Nemocenská k druhému dítěti

2292
1.7.12 08:25

Nemocenský k druhému dítěti

Ahoj holky mám dotaz. V srpnu 2013 mi končí rodičák na první dítě, pár měsícu před koncem ale plánujeme druhé, budu mít pak nárok na nemocenskou až mi skončí rodičák? a následně pak na matěřskou? A z čeho se vypočítává? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.7.12 08:38

No podle toho, jestli jsi zaměstnaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
1.7.12 08:39

Záleží, jestli jsi stále zaměstnaná. Pokud nemáš platnou prac. smlouvu, nemůžeš jít na nemocenskou a nemá se ti z čeho počítat mateřská.

• Citovat
  • Upravit
367
1.7.12 08:39

Na nemocenskou určitě nárok mít budeš, ale zkus si to ještě vyhledat, či se optat přímo na OSSZ a vypočítávat se MD bude z původního platu, co jsi měla před prvním dítětem, jelikož nemocenská se do toho nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
1.7.12 08:40

No předpokládám tedy, jak píší holky, že máš pracovní smlouvu, kam by ses eventuelně po skončení RP vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 08:45

No jasně pracovní smlouvu mám na dobu neurčitou? Ale někde jsem se dočetla že když jsem za uplynulý rok nic neodpracovala tak nárok na nemocenskou nemám. To mám jako být doma zadarmo? :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
1.7.12 08:59

A ty víš, že budeš na riziku?

• Citovat
  • Upravit
367
1.7.12 09:05

P28 tak to se dá vždycky domluvit většinou, že budeš na rizikovém těhu. Rozumní gynekologové to neřeší a neschopenku vypíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
1.7.12 09:12

Mě na tom právě nic moc rozumného nepřipadá. Ale to už tu bylo mockrát… :evil:

• Citovat
  • Upravit
2292
1.7.12 09:16

Pokud nechceš diskutovat k danemu tematu tak prosím nereaguj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.7.12 09:49

Abys měla nárok na peněžitou pomoc v mateřství u druhého dítěte, měla bys odpracovat 270 kalendářních dnů. Pokud těch 270 dnů chceš odmarodit, tak budeš mít ale nižší základy pro výpočet pomoci v mateřství. Marodit můžeš jíž po 15 ti dnech a po splnění podmínky rozhodného příjmu.
Více asi nalezneš v různých internetových poradnách. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.7.12 09:50

Já se P28 nedivím. A tobě se divím, že ji okřikuješ. Takže asi takhle. Pokud zakladatelka už teď ví, že chce PODVÁDĚT a chce být za NAŠE peníze doma, tak ať si vše potřebné zjistí sama. Nevidím důvod takovým poskytovat ještě informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
1.7.12 10:28

Nechapu, proc tu osocujete zakladatelku z podvadeni? Nevite, jakou ma praci a zda ji muze v tehotenstvi vykonavat. Takze mi tyto prispevky prijdou fakt dost nemistne!!!

@katule9, drzim palec, at se zadari tak, jak si planujes :-D Z vlastni zkusenosti vim, ze plany nekdy nevychazi tak, jak clovek chce :-D
Mne bylo primo ze socilaky receno, ze kdyz otehotnim pred ukoncenim RD, tak budu mit narok na nemocenskou, ktera se bude vypocitavat z platu pred DR. A na materskou narok tez bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
1.7.12 10:33

@dusicka.. Pokud nema zakladatelka praci, kterou lze vykonavat v tehotenstvi, tak se to ma resit jinak nez neschopenkou - prerazenim na jinou praci nebo nechanim doma za 100% platu. Pokud je nekdo na PN bez jasneho medicinskeho opodstatneni, tak to pro me je zneuzivani systemu (at uz to bylo iniciovano zamestnavatelem nebo zamestnancem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
1.7.12 10:45

To je tak hezky, kdyz se dopredu planuje nemoc :nevim:. Aby ti dr. neudelal caru pres rozpocet tim, ze ti ji neda, pokud k tomu nebude zadny duvod. Ze budes mit na nemocenske max. 6 hodin vychazek denne a kontroly chodi, predpokladam, vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat