Nemocenská k druhému dítěti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Souhlasím s @katule9. Nemíním se k tomu dál vyjadřovat. Ať si každý moralizuje, jak chce. Je to každého věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 píše:
Mroe:psala jsem že se u nás RTG provádí a to minimálně 10× za den. Je každýho věc jestly bude pracovat na rizikovým pracovišti dle mého názoru je to ale nezodpovědný ale to už je každýho věc, stejně jako moje jestly budu doma na neschopnosti nebo ne. Mám z tebe pocit že jsi jedna z těch co si myslí že spolkly šalamounovo hov..
Rtg se u vas provadi, ale nedelaji ho sestry z ARO. U toho vysetreni nemate co delat( mate opustit vysetrovnu).
O neschopence si nerozhoduje tehotna, ale jeji lekar, takze to neni tvoje vec, ty ji muzes maximalne odmitnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mroe:Ale ty RTG paprsky tak jsou i když vy rentgenologové říkáte že ne. Myslela bych si žekdyž jsi z oboru tak bys měla mít podobný názor. Nejspíš tě štve že tobě dr neschopenku nedal a mě už nechtěl pustit do práce. Nevim teda kde pracuješ ale my holky z ARa chodímě rovnou na nechopnost a opravdu od nás neznám žídnou co by pracovala a nebo ji přeřadili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 Kolik z vás zkusilo dohodnout se se zaměstnavatelem na přeřazení a pokud to nejde, zůstat doma za plný plat? Holky, vždyť tím okrádáte hlavně samy sebe - berete nemocenskou, která je nižší, než váš výdělek a ještě jste omezeny vycházkami, které musíte dodržovat (kontroluje se daleko víc, než v minulosti a tresty jsou tvrdší, včetně pokuty až do výše 20.000,–). Není lepší to zkusit za plný plat a bez časového omezení toho, kdy můžete či nemůžete být venku:
?
Jinak mroe má pravdu, nevyhovující práce opravdu není zákonným důvodem pro neschopenku, ale dělá se to běžně
. I to je jeden z důvodů, proč už nemají těhotné neomezené vycházky
.
- Citovat
- Upravit
@Naima píše:
@katule9 Kolik z vás zkusilo dohodnout se se zaměstnavatelem na přeřazení a pokud to nejde, zůstat doma za plný plat? Holky, vždyť tím okrádáte hlavně samy sebe - berete nemocenskou, která je nižší, než váš výdělek a ještě jste omezeny vycházkami, které musíte dodržovat (kontroluje se daleko víc, než v minulosti a tresty jsou tvrdší, včetně pokuty až do výše 20.000,–). Není lepší to zkusit za plný plat a bez časového omezení toho, kdy můžete či nemůžete být venku:?Jinak mroe má pravdu, nevyhovující práce opravdu není zákonným důvodem pro neschopenku, ale dělá se to běžně
. I to je jeden z důvodů, proč už nemají těhotné neomezené vycházky
.
U nás to takle bohužel nefunguje,naše hlavní řekne jdi marodit,akdyž bysme teda fakt trvaly na přeřazení tak nás šoupne na standartní odd kde se slouží noční směny v jedné sestře a takprostě nám to znepříjemné. A k těm vycházkám jsou sice omezený ale mužeš si sama určit kdy pujdeš ven takže je to vpodstatě stejný jak kdyby byly neomezené. Já si tady fakt přijdu jak kdybych byla jediná kdo jde na neschopnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 píše:
Mroe:Ale ty RTG paprsky tak jsou i když vy rentgenologové říkáte že ne. Myslela bych si žekdyž jsi z oboru tak bys měla mít podobný názor. Nejspíš tě štve že tobě dr neschopenku nedal a mě už nechtěl pustit do práce. Nevim teda kde pracuješ ale my holky z ARa chodímě rovnou na nechopnost a opravdu od nás neznám žídnou co by pracovala a nebo ji přeřadili.
Nechapes to spravne. Mne nestve, ze jsem nemela neschopenku, ja o ni nestala( dr. rikala, ze pokud budu chtit, budu mit jakykoli problem, napise mi ji). Problemy se vyskytly az asi ve 31. tydnu, tak jsem si vzala par dni dovolene a sla na PPM v 32. tydnu( ale to uz byla moje volba, na neschopenku bych uz ze zdravotnich duvodu klidne mohla jit).
Jsem rentgenolog, tak mam myslim lepsi prehled, jaka rizika ma rtg zareni za zdi a proto taky rentgenologove na neschopenku obvykle nechodi
Pracovala jsem bezne na CT, jako vsechny kolegyne - za specialnim sklem - a ja i vsechny kolegyne mame normalni deti. Rakovina se u nas vyskytuje stejne casto jako u jinych lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 píše:
U nás to takle bohužel nefunguje, naše hlavní řekne jdi marodit, akdyž bysme teda fakt trvaly na přeřazení tak nás šoupne na standartní odd kde se slouží noční směny v jedné sestře a takprostě nám to znepříjemné. A k těm vycházkám jsou sice omezený ale mužeš si sama určit kdy pujdeš ven takže je to vpodstatě stejný jak kdyby byly neomezené. Já si tady fakt přijdu jak kdybych byla jediná kdo jde na neschopnost
Funguje to vsude stejne, staci napsat zadost pisemne a jde vsechno. Na nocni te preradit nemuzou, v tehotenstvi praci v noci nemusis delat( dle zakona).
A ze bys mohla 6 hodin vychazek cerpat dle potreby, jak se ti to hodi, to teda fakt nevim, to slysim prvne. Jak by ti pak mohla prijit kontrola?
Nejsi jedina, kdo chodi na neschopenku a to je presne duvod, proc jsou ted v neschopnosti omezene vychazky - protoze byly a jsou zhusta zneuzivany na jakykoli probloem, ktery se zamestnanci nebo zamestnavateli nechce resit jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 píše:
U nás to takle bohužel nefunguje, naše hlavní řekne jdi marodit, akdyž bysme teda fakt trvaly na přeřazení tak nás šoupne na standartní odd kde se slouží noční směny v jedné sestře a takprostě nám to znepříjemné. A k těm vycházkám jsou sice omezený ale mužeš si sama určit kdy pujdeš ven takže je to vpodstatě stejný jak kdyby byly neomezené. Já si tady fakt přijdu jak kdybych byla jediná kdo jde na neschopnost
Právě proto, že jsem na neschopence taky (pouze ze zdravotních důvodů, jinak bych chodila do práce a moc ráda, protože z té izolace člověku hrabe), tak ti řeknu, že to fakt není stejné
. Máš denně pevně daných šest hodin - dáš si je rozděleně třeba na 2 hodiny dopoledne a 4 hodiny odpoledne a limituje to v tom, že máš na vše strašně málo času. Dáš si je vcelku a limituje to, že jsi venku buď jen ráno nebo jen odpoledne. O nějakém „výletu“ nebo něčem delším si můžeš nechat jen zdát. Pokud už jedno dítě máš, je ten problém ještě větší. Ono to až tak nevadí, pokud máš zdravotní problém a potřebuješ se šetřit, takže jen poleháváš a na nějakou vycházku nemáš ani pomyšlení. A je to jiné, pokud už si můžeš dovolit o něco víc. A vůbec si to neumím představit, pokud by mi nebylo vůbec nic, venku přes den vedra, že jít stejně ven nechceš, protože to nedáváš a navečer už máš zase utrum, protože vycházky jsou max. do 19ti hodin
.
Není to, že u některého zaměstnavatele to funguje a u některého nefunguje, zákony platí pro všechny stejné. Chce si to zjistit, zda by překážky u tebe v práci byly takové, že by do těchto případů spadly a pak se domluvit se zaměstnavatelem. Budeš na tom neskonale lépe, než s nemocenskou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Když pominu, že inteligentní osoby obvykle nemají zapotřebí ostatní osočovat z toho jak málo jsou inteligentní, když pominu i ten fakt, že své zneužívání dávek považují za nárok a obhajují se tím, že chroničtí zneužívači zneužívají dávek ve větším rozsahu, tak mi příjde jako neskutečné rouhačství, plánovat si rizikové těhotenství. Upřímně si přeji, abyste nárok na neschopenku neměly, neboť by vám to nezajistilo optimální příjem, ale hodně vrásek na čele. Ppokud se zakladatelka ptá, zda bude mít nárok, tak nebude. Nárok ji vznikne až, když ona nebo její dítě bude nemocné nebo v ohrožení, a to si snad tak velice inteligentní žena nepřeje.
- Citovat
- Upravit
A propos, paralelně běží diskuse na téma omezených vycházek, kde si stejně uvědomělé matky jako je zakladatelka stěžují, co je to za drzost omezovat jejich práva tím, že ony se svými dětmi nemohou ven, kdy chtějí.
- Citovat
- Upravit
Fakt? Ono to jeste bezi? ja mam tak obecne pocit, ze nejvic si stezuji budouci matky, ktere jeste nai zadne jine dite ani nemaji… Bych chtela videt, jak by to delaly, kdyby mely alespon jedno dite a k tomu praci. Za sest hodin vychazek denne bych byla stastna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já fakt nechápu na co si tady dámy stěžujete tak si to taky můžete zařídit aby to pro vás bylo výhodné!!Tenhle stát mi nikdy nic navíc nedá takže ani já mu nic nehodlám nechávat a mimi jiné tím že jdu na neschopnost na tom budu mnohem hůř než kdybych pracoval tak tady furt nemelte o zneužívání!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ktěm vycházkam je to tak že lékař určí kdy si je můžete čerpat těch 6 hodin takže takhle se tento zákon v podstatě dá obejít stačí jen rozumný gynekolog a toho naštěští já mám takže už se na to těším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 píše:
U nás to takle bohužel nefunguje, naše hlavní řekne jdi marodit, akdyž bysme teda fakt trvaly na přeřazení tak nás šoupne na standartní odd kde se slouží noční směny v jedné sestře a takprostě nám to znepříjemné.A k těm vycházkám jsou sice omezený ale mužeš si sama určit kdy pujdeš ven takže je to vpodstatě stejný jak kdyby byly neomezené. Já si tady fakt přijdu jak kdybych byla jediná kdo jde na neschopnost
To je nesmysl, vycházky ti určí doktor a napíše je na nemocenský lístek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyjímečně může lékař svolit k tomu že si pacient volí sám dobu vycházek dle stavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit