Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nějak nechápu na co se ptáš… zkus víc popsat co chcete dělat a proč a kolik je dítku.
co by se mělo doplatit zpětně? Teď jsi na RD ty ne? Takže pobíráš 7600,– do 9ti měsíců dítěte.. pak když se to převede (letos), tak to musíš stihnout do těch 9měsíců..
já bych řekla, že zakladatelka ma ted nizsi variantu, chce, aby partner presel a tudiz dosahli na tu vyssi a pta se, zda po prechodu na vyssi je sance, ze dostane doplatek do vyssi castky i za dobu, kdy nebyl na davkach on ale ona
ynax píše:
ne, PPM partner nedostane, to je dávka jen pro ženy.
No tak to není pravda PPM může pobírat i otec dítěte.
ynax píše:
ne, PPM partner nedostane, to je dávka jen pro ženy.
Co to píšeš za nesmysly?
?? Samozřejmě, že PPm může pobírat i muž, pokud na ni má nárok! A nevím, zpětně jistě ne, pokud jsi pobírala RP, jinak se zeptat na sociálce ![]()
PPM se muži poskytuje nejdéle v délce 22 týdnů, s tím, že se mu do těchto 22 týdnů započítává doba, kdy pobírala PPM matka kromě prvních 6 týdnů po porodu. V písemné dohodě o péči otce o dítě musí být uvedený den, od kterého bude otec o dítě pečovat, den porodu a podpis matky, který je třeba úředně ověřit nebo může být ověřen orgánem nemocenského pojištění (tj. okresní správou sociálního zabezpečení).
Holky mám dotaz.Můj přítel přejde místo mě na rodičák a má nárok na PPM.Chci se zeptat doplácí se to nějak zpětně?