PPM vyšší, než před 2 lety?

Anonymní
20.6.19 19:09

PPM vyšší, než před 2 lety?

Ahoj, prosila bych o radu. Jsem na mateřské dovolené od května letošního roku a přešla jsem z rodičovské dovolené.
V roce 2017 jsem měla denní vyměřovací základ PPM nižší, než letošní.
O zvýšení mateřské pro letošek nic nevím, nemohla se účetní v práci splést? Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tazvesnice
20.6.19 19:41

Brala jsem PPM v roce 2017 a pak jeste leden, unor 2018,za ten rok 2018 jsem mela vyssi vymerovaci zaklad, ale prijem jsem dokladala jen jednou. I v zadosti o rodicak jsem mela vyplnene dve vyse vymerovaciho zakladu, takze bych za sebe rekla, ze tam byla nejaka zmena, ale nepatrala jsem po tom :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.19 19:50

Děkuji, právě mě to také zmátlo a obávala se, abych přeplatek nemusela vracet zpět.

• Citovat
  • Upravit
1380
20.6.19 19:56

Taky mě to tenkrát zarazilo, pátrala jsem a dočetla jsem se, že tam je v tom výpočtu totiž nějaká složka, která se zvyšuje, už si to ale moc nepamatuji, každopádně taky jsem měla strach, že účetní udělala chybu. Naštěstí neudělala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
20.6.19 20:12

Skoro kazdorocne sa posuvaju redukcne hranice. Takze to urobi zmeny pri prijmoch cca 30tis+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.19 20:20
@sandrusa píše:
Skoro kazdorocne sa posuvaju redukcne hranice. Takze to urobi zmeny pri prijmoch cca 30tis+

Děkuji. Zapomněla jsem právě uvést, že takový příjem bohužel nemám. Měla jsem okolo 20 000 čistého, takže 1. PPM zhruba 18 000 Kč.

• Citovat
  • Upravit
749
20.6.19 20:26
@Anonymní píše:
Děkuji. Zapomněla jsem právě uvést, že takový příjem bohužel nemám. Měla jsem okolo 20 000 čistého, takže 1. PPM zhruba 18 000 Kč.

to si mohla byt na hranici. Berie sa hruby prijem, pocitaju sa do toho aj odmeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
20.6.19 20:41

Mohlo ti dobře vyjít období, ze kterého se počítal aktuální vyměřovací základ, takže klidně může být vyšší. Třeba to může být doba, kdys čerpala dovolenou mezi MD/RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.19 15:23

Děkuji všem moc za rady. Asi mi tedy dobře vyšlo období a není to omyl, za což jsem moc ráda :-*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex