Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych poradit. Prodala jsem vozík za kolo a potřebovala bych ho paní poslat (peníze mi zaplatila předem, takže dobírku neřeším) jenže ten vozík je těžký a já nemám šanci ho zabalený a s kočárem k tomu dopravit na poštu. Nevíte někdo, jak to funguje u PPD/ DPD když chcete něco poslat? To tam zavoláte den předem, balík zabalíte, dopravíte před váš dům v určenou hodinu oni si pro to přijedou, vy to zaplatíte a druhý den to má zájemce doma?Dá se to nějak pojistit? A příp. s kterou společností máte lepší zkušenosti?
Dík za odpovědi
Mám zkušenosti s PPL a TNT, ne soukromé, ale pracovní. Určitě bude stačit zavolat tam, objednat službu, balík připravit v dohodnutý den k vyzvednutí a je to. V práci to takhle fungovalo. Nejvíc Ti řeknou na infolince daného přepravce, tak jim zavolej ![]()
Oba přepravci byli vždy spolehlivý a mohu je doporučit ![]()
Ahoj
u PPL pokud jsi soukroma osoba tak za to, ze to vyzvednou u tebe myslim neco zaplatis. Maji to i na svych strankach.
já mám dojem, že musíš mít smlouvu s PPL aby ti něco odvezli, mrkni na jejich stránky.
Normálně si buď zavole do PPL, nebo si vyplň na jejich stránkách objednací formulář, oni ti zavolají v kolik asi přijedou, naloží a odvezou. Cenu budeš vědět předem a za to, že to vyzvednou doma neplatíš nic!
hlavně ne DPD, ztratili mi balík a vykrucují se z odpovědnosti. Nechtějí si přiznat, že se u nich krade.
Chtěla sem se zeptat, budu posílat poprvé balík na dobírku přes ppl. jak se ke mě dostanou peníze? chápu to správně že pán převezme kočár, dá tomu chlapovi s ppl peníze a jak se dostanou ke mě?
já to prostě nechápu:)děkuji za info
@ivašot. píše:
Nevyplňovala si tam někde číslo svého účtu?
ještě sem to neposílala, a právě sem to v tom nikde nenašla. tak si nejsem jistá zda to vůbec jde ![]()
Já mám dojem, jestli nemusíš mít sepsanou nějakou smlouvu, aby ti to vzali na dobírku. Ale taky si nejsem jistá.
@ivašot. tak jinak před dpd to jde na dobírku:) děkuji za informaci. uf.
Myslím, že musí být sepsaná smlouva. Ptala jsem se na to, ale už je to dávněji a ten řidič mi řekl, že musím mít s nimi smlouvu
@Zlobísek:)) píše:
@ivašot. tak jinak před dpd to jde na dobírku:) děkuji za informaci. uf.
Ještě na to radši koukni na webu, já si úplně jistá nejsem.
Tak já mám dvě dobré zkušenosti s firmou Toptrans. Stačí kouknout na stránky, pročíst si podmínky a případně si tam zavolat. Dopravné se dá na jejich stránkách spočítat.
Zavolám zítra na info a uvidíme s čím přijdou. pokud to bude složité pošlu kočár poštou. a pán buď přijme a nebo ne
zas uzavírat nějaké smlouvy se mi moc taky nechce ![]()