PPM, RP-dvouletá varianta a další dítě

696
21.4.10 22:01

PPM, RP-dvouletá varianta a další dítě

Předem se moc omlouvám, jestli se to tu již řešilo, ale nikde jsem nenašla kompletní info. Takže můj problém: Mám nárok na dvouletou variantu RP, kterou nejspíš využiji a zjistila jsem, že u zaměstnavatele si mohu požádat o tříletou variantu, respektive, že do zaměstnání se vrátím až po třech letech. Tedy že se to nemusí shodovat. Ten rok, co bude rozdílný, nebudu už pobírat žádný RP(ten budu mít už vybraný), ale nebudu se muset hlásit na ÚP nebo platit zdravotní pojištění nebo nastoupit do práce. A teď co mě trápí a v čem tápu. Pokud bych znovu otěhotněla a nestihla nastoupit na mateřskou do konce dvouleté varianty RP, z čeho se mi bude vypočítávat nová mateřská? Z původního platu, když mezi nimi nebudu fakticky ani nezaměstnaná ani zaměstnaná???? Nebo mám koncem té dvouleté lhůty smůlu a byla bych braná jako nezaměstnaná, takže bez nároku na PPM a RP pouze na 4 roky??? Nechtěla bych to zmotat a zbytečně se připravit o možnost další slušné mateřské, to bych raději volila nyní tu variantu tříletou…
Předem díky za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101727
21.4.10 22:17

Bude se ti počítat normálně z původního platu, protože fakticky budeš zaměstnaná, to času na rodičovské dovolené. To jestli ještě bereš RP nebo ne je úplně fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
22.4.10 09:57

Jojo, budeš na rodičovské dovolené, která je do 3 let věku dítěte. O tu žádáš zaměstnavatele a ten ti bude držet místo do těch 3 let věku. Jakou rychlost pobírání rodičovského příspěvku si zvolíš už s tím nemá co dělat.
Takže nejlépe stihnout nastoupit na mateřskou před tím 3.rokem a bude se ti PPM počítat z původního platu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat