného a tudíž přehlíženy, a pak to člověka může překvapit.
@monikax kdyby to bezpriznakove neprobihalo, tak to netestuji u kazde tehotne ![]()
@monikax Pockej na konfirmacni testy, nic jineho ti nezbyva. Jinak v Gennetu urcite nedelali testy na syfilis, ale na downa a jine vvv; tedy kdyz ti rekli, ze u nich v testech je vse v poradku, tak to znamena, ze plod je z tohoto hlediska s nejvesti pravdepodobnosti v poradku. Drzim pesti ![]()
@monikax ještě je tu možnost záměny vzorku, je to blbý, ale prostě stane se, pořád tu ten lidský faktor funguje, blbě popíšou zkumavku-a průšvih je tu. Naštěstí po té konfirmaci bude jasno, pak už je to na nich, aby vše znova přetestovali a našli kdyžtak tu paní, která je skutečně nemocná.
Díky za podporu
v pondělí by mi měl doktor volat výsledky, a pak teda do té nemocnice na další vyšetření, tak snad bude vše dobrý! Každopádně za každou radu a zkušenost děkuju!! ![]()