Nemocenská k druhému dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.7.12 10:53

Každopádně napiš jak ti to dopadlo

mně první a druhá rodičovská navázala, chceme ještě do třetího a řikám si kdyby mi to nevyšlo tak o 2 měsíce tak asi taky na nemocenskou? co by se mnou v práci dělali, naše oddělení se zrušilo, takže na nové místo a co mě zaučí za ty 2 měsíce? jak se dá tohle jinak řešit?

omluva za anonym, nechci ještě rozhlašovat, že chceme třetí mimi, díky :kytka:

Lucka

• Citovat
  • Upravit
35487
1.7.12 10:59

Tak kdyz to nevyjde o nejaky maly kousek, tak myslim, ze to takova tragedie neni, ovsem predpokladam, ze pak nebude nikdo nadavat, ze nesmi ven na vic nez 6 hodin. Ale planovat to dopredu jeste pred otehonenim :nevim: a pocitat s tim? :zed: :roll:
Hlavne, ze pak vsichni nadavaji na spoluobcany planovane zneuzivajici davky. A tohle je jako co?
Ale priroda si nastesti vetsinou nic prikazovat a planovat nenecha, takze kdovi, jak to nakonec bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 11:07

Takže těm co mi poradili moc děkuji. A vy závistivé dámy nevidim nic špatného na tom navázat na druhé dítě, vykonávám dost náročnou práci do které mě dr nepustí, a na nějaké přeřazování na jiné pracoviště se u nás nehraje řeší se to pouze neschopností. Koukám že za ten rok co jsem tady nebyla se nic nezměnilo, člověk se tady na něco zeptá a vy se hned na něj sesypete jak slepice na zrní, koukám že se asi dost nudíte když máte čas tady vysedávat a komentovat každý prd :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
1.7.12 11:53

@katule9 to je prostě klasika, vždycky se najdou rýpalky a slepice nepřející. Hlavně by si ty rýpavé měly uvědomit, že sem vůbec neměly přispívat, jelikož otázka byla položena úplně jinak. Závist je mocná, to víš. Protože to funguje, když ne já, tak proč ty??? Dámy závistivky zamyslete se nad sebou. :zed: :zed: :zed: A tobě zakladatelko, ať to vyjde, jak si přeješ, nejsi povinna se tady nějakým husičkám zpovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
1.7.12 12:30
:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
1.7.12 12:37

@katule9 Tady na diskuzích jsem vyčetla, že by to mělo být tak, jak píšeš. Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou a po RD se hned nastoupí na nemocenskou, měla by se počítat z platu před první MD a nárok na další MD máš.
Já to mám teď také tak, ale nějak mi ta první nemocenská (za 14 dní) co jsem minulý měsíc dotala neodpovídá těm % z platu :think: Uvidím příští měsíc, kdy dostanu nemocenskou za celý měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
1.7.12 12:46

No jo, kdo neschvaluje vycuranost a zneuzivani davek, je neprejici zavistiva slepice, jo? Jak jinak.
Navazat na RD muzes klidne i rovnou dalsi MD nebo RD, nevidim duvod si tam vsouvat neschopenku, kdyz si uz to tak hezky planujes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 13:08

Mroe:Co kdyby ses téhle diskuze nevšímala!! Jen by mě tedy zajímalo jak zneužívám dávky? Platim si všechny pojištění dokonce i připojištění tak snad mám nárok na tu nechopenku když už jsem nedostala porodné a jiné tyto sociální dávky tak je asi těžko můžu zneužívat a pokud vim tak nemocenská není sociální dávka!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 13:12

Martinka 456 : Děkuji za podporu. Vůbec nechápu co komu přijde divné na tom že chci navázat na druhé dítě, bohužel do práce nemůžu stejně dvouleté dítě nikam nedám, když jsem čekala první můj dr mi hned dal neschopenku přijde mi to logické a vzhledem k vykonávané práci i lidské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 13:14
@mroe píše:
To je tak hezky, kdyz se dopredu planuje nemoc :nevim:. Aby ti dr. neudelal caru pres rozpocet tim, ze ti ji neda, pokud k tomu nebude zadny duvod. Ze budes mit na nemocenske max. 6 hodin vychazek denne a kontroly chodi, predpokladam, vis.

Když už děláš chytrou tak předpokládám že máš zákon nastudovaný detailně měla bys tudíž vědět že si těch 6 hod můžeš čerpat kdykoliv :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
1.7.12 13:25
@katule9 píše:
Martinka 456 : Děkuji za podporu. Vůbec nechápu co komu přijde divné na tom že chci navázat na druhé dítě, bohužel do práce nemůžu stejně dvouleté dítě nikam nedám, když jsem čekala první můj dr mi hned dal neschopenku přijde mi to logické a vzhledem k vykonávané práci i lidské.

rozumím a schvaluji, zajímalo by mě, kdyby ty ostatní měly takovou situaci jako ty, jestli by byly takové zodpovědné a radši by byly doma jen tak bez příjmu. Ono totiž většinou potrefená husa nejvíc kejhá :pankac: :pankac: Já na rovinu říkám, že bych se zachovala jako ty. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 13:28
@martinka456 píše:
rozumím a schvaluji, zajímalo by mě, kdyby ty ostatní měly takovou situaci jako ty, jestli by byly takové zodpovědné a radši by byly doma jen tak bez příjmu. Ono totiž většinou potrefená husa nejvíc kejhá :pankac: :pankac: Já na rovinu říkám, že bych se zachovala jako ty. :palec:

Přesně myslím že je zodpovědný se starat o to jestly nebudu několik měsíců doma zadarmo, a právě proto se ptám s předstihem abych se kdyštak zařídila jinak, a hned mě tady osočujou že si plánuju jak zneužít dávky to je fakt směšný a na úrovni méně inteligentních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
1.7.12 15:58

Na neschopenku samozrejme narok mas, pokud jsi nemocna, nebo je tve tehotentvi rizikove. Ale ne proto, ze sis zvolila dvouletou variantu RP a ted zjistila, ze nemas kam dat dvoulete dite a do prace zpatky nechces. To je tvuj problem.
Ze jsi dostala neschopenku i poprve mi neprijde logicke ani trochu, pokud k tomu nebyl zadny zdravotni problem, s tvym zamestnanim to nema zadnou souvislost, to tveho dr. nemusi zajimat. Tehotenstvi neni nemoc. Pokud ti dr. vysel vstric, tak fajn, ale narok na neschopenku jen kvuli tehotenstvi teda fakt neni.
A ano, ja chodila do prace do 32. tydne.
Je zodpovedne planovat dopredu, ale kdyz sis zvolila dvouletou variantu RP mela jsi uz tenkrat pocitat s tim, ze nemusis hned otehotnet a ze se muze stat, ze budes muste do prace nebo si na dalsi rok doma nasetrit.
Co je zodpovedne na planovani zneuziti nemocenstkych davek nejak nechapu( podle tebe ti to prece kazdy ROZUMNY gynekolog napise). Zadna jina planovana varianta tady nepadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 16:12

Mroe: Ty máš nějaké mindráky že tě to tak štve? Fakt nechápu co to řešíš? Dle tvých názorů soudim že jsi asi chudá závistivka a nepřeješ jiným aby měly v těhotenství optimální příjem a mimojiné jak už jsem psala platim si zdravotní a tudíš mám na nemocenskou nárok!!Dál už s tebou nehodlám diskutovat!!! Tak se do týhle diskuze už nes… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.12 16:14
@mroe píše:
Na neschopenku samozrejme narok mas, pokud jsi nemocna, nebo je tve tehotentvi rizikove. Ale ne proto, ze sis zvolila dvouletou variantu RP a ted zjistila, ze nemas kam dat dvoulete dite a do prace zpatky nechces. To je tvuj problem.
Ze jsi dostala neschopenku i poprve mi neprijde logicke ani trochu, pokud k tomu nebyl zadny zdravotni problem, s tvym zamestnanim to nema zadnou souvislost, to tveho dr. nemusi zajimat. Tehotenstvi neni nemoc. Pokud ti dr. vysel vstric, tak fajn, ale narok na neschopenku jen kvuli tehotenstvi teda fakt neni.
A ano, ja chodila do prace do 32. tydne.
Je zodpovedne planovat dopredu, ale kdyz sis zvolila dvouletou variantu RP mela jsi uz tenkrat pocitat s tim, ze nemusis hned otehotnet a ze se muze stat, ze budes muste do prace nebo si na dalsi rok doma nasetrit.
Co je zodpovedne na planovani zneuziti nemocenstkych davek nejak nechapu( podle tebe ti to prece kazdy ROZUMNY gynekolog napise). Zadna jina planovana varianta tady nepadla.

Pracovní neschopnost z důvodu rizikového pracoviště tot má diagnoza při první těhu a navíc neomezené vycházky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat