4 roky rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petko Tak si hlavně nezapomeň dojít na zdravotní pojišťovnu podepsat prohlášení o péči o dítě do sedmi let, ať pak nemáš na zdravotní pojišťovně nedoplatky. Potřebuješ rodný list a kartičku zdravotní pojišťovny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem tez na 4-letem rd a mela bych byt do konce cervna…ja teda at pocitam jak pocitam me tech 220 tisic vychazi do cervna kdy je syn narozen+ jeste neco malo zbyde na dalsi mesic nebo jestli to pak daji naraz v poslednim to je mi fuk…ale radsi si to prepocitej kolik jsi dostala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@snažilka maminka píše:
@Petko jen že už nedostaneš peníze ale na rp budeš do toho 28.4.
Na žádném RP do 28.4. rozhodně nebude, RP končí vyplacením poslední částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Děkuji za info ![]()
@Amys
Tak na pojišťovnu půjdu určitě.. ale né jako pečující o dítě do sedmi let.
Je mi jasné, že tam musím nahlásit změnu. Měla jsem k rp ještě vpp jako osvč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petko Tak v tom případě už se ti to za březen bere jako hlavní činnost a tedy musíš platit minimálně zálohy na sociální, zdravotní se dá uhrát přes tu osobu pečující o dítě do 7 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlezu sem s dotazem..
Vím, že mi peníze končí někdy v sprnu.. rozpočítala jsem ti to tak nějak podle potřeby, kdy jsem potřebovala peněz víc a vím, že mi balíček končí v sprnu- poslední dávka..
Nejsem si teď jistá, jestli už v sprnu se mi ukončí rodičovská a nebo až v říjnu, kdy kluk má 4 roky.. 11 října má 4 roky..
Pravděpodobně půjdu na Up.. Pro ty co se budou ptát, jestli neni lepší pracovat, tak je, taky jsem se ptala na 5 místech zatím bohužel.. ale ptám se pro případ, že nic neseženu.. Takže následující měsíc bych se měla evidovat?? Teda září…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Pokud nemáš pracovní poměr, tak na žádné rodičovské dovolené nejsi… tedy na UP se můžeš přihlásit kdy chceš, resp. správněji řečeno ve chvíli, kdy chceš aktivně hledat práci a jsi do ní schopna nastoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
To přeskočí na hlavní automaticky? Jsem počítala, že budu muset jít kamsi ještě na sociálku popř. na finančák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petko No, zajít bys tam měla, ale z pohledu povinnosti platit zálohy to přeskočí automaticky, tedy pokud ti končil rodičák k poslednímu únoru, tak už za březen musíš zaplatit zálohu na sociální, to zdravotní možná půjde přes péči o dítě vyřídit i zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tak jak se to jmenuje.> Když jsem někde napsala, že jsem na mateřskké, tak to taky nebylo správně ![]()
Prostě jsem z pracovala pak měla jedno dítě, pak mě propustili a byla jsem asi 4 měsíce na UP pak měla druhé dítě a právě nevím, kdy je správně se hlásit na UP- pokud teda chci pracovat ne, že ne.. od září dávám do školky, ale nevím, který měsíc. takže asi následující měsíc po ukončení poslední dávky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Tak si to rozpočítej až do těch čtyřech let a nebudeš to muset do té doby případně řešit. Protože stejně se ti musí platit zálohy alespoň na zdravotní pojištění. Při braní rodičovského příspěvku můžeš vesele pracovat, když se ti podaří najít zaměstnání. A na pracák se pak případně můžeš nahlásit taky, bude-li to potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Správně se to jmenuje takhle
- „osoba pobírající rodičovský příspěvek“ - to jsou ti, co berou rodičák a nemají trvající pracovní poměr
- „rodičovská dovolená“ - omluvené volno z práce do max. 3 let dítěte a nezáleží na tom, zda bereš nebo nebereš rodičák, teoreticky mohou být na RD oba rodiče
- „mateřská dovolená“ - těch 28 (37) týdnů kolem porodu, co bereš PPM podle výše platu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim holky, prosim, pocita se ctvrtej rok rodicaku na duchod? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit