PP koncem pánevním

čtverda
8.8.12 01:33

PP koncem pánevním

Ahoj, maminky, dnes jsem ve 32týdnu těhotenství a mám polohu plodu koncem pánevním. jaká je ještě pravděpodobnost, že se miminko otočí? doktor mi říkal, že poměrně malá, a proto by mě zajímaly vaše zkušenosti. a rodí se miminko císařem? a můžu si pak když tak zůstane otočené sama zažádat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
8.8.12 01:50
@čtverda píše:
Ahoj, maminky, dnes jsem ve 32týdnu těhotenství a mám polohu plodu koncem pánevním. jaká je ještě pravděpodobnost, že se miminko otočí? doktor mi říkal, že poměrně malá, a proto by mě zajímaly vaše zkušenosti. a rodí se miminko císařem? a můžu si pak když tak zůstane otočené sama zažádat?

Miminko se jeste muze otocit urcite, melo by mit jeste dost mista. Existuji specialni cviky na pretaceni deti a ruzne babske rady, zkus pohledat napr. tady na emiminu ve starsich diskuzich. Nejznamejsi jsou cviky na vsech ctyrech, kdy pak prejdes do polohy, kdy se neopiras o ruce, ale o lokty, takze mas dolni cast bricha vys nez horni - nejlepsi je cvicit, kdyz citis, ze je miminko vzhuru. Z babskych rad se pouziva napr. prilozeni sluchatek s uklidnujici hudbou k dolni casti briska nebo posviceni tam baterkou, miminka casto jdou hlavickou za prijemnym zvukem nebo za svetlem. Mne bylo receno, ze do 35 tt se dite muze v pohode otocit, a urcite se muze otocit i potom, stava se to casto. Drzim pesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
8.8.12 06:39

Taky jsem to řešila a zkoušela všechno možné. U cvičení mě ale jednou strašně pichlo v břiše, tak jsem hledala ještě na netu a dočetla se, že k neotočení miminka bývá obvykle důvod a nemá se nutit. Takže jsem se s tím smířila. Při císaři se pak ukázalo, že jsme měli pupečník kolem krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
8.8.12 06:53

@čtverda Ahoj čtverdo, ja mam miminko v 39 tydnu stale hlavickou nahore. Zkousela jsem cviky, v porodnici me poslali na akupunkturu, pak jsem si taky najejich doporuceni nahrivala malicky nejakym cinskym uhlikem :nevim: A porad nic. Pred 3 mi tydny jsem sla do porodnice na manualni otoceni pres bricho a to se take nezadarilo. Poslali me na scan panve, ktery ukazal ze muzu rodit prirozene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
8.8.12 07:04

Sousedce se otočili v 38 tt, a to čekala dvojky. Nehroť to. Hlavně to doma nezkoušej, nějaké hmaty nebo prostocviky, abys mu ještě nakonec neublížila, na ty babské rady jako svícení :lol: (to mě fakt rozesmívá) nebo hudbu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.8.12 07:41
@čtverda píše:

Dcera se mi otočila ve 36.tt

• Citovat
  • Upravit
5483
8.8.12 07:50

Kamarádka měla malou otočenou v 33tt hlavičkou nahoru a v 35tt už hlavičkou dolů :palec: taky jí v tom 33tt řekli, že už se jí asi neotočí a napsali jí do průkajdy císaře a otočila se jí krásně :palec: takže ještě neplaš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
8.8.12 11:09

Cviceni je prave nenasilne, kdyz dite nechce, tak se neotoci, kdyz chce, muzes mu tim pomoci. Ja teda na vsech ctyrech cvicim cele tehotenstvi, je to dobre na zada. Stejne tak s tim zvukem a svetlem, zni to srandovne, ale vyzkousela bych to. Pry pomaha i kdyz si budes predstavovat, jak se miminko otaci hlavickou dolu a budes mu o tom rikat atd. - ja tomu treba verim, ale spousta lidi tohle urcite povazuje za hloupost ;) Manualni otoceni lekarem nebo PA je uz jina vec, to uz stoji za zvazeni, jestli dite ma cenu takhle nutit - ale v zahranici je to kupodivu bezne a maji s tim dobre zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
8.8.12 19:49

Ahojky holky. Dneska jsem byla v poradně a jsem ve 35 týdnu těhu a také se mi miminko neotočilo hlavičkou dolů :,( Doktor sice řikal že se stále otočit může ale nevim nevim protože mám celkme malé bříško a tak se bojím aby tam na otočení měla místo. Jak tu píšete že existují nějaký cviky na otočení tak můžete prosím doporučit? Ráda bych zkusila protože z císaře mám dost velké obavy tak bych ráda aby se mimi otočilo a já rodila normálně…Předem děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
8.8.12 21:20
@markovape píše:
Ahojky holky. Dneska jsem byla v poradně a jsem ve 35 týdnu těhu a také se mi miminko neotočilo hlavičkou dolů :,( Doktor sice řikal že se stále otočit může ale nevim nevim protože mám celkme malé bříško a tak se bojím aby tam na otočení měla místo. Jak tu píšete že existují nějaký cviky na otočení tak můžete prosím doporučit? Ráda bych zkusila protože z císaře mám dost velké obavy tak bych ráda aby se mimi otočilo a já rodila normálně…Předem děkuju :kytka:

Navody na cviky najdes napr. tady http://www.mamaaja.cz/…ecne_ot.html Ja delam cele tehotenstvi ten cvik na vsech ctyrech, je to dobre i na zada a ucili nas to i na tehotenske joze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4846
9.8.12 14:50

Taky mám prcka pořád hlavičkou nahoru. Cvičení jsem konzultovala s Dr, ale nedoporučil mi ho :nevim: Teď mám dilemata, co je lepší - jestli přirozený porod (ten bych strašně ráda, ale bojím se komplikací pro mimi), nebo císař - toho se bojím taky jako čert kříže. Dr říkal, že bude záležet na váze mimča, podle toho se rozhodnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
9.8.12 15:07
@Petrra píše:
Taky mám prcka pořád hlavičkou nahoru. Cvičení jsem konzultovala s Dr, ale nedoporučil mi ho :nevim: Teď mám dilemata, co je lepší - jestli přirozený porod (ten bych strašně ráda, ale bojím se komplikací pro mimi), nebo císař - toho se bojím taky jako čert kříže. Dr říkal, že bude záležet na váze mimča, podle toho se rozhodnou…

Zalezi i na zkusenosti porodnika, nekteri radsi hned posilaji na cisare, protoze si na prirozeny porod netroufnou (nemaji s nim tolik zkusenosti atd.). Jen upozornuju, ze ten vahovy odhad muze taky byt hodne nepresny (rika se az plus minus pul kila!). Urcite se porad primo v porodnici, kde budes rodit, v „moji“ porodnici napr. od urcite vahy ditete automaticky posilaji na cisare (ted si nepamatuju tu hranici), do te vahy je to na zvazeni rodicky. Sama nevim, co bych si vybrala - asi bych se poradila s lekarem, ke kteremu mam duveru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
9.8.12 17:13

@aiko24 to je právě to, co bude pro mimi lepší. jestli císař, nebo přirozený porod. u toho se může prý stát komplikovanější porod pro maminku nebo i dětátko z toho důvodu, protože nejširší z tělíčka při porodu je hlavička, nožičky, nebo zadeček vyklouzne a hlavička si musí cestu protlačit sama a může se zaseknout, já sama nevím, co je lepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100