Práce a problém s dostupností dopravy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sára 1 píše: Více
jo, tak to běžně u těch zkrácených úvazků funguje. Máš daný počet hodin za měsíc, ale pracuješ třeba i různě. Je to i ve školství třeba asistenti, běžně mají každý den jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem presne z tohoto důvodu zacala řídit. Našla jsem si praci, ktera me moc bavila, chodila jsem tam rada, vse skvele. Ale hledala jsem cilene v dostupnosti autobusu. A ten autobus po 3 mesicich zrusili. Opravovali nejaky most po cestě a autobus jezdil jinudy a v jinou dobu… pry na pul roku, ale zname to… byl zrovna listopad.. zacala jsem jezdit na kole, bylo to asi 10 km po poli a chvili po silnici, jeden velký kopec, vcelku pohoda. Ale jezdit to dvakrát denne, za vsech okolností, pri kaudem počasí, pri kazdem zdravotním problemu, pri unave… bylo to sileny, a to jsem vasnivej cyklista, jezdila jsem na kole do prace i driv, předtím i do skoly, ale vzdy jen za vhodných podmínek a kdyz jsem chtela, ne musela. Kazdpadne jak padly teploty k nule a jeste se přidal sníh, byl to konec. Chvíli me vozil manzel a kolega, ale bylo to neustale otravování někoho, čekání, prizpusobovani… tak jsem se hecla, koupila auto, v nedeli jela zkušební jízdu s manzelem a od pondělí denne autem sama. Vyhradili mi největší parkovací místo, abych to mela z počátku jednoduchy. Dostala jsem několik užitečných rad a rozjezdila se tak, ze me to začalo bavit a ted jezdím vsude po republice. Ta svoboda je skvělá, nechápu, jak jsem driv mohla bez auta fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Ne, má se chovat jako dospělá žena a dopravit se tam sama – na kole, koloběžce, Babetě apod. Případně si udělat řidičák a sehnat něco levného. Nemůže být přece s dopravou závislá na manželovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych taky pouvažovala nad tím řidičákem, zvlášť když nemůžeš dlouhodobě najít práci a bydlíte v lokalitě, kde je to se spoji blbé. Ze začátku bych to prostě v práci nějak lepila - kolo, manžel, svézt se s kolegou. Já začala po dlouhé pauze řídit až po 35, sice mám řidičák od 19, ale dlouho jsem jezdit nepotřebovala. Pak jsem začala dojíždět do práce, spoj sice jezdil, ale autem to bylo rychlejší
Teď už zase do práce nedojíždím, ale řízení mě začalo bavit a ulehčuje mi život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 Jako jo, souhlasím, akorát jsem tím chtěla říct, že jsem se pak třeba z obyč virózy dostávala třeba měsíc, pač jsem to pořád takhle přecházela. A já třeba mám tyhle rýmičky dost často a nemůžu si kvůli každé brát nemocenskou, to bych v práci moc nepobyla…Záleží samozřejmě kolik je to kilometrů. Kdybych jela třeba 3, tak to dám celkem na pohodu i s rýmou a knedlíkem v krku. Já jezdila 16, to už jsem si v takových stavech musela dávat třeba 20 minut navrch, pač jsem to jinak neudýchala. Ale pokud je tazatelka zdravá jak řípa a na tyhle moribundy netrpí, je to samozřejmě lepší situace. ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše: Více
Jasan, chápu. Je to na prd, tyhle spojení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše: Více
U nás škola přizpůsobila autobusům začátek a konec výuky. A když se předloni měnili dopravci, proběhla konzultace se školami i rodiči, aby to vyhovovalo, protože změnili jízdní řády. Zatím to funguje, naštěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Jo, tak to jo. Nějak jsem si zafixovat, že tam bude denně 5 hodin, pokaždé v jinou směnu… Tak to je 25 hodin týdně, to jsou max.3-4 směny týdně, to by nemuselo vždy být tak složité. Jinak já bych jako partnerka asi partnera vozila. Nevím, co dělá partner zakladatelky, ale pokud vy to šlo a ja vezla partnera na 5.30 do práce, asi bych pak jela rovnou do práce taky. Večer by mi to ve 22 asi nevadilo. Za předpokladu, že nejsou děti, co je potřeba zaopatřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše: Více
u nás je nová MHD asi rok a půl, jezdí pořád, až to lidi, co tím nejezdí kritizují - ovšem nepochopitelně školní autobus jede tak, že děti jsou u školy v 7.20, škola se otvírá v 7.45 nejdřív, když prší nebo je zima, tak je to úžasné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, chceš-li tu bydlet, je ridicak (nebo řízení bez nej) podminkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Tak zas na to klidne může zareagovat ta skola… U nas jsou tam deti v 7.14, tak je vyučování od 7.45 a skola se otvírá v 7.25.
Ale u nas je tedy pakarna to, ze když ti ujede ten ranní, co od nas odjíždí v 6.59, tak další jede v 10 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem začala řídit. Mě spoje s mými směnami neladí. Dostala bych se, ale s velkými časovými ztrátami. A můj čas je drahý. Dražší než auto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To stejný. U nás jsou děti u školy busem v cca 7, výuka je od 7.15, škola otevřená v 6.45. Když ujede, smůla. Další jede v 10 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vlastně ani nevim, jestli bych se dostala na celou pracovni dobu busem do práce, nikdy jsem to nezkoumala… Jdu se kouknout ![]()
EDIT: tak na 8 hodinovou pracovní dobu nedostala a na 7 a pul jen v případě, ze bych to od autobusu do prace a zpet běhala a nezdrzela se tam ani minutu navic a autobus by taky nesmel mit žádné zpoždění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit