Pracák

46
16.9.10 08:07

pracák

ahoj mám drobet složitý dotaz, v únoru 2010 my skončila 3 letá mateřská, syna my nevzali do školky tudíž sem musela zůstat na ÚP mezitím sem otěhotněla. Dávky sem pobírala od března a na rozhodnutí s úp jsem měla částku 22500kč ale dostala jsem za těch 5 měsíců necelých 13 tis a zbytek už mi nepřijde? TP mám v lednu syn již chodí do školky ale mě nikde v 6.měsíci nezaměstnají je možné že mě nechají až do porordu úplně bez koruny.jak dlouho před porordem se dostávájí první peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102464
16.9.10 09:07

Ahoj, nevím co myslíš těmi částkami, to je jako celkem, nebo měsíčně? A kdy ti skončil pracovní poměr?
Jinak do porodu už nic od UP nedostaneš, maximálně nějaké sociální dávky, ale tam zas záleží na příjmu celé rodiny.
Na mateřskou mít nárok nebudeš, takže budeš od porodu pobírat rodičák ve 4 leté variantě. Jak vysoký bude se ještě neví, ale návrh je 4500,– celé 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
16.9.10 09:31
j.a.n.i1 píše:
Ahoj, nevím co myslíš těmi částkami, to je jako celkem, nebo měsíčně? A kdy ti skončil pracovní poměr?
Jinak do porodu už nic od UP nedostaneš, maximálně nějaké sociální dávky, ale tam zas záleží na příjmu celé rodiny.
Na mateřskou mít nárok nebudeš, takže budeš od porodu pobírat rodičák ve 4 leté variantě. Jak vysoký bude se ještě neví, ale návrh je 4500,– celé 4 roky.

JJ přesně tak to je, akorát dneska vyšel článek, že to má být zase jinak s rodičovskou - výtah k nezaměstnaným matkám:

Do vlády tak směřuje návrh, podle něhož se nová pravidla mají týkat už rodičů, kteří dostávali příspěvek v roce 2010 a jejichž nárok (na stejné dítě) pokračuje i po 1. lednu 2011.
Těmto rodičům by se základní výměra od ledna automaticky snížila z dosavadních 7600 na 7000 korun měsíčně a snížená výměra z 3800 na 3500 korun měsíčně.

Jinak tady je celé znění - Jmenuje se to Rodičovská: Změna plánu, škrty mají přijít už v lednu: http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102464
16.9.10 09:35

To jo, ale alcas má termín až v lednu, takže pokud neporodí předčasně, tak to vypadá, že by nespadala do téhle přechodné kategorie, ale už do těch komplet nových pravidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
1.1.13 22:51

Tak asi zitra jdu na pracák. Teda zítra asi ne, potrebuju započták. Co ještě potřebuju? ted jsem bylačtyři roky doma–rizikový, mateřská. V říjnu jsem měla nastoupit do prace, ale dostala výpověd. Ted skončila výpovědní doba.Kdo mě poradí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.13 19:26

Pracák

Ahoj,
chtěla bych prosím poradit, po 3 leté rod. dovolené jsem se vrátila do pův. práce, bohužel jsem po pár měsících musela dát výpověď a hned nastoupila do nové práce v místě bydliště. Chtěla bych jen vědět, kdyby mě z nové práce propustili, budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti? Posuzuje se kvůli tomu, zda mi ji dají i manž. plat? nebo s tím nemá nic společného?
Děkuji moc za informaci

• Citovat
  • Upravit
90
17.11.13 19:35

Na podporu nárok je určitě. je třeba být v podpůrné době, což rodičák splńuje výše se počítá z posledního zaměstnání. a manžel se nepočítá do tvé podpory, to je zase na soc. dávky, a to je něco úplně jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
17.11.13 19:37
@žeřži píše:
Na podporu nárok je určitě. je třeba být v podpůrné době, což rodičák splńuje výše se počítá z posledního zaměstnání. a manžel se nepočítá do tvé podpory, to je zase na soc. dávky, a to je něco úplně jiného

teda ještě upřesním, musí se být zapojen do důchod. systému, a nebo v náhradní podpůrné době a tou je právě ten rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
18.11.13 13:03

Už jsem na pracáku, ale vyčerpala jsem narok na podporu, ale nemam narok ani nasocialní, Bydlim v domě sestrz, v druhém bytě, ale nechce mi napsat smlouvu, aby neplatila daně. Poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.13 11:47

Pracák

Ahoj,
nevíte prosím, pokud jsem po mateřské nastoupila do pův. zaměstnání a zanedlouho kvůli dítěti odešla jinam ( ukončení prac poměru dohodou ).V nové práci je to ale ještě horší - pokud ve zkušebce odejdu sama. Budu mít nárok na podporu? nebo jen těch 30%?
Moc díky za nějakou informaci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.14 18:55

Pracák

Ahoj holky, prosím nevíte, pokud mi uznali podporu v nezaměstnanosti, ale já si po tydnu hned našla novou práci - zda pokud by mě teď v nové práci vyhodili třeba po měsíci, zda mi už žádnou podporu neuznají?
Díky moc za odpověď

• Citovat
  • Upravit
102464
30.1.14 18:58

Uznají, bude ti pokračovat po zbytek doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat