4 roky rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
4roky mateřská
holky, do kdy se bere těch 7 600 nebo jak to je přesně a pak se přechází na tu nižší sazbu kolem těch 3000 kč?? Prý to neni půl na půl jako dva roky vyšší a pak dva roky nižší. Nevíte některá, která zůstala doma na 4 roky jak to je, který měsíc přijde už ta snížená sazba???? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ten, kdo chce s dítětem zůstat doma až do jeho 4 let, musí počítat se skutečností, že rok a devět měsíců bude pobírat 7 600 Kč za měsíc a poté mu až do dovršení 4 let věku dítěte náleží 3 800 Kč za měsíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V měsíci,kdy bude dítěti 21 měsíců,dostaneš ještě tu vyšší.V měsíci,kdy mu bude 22 měsíců už tu nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Posílám info z netu ![]()
http://www.mpsv.cz/cs/2 1)pomalejší čerpání - po PPM nebo od narození dítěte (nevznikl-li nárok na PPM) v základní výměře (7 600 Kč) do 21 měsíců věku dítěte a dále ve snížené výměře (3 800 Kč) do 48 měsíců věku dítěte.
2)Pokud se rozhodnete být s dítětem doma do 4 let věku dítěte, pak vám náleží do roka a 9 měsíců 7 600 Kč/měs. a dále až do 4 let věku budete měsíčně pobírat 3 800 Kč. Celkem na rodičovském příspěvku obdržíte 224 600 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
do 21 mesicu male jsem brala 7600kc,pristi mesic budu mit 3800kc
jinak se to bere mesic zpetne,tu zvysenou dostanes jeste v tom mesici kdy ma dite 21mesicu a teprve za mesic kdy ma 22mesicu dostanes snizenou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a to sis tu 4 letou variantu zvolila sama nebo si neměla odpracované dny a automaticky si neměla nárok na mateřskou a určily ti jí? Protože to budu asi já když jsem na úřadu práce a jsem těhotná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AVRIL píše:
a to sis tu 4 letou variantu zvolila sama nebo si neměla odpracované dny a automaticky si neměla nárok na mateřskou a určily ti jí? Protože to budu asi já když jsem na úřadu práce a jsem těhotná
To by si nárok neměla, ale je tady možnost to převést na partnera, pokud on se podílel více jak těch 270dní na pojištění… Také jsem se o to zajímala, zkusim najít odkaz. My to budeme převádět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám za to,že letos už je 7600 jen do 9ti měsíců dítěte a pak už se do konce bere jen 3800. Ale ráda bych se pletla, sama ji čerpám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a tys tedy byla taky na pracáku před porodem? a o ten rodičák sis žádala až po narození ju? a do dy ti to poslaly? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AVRIL píše:
A ty taky nemáš odpracováno? a šoupnou tě na 4 roky jo?
Nemám..nějaké dny mi chybí.
ale já jsem na neschopence, na tu nárok mám a pa po porodu si o to pujdeme žádat a budeme to převádet na tatínka, aby jsem nemusela jít na ty 4 roky, ale mohl(a) si vybrat tříletou variantu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiiriinka1 píše:AVRIL píše:Nemám..nějaké dny mi chybí.
A ty taky nemáš odpracováno? a šoupnou tě na 4 roky jo?ale já jsem na neschopence, na tu nárok mám a pa po porodu si o to pujdeme žádat a budeme to převádet na tatínka, aby jsem nemusela jít na ty 4 roky, ale mohl(a) si vybrat tříletou variantu.
Takže jsi v zaměstnaneckém poměru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit