4 roky rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mag píše:Jiiriinka1 píše:Takže jsi v zaměstnaneckém poměru?AVRIL píše:Nemám..nějaké dny mi chybí.
A ty taky nemáš odpracováno? a šoupnou tě na 4 roky jo?ale já jsem na neschopence, na tu nárok mám a pa po porodu si o to pujdeme žádat a budeme to převádet na tatínka, aby jsem nemusela jít na ty 4 roky, ale mohl(a) si vybrat tříletou variantu.
Nene, smlouva mi skončila v prosinci, neprodloužili mi ji, protože jsem byla těhu. Ale od té doby jsem na neschopence..a budu ještě 6 týdnů po porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiiriinka1 píše:mag píše:Nene, smlouva mi skončila v prosinci, neprodloužili mi ji, protože jsem byla těhu. Ale od té doby jsem na neschopence..a budu ještě 6 týdnů po porodu.Jiiriinka1 píše:Takže jsi v zaměstnaneckém poměru?AVRIL píše:Nemám..nějaké dny mi chybí.
A ty taky nemáš odpracováno? a šoupnou tě na 4 roky jo?ale já jsem na neschopence, na tu nárok mám a pa po porodu si o to pujdeme žádat a budeme to převádet na tatínka, aby jsem nemusela jít na ty 4 roky, ale mohl(a) si vybrat tříletou variantu.
A nebude to teda nemocenská v sovislosti s porodem?? Pokud ano, tak máš nárok na výběr varianty délky pobírání RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:Jiiriinka1 píše:A nebude to teda nemocenská v sovislosti s porodem?? Pokud ano, tak máš nárok na výběr varianty délky pobírání RP.mag píše:Nene, smlouva mi skončila v prosinci, neprodloužili mi ji, protože jsem byla těhu. Ale od té doby jsem na neschopence..a budu ještě 6 týdnů po porodu.Jiiriinka1 píše:Takže jsi v zaměstnaneckém poměru?AVRIL píše:Nemám..nějaké dny mi chybí.
To sice je, ale je tam nějaká ochranná lhůta a nevim, jestli do ni spadám..Nevim, kolik je přesně dní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiiriinka1 píše:mag píše:To sice je, ale je tam nějaká ochranná lhůta a nevim, jestli do ni spadám..Nevim, kolik je přesně dníJiiriinka1 píše:A nebude to teda nemocenská v sovislosti s porodem?? Pokud ano, tak máš nárok na výběr varianty délky pobírání RP.mag píše:Nene, smlouva mi skončila v prosinci, neprodloužili mi ji, protože jsem byla těhu. Ale od té doby jsem na neschopence..a budu ještě 6 týdnů po porodu.Jiiriinka1 píše:Takže jsi v zaměstnaneckém poměru?AVRIL píše:Nemám..nějaké dny mi chybí.
Ta lhůta je pro přiznání PPM, na tu teda nárok nemáš, ale na volbu RP bys měla mít, zeptej se na příslušném ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můžu se zeptat, kdy se žádá o 4-letou rodičovskou, když nemám nárok na mateřskou? (jsem na pracáku a manžel OSVČ bez připojištění) Asi až po porodu, že? Je nějaká lhůta? Díky, nerada bych něco prošvihla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mayerka žádat lze maximálně 3 měsíce zpětně, takže do 3 měsíců od porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 děkuju moc, to byla rychlost
tak to mám vážně času dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak jeste jednou, vic hlav, vic vi a samo jeste zajdu na socialku, ale abych byla trochu v obraze, tak ma situace: Jsem 6. mesic na UP, kde pobiram podporu(ted v zari mi skoncila) pred tim sem mela odpracovano rok-mela sem smlouvu na dobbu urcitou.Na UP sem otehotnela, muj pritel je OSVC. neplati si nemocenske pojisteni. 1.Ja teda dle toho co sem vycetla nemam narok na PPM a automaticky spadam do 4.lete varianty rodicaku??2.A jak to tedy funguje, kdyby oba byli OSVC a neplatili si nemocenske poj.? 3.kdyz bych se ted eventualne nechala zamestnat (byla popripade na rizikovem), mam pak narok na materskou a vyber varianty rodicaku? Moc vam predem dekuji za vase cenne rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítelkyni nastavili 4roky ted v unoru (9.měsíc malé) a bere těch 3.tis..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dokáže mi to někdo vysvětlit…? ![]()
Mám RP na 4 roky. Dcera bude mít 4 roky 29.4. (tudíž jsem myslela, že tím dnem mi končí RP) aleee…
Minulý měsíc mi přišel papír ohledně oznámení o zahájení správního řízení - že od 1.3. mi zaniká nárok na dávku z důvodu vyčerpání celkové částky 220 tisíc.
Jak to mám chápat?
Tak že RP je ukončen. Nebo jen, že částka byla vyčerpána a papír o ukončení RP teprve přijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petko jen že už nedostaneš peníze ale na rp budeš do toho 28.4. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petko volí se měsíční částka a ne do kdy se vyplácí (já jsem taky nahlásila úřednici do kolika let dítěte chci a ta mi tam mrskla plus mínus částku, aby konec podle toho přibližně vyšel)
jestli máš vyčerpáno 220 tis. pobírání rodičovského příspěvku končí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elishka1
Ano, vím, že teď se volí částka 220 tisíc. Já když byla žádat o rp, tak tohle ještě nebylo. Prostě 4letá a basta! Tak jsem to brala jakože do 4 let věku dítěte a teď mě teda vyvedli z omylu a probudila jsem se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petko mělo by to takhle být od roku 2012, ale ty máš asi variantu, kdy ti dali do 4 let a podle částek jsi nepočítala, do kdy by to přesně mělo být
no ale hlavně je důležité vědět, co budeš dělat dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit