PPM kam se obratit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101677
23.4.16 18:02

@Sojkka No, jak se to vezme, pokud bude tvrdit, že ji zaměstnavatel nic o žádném konci pp neřekl a opravdu ji on nic neposlal, tak zaměstnavatel neprokáže žádný pokus o ukončení pp a tedy ani datum od kdy by měly běžet ty 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
23.4.16 19:44

@j.a.n.i1 Tak on by musel být zaměstnavatel hodně velký diletant, aby neměl něco v ruce. Je otázka jak to všechno vlastně bylo, sama zakl. psala, že PP byl zrušen k 13.11. slovně, mohla tedy regovat písemně na trvání PP. Následně píše, že výpověď nepodepsala. Datum je možné dohledat přes odhlášení zam na OSSZ. Ale těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677
23.4.16 19:59

@Sojkka Jasně, kdo ví jak to bylo… nicméně datum odhlášení nic nedokazuje, zaměstnavatel to klidně může udělat aniž by zaměstnanci cokoliv řekl a ten (teoreticky) může dál chodit do práce a vůbec netuší že je odhlášený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.4.16 22:24

Moc děkuji za rady. Když tedy nemám nárok na PPM a ukončila jsem nemocenskou k 19.3 zpátky na ni asi těžko mužů nastoupit, mam se ted někde hlásit (ze nejsme ani zaměstnána ani na nemocenské)?na UP? Musím na OSSZ dojet osobně aby mi to vysvětlili. Paní na jejich lince tvrdila ze nárok mám. Jinak stejně i kdybych jej neměla musel můj byvaly zaměstnavatel přijmout žádost a zaslat ji na OSSZ je to jeho povinnost? Takže me ted čeká RD a musela bych na 4roky? K te výpovědi, slovně to bylo tak ze moje nadrizena z kanceláře mi oznamila, ze kvůli tomu ze marodim tak semnou ukončují prac. poměr. Ja se k tomu nevyjadrovala.Pak když jsem si byla vyřídit na VZP změnu trvalého bydliště tak mi paní rekla, ze od toho listopadu nemám zaplacené zdravotní, předložila jsem ji neschopenku a bylo to OK. Ze me v prai opravdu odhlásili, jenze ani do ruky ani poštou žádná výpověď mi nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
24.4.16 01:19

@melly Paní na lince vám odpovídala na to, co jste jí řekla a je otázkou jak jste to celé podala. Nárok na PPM nemáte, takže RP na 4 roky. Bývalý zaměstnavatel nemá s vaší žádostí o RP nic společného, to si řešíte sama na ÚP. Na VZP to bylo OK z toho důvodu, že mezi 13.11.-19.3. za vás platil pojistné na ZP stát. Píšete o změně bydliště. To může být ten problém, proč nemáte nic písemně. Jestli se na adrese, kterou jste zaměstnavateli sdělila nezdržujete a nepřebíráte poštu, tak nemáte ani nic v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí