Práce a problém s dostupností dopravy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22281
15.8.26 20:37

Hm, tady chtěli zrušit jednu vlakovou trať. Takže vlaky nejdřív dali tak, aby nenavazovaly ani na školu ani na směny většiny lidí. Pak si „udělali analýzu“ že spojení není využívané a „aby ušetřili“ zrušili trať. :palec: A kam půjdou ušetřené peníze? Samozřejmě do krajského města. Takže krajské město má super MHD oblužnost a dostupnost odevšad, ale mezi dvěma obcemi, které jsou od sebe třeba 10 km, není spojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11312
15.8.26 21:21
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak jsem se taky koukla a ty jo, u nás snad posílili spoje. Dostala bych se jak z krátké, tak z dlouhé směny. Ráno taky. Ale v době, kdy autobus vyjíždí z města, ja jsem autem už doma… Navic ta flexibilita, když se rozhodnu odejít o něco dřív, prostě ne… asi zůstanu u auta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102835
15.8.26 21:25

@Fazulina To ja rozhodně taky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
15.8.26 21:28
@j.a.n.i1 píše: Více
škola na to určitě reagovat nebude, většina dětí je místních, my dojíždíme, sice jen 5 km, ale to je ve výsledku jedno
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.8.26 21:29

Nemohla by vám směna začínat později? Podle toho jak stíháte první ranní autobus?
V hodně zaměstnání se jde domluvit, nechcete to zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5559
15.8.26 21:38

@Fazulina místo ve SČ a koukám na své kdysi zaměstnání vzdálené 30 km (město ve SČ) a na 5.00 se od nás stále do zaměstnání bych nedostala. Nenavazují mi na sebe první spoje, dostala bych se na 6.00. S tím že bych z domova jela ve 4.30 hodin. Autem to bylo cca za 25 minut. :kytka: Domů po odpolední tedy ano, ale 1 spoj, pokud by mi to ujelo tak nevím co v tom místě v noci dělat (další spoj až ráno) a hrozný časově - náročné a dlouhé. Autem naprostá pohoda dveře x dveře.
A stále to jsou místa v rámci PID.

Příspěvek upraven 15.08.26 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5559
15.8.26 21:59

Nám v rámci PID asi 2 roky zpátky změnili jízdní řády. Šoupli dojezd do města a kluka škola už takové zpoždění odmítla logicky tolerovat, tak musel jezdit o hodinu dřív. Když k tomu měl ještě trénink pak ráno vstával hrozně brzo celkově.
Jen co mu bylo 18 si udělal řidičák a začal jezdit autem, jeho kamarád jezdil na motorce za hezkého počasí. To mi přišlo méně bezpečné, občas ho bral jako batůžek domů ze školy a to jsem trpěla celkem a měla strach.
Letos přidali konečně další spoje co jsem koukala, kluk celkem naštvaný, že už mu je to jedno (odchází na VŠ) :-) Ale zase řidiči jsou místní, znají složení a občas jim stavěli na křižovatce, když dobíhali :-)))))
Ale u nás 5 lidí v rodině a dojížděli jsme do různých měst. Do Prahy a do měst ve SČ. Nešlo to brát pouze spoj 1 směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102835
16.8.26 07:42

@Snopy123 Tak u nas dost zejména kluků dělá ridicak uz v 15. No a uz pred timhle vekem jezdi nejen kluci na ruznych priblizovadlech, at uz elektrokolobezkach nebo malych motorkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5559
16.8.26 07:55

@j.a.n.i1 Tohle měla kamarádka, vesnice u města ve SČ, ale spoje nic moc. A za hezkého počasí jezdilo dítě na babetě na dobrý spoj do města taky od střední a při ošklivém muselo čekat na přípoj a to bylo na hodiny, když špatně končilo. Taky říkala, že ho to v zimě pěkně štve. Sice žijí na krásném místě ale ty děti musely být v tomhle brzo samostatné. :kytka: A pořád je to vesnice ve SČ asi 10 km od města. Normálně bez auta ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
16.8.26 08:08
@Šmoulice píše: Více

Nic nejde nic se mě nechce a nechápu co od nás čeká za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102835
16.8.26 08:10

@Snopy123 Tak ja u nas vidam ty miniauta od 15 let… Sice bezpecnost žádná, ale oproti babete se tim da jezdit i když je hnusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5559
16.8.26 08:19

@j.a.n.i1 Tohle je už několik let zpátky. Nevím jestli mini auta už byla.
Naši kluci chtěli motorky v té době, to byl docela boj (já nechtěla samozřejmě :-).
Naštěstí pak už si mohli udělat klasiku řidičák a je klid.
A my tedy normálně MHD i PID máme, jen to někdy časově nenavazuje. Ač se to snaží vylepšovat tak ne vždy to je asi reálné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102835
16.8.26 09:17

@Snopy123 Byla, jsou uz minimálně 20.let spis déle, ale byla děsně drahá… Teda, na to, co to je, jsou drahá furt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16052
16.8.26 10:49
@nick mandarinka píše: Více

Že má sedět doma a pobírat sociální dávky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2223
16.8.26 21:37

Holka, holka. Ani jsi nenastoupila a už máš bobky. Moje maminka taky jezdila všelijak. Na kole a to i v dešti, občas se dohodla s kolegyní, že ji manžel vezl, tak ji vzal taky, jedna měla znamyho a ten je také občas bral, někdy autobus a když nebylo zbytí, no tak taxík. Taxík ale nemohl být pokaždé. Vždyť to vezmi, pokud nic nemáš a máš tři měsíce dát výpověď, když to nebude vycházet. Já taky chodila do práce MHD, ale byla to pakárna. To mě donutilo oprasit řidičák, kondicky, starou káru s automatem, teď mám sice práci z domu full time, ale za to vyjezdeni jsem vděčná. Rady máš, je na tobě co si vybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat