PPM u nezaměstnané

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.7.12 11:36

Zdravím holky, mám otázku snad se někdo najde a pomůže mi:-) Pracuji na zkr. úvazek tudíž za pár korun, 270 dní budu za pár měsíců splňovat. Chci se zeptat jak mi vypočítají PPM. Nerada bych pobírala hned rodičák. Samozdřejmě se mi neoplatí ani nemocenská. PPM musí být větší částka než je rodičák né? Ráda bych pobírala PPM a po 28 týdnu rodičák těch 7 a něco na tři roky. Mám v tom trochu zmatek:-) Poraďte mi někdo prosím:-) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.7.12 12:48

Pokud máš PPM nízkou, budou ti dovyplácet už od začátku částku z rodičáku, třeba máš PPM 3000,– budou ti dovyplácet do 7000,–( tady záleží, na jak velkou částku platově dosáhneš, kolik si můžeš zvolit) ale ty doplacené částky z rodičáku při pobírání PPM už se ti započítávají do těch 220.000,– prostě nikdo od nich nedostane ani o korunu víc, ať to má rozložené jak to má rozložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.12 14:37

Aha tak takhle to je..a nebude lepší když dám od manžela nějaké potvrzení na PPM..?A že bych si aspoň mohla zvolit variantu na tři roky za těch 7400kč nebo kolik to je. Mě ani tak o PPM nejde jen o to abych měla pak rodičák těch 7 a něco..to se počítá pak 220 000 : 29 měsící né? No jo jenže manžel nemůže pobírát PPM to je jen výhoda k tomu abych si pak mohla zvolit délku rodičáku jenže to mi pak vyjde na nějakých 6 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12891
1.7.12 14:44

Pokud máš nárok na PPM, můžeš volit RP až do výše 7600 i podle svého platu, bez ohledu na jeho výši. Vždycky je lepší čerpat PPM, jsou to prostě peníze navíc a výši pobírání RP si můžete nastavit z jednoho z vašich platů, neváže se to na rodiče, který pobíral PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.12 14:56

Takže bych měla jít na PPM i když mám na zkr. úvazek oni mi to nějak vypočítají a do těch 7600 mi přidají jo? Jestli to chápu dobře a až mi skončí PPM tak přejdu na rodičák na tři roky. No jo ale stejně mi to už nebude vycházet na těch 7 a něco. To bych si musela zkrátit délku rodičáku třeba jen na 2,5 roku. Jsem z toho jelen:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.7.12 15:07

Na 7600 při čerpání tříleté varianty už nedosáhneš nikdy, takový objem peněz k dispozici není, je jak jsem napsala, 7600 bylo dřív, teď už to neplatí, pokud chceš čerpat 7600 budeš muset zkrátit dobu pobírání, nebo nechat 36 měsíců a brát míň, každopádně ppm se oplatí vždy, vždycky jsou to peníze navíc, ikdyby 3000 měsíčně dělalo ppm, furt je to po porodu 15000 za cca 5měsíců a to jsou furt dva měsíce rodičáku k dobru, než kdyby se ppm nečerpala vůbec. Ale na rodičák máš dáno 220.000,– víc prostě ne, takže si to snadno rozpočítáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat