Práce a problém s dostupností dopravy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hm, tady chtěli zrušit jednu vlakovou trať. Takže vlaky nejdřív dali tak, aby nenavazovaly ani na školu ani na směny většiny lidí. Pak si „udělali analýzu“ že spojení není využívané a „aby ušetřili“ zrušili trať.
A kam půjdou ušetřené peníze? Samozřejmě do krajského města. Takže krajské město má super MHD oblužnost a dostupnost odevšad, ale mezi dvěma obcemi, které jsou od sebe třeba 10 km, není spojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Tak jsem se taky koukla a ty jo, u nás snad posílili spoje. Dostala bych se jak z krátké, tak z dlouhé směny. Ráno taky. Ale v době, kdy autobus vyjíždí z města, ja jsem autem už doma… Navic ta flexibilita, když se rozhodnu odejít o něco dřív, prostě ne… asi zůstanu u auta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Víceškola na to určitě reagovat nebude, většina dětí je místních, my dojíždíme, sice jen 5 km, ale to je ve výsledku jedno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemohla by vám směna začínat později? Podle toho jak stíháte první ranní autobus?
V hodně zaměstnání se jde domluvit, nechcete to zkusit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina místo ve SČ a koukám na své kdysi zaměstnání vzdálené 30 km (město ve SČ) a na 5.00 se od nás stále do zaměstnání bych nedostala. Nenavazují mi na sebe první spoje, dostala bych se na 6.00. S tím že bych z domova jela ve 4.30 hodin. Autem to bylo cca za 25 minut.
Domů po odpolední tedy ano, ale 1 spoj, pokud by mi to ujelo tak nevím co v tom místě v noci dělat (další spoj až ráno) a hrozný časově - náročné a dlouhé. Autem naprostá pohoda dveře x dveře.
A stále to jsou místa v rámci PID.
Příspěvek upraven 15.08.26 v 22:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám v rámci PID asi 2 roky zpátky změnili jízdní řády. Šoupli dojezd do města a kluka škola už takové zpoždění odmítla logicky tolerovat, tak musel jezdit o hodinu dřív. Když k tomu měl ještě trénink pak ráno vstával hrozně brzo celkově.
Jen co mu bylo 18 si udělal řidičák a začal jezdit autem, jeho kamarád jezdil na motorce za hezkého počasí. To mi přišlo méně bezpečné, občas ho bral jako batůžek domů ze školy a to jsem trpěla celkem a měla strach.
Letos přidali konečně další spoje co jsem koukala, kluk celkem naštvaný, že už mu je to jedno (odchází na VŠ)
Ale zase řidiči jsou místní, znají složení a občas jim stavěli na křižovatce, když dobíhali ![]()
Ale u nás 5 lidí v rodině a dojížděli jsme do různých měst. Do Prahy a do měst ve SČ. Nešlo to brát pouze spoj 1 směrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 Tak u nas dost zejména kluků dělá ridicak uz v 15. No a uz pred timhle vekem jezdi nejen kluci na ruznych priblizovadlech, at uz elektrokolobezkach nebo malych motorkach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tohle měla kamarádka, vesnice u města ve SČ, ale spoje nic moc. A za hezkého počasí jezdilo dítě na babetě na dobrý spoj do města taky od střední a při ošklivém muselo čekat na přípoj a to bylo na hodiny, když špatně končilo. Taky říkala, že ho to v zimě pěkně štve. Sice žijí na krásném místě ale ty děti musely být v tomhle brzo samostatné.
A pořád je to vesnice ve SČ asi 10 km od města. Normálně bez auta ani omylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše: Více
Nic nejde nic se mě nechce a nechápu co od nás čeká za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 Tak ja u nas vidam ty miniauta od 15 let… Sice bezpecnost žádná, ale oproti babete se tim da jezdit i když je hnusně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tohle je už několik let zpátky. Nevím jestli mini auta už byla.
Naši kluci chtěli motorky v té době, to byl docela boj (já nechtěla samozřejmě
.
Naštěstí pak už si mohli udělat klasiku řidičák a je klid.
A my tedy normálně MHD i PID máme, jen to někdy časově nenavazuje. Ač se to snaží vylepšovat tak ne vždy to je asi reálné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snopy123 Byla, jsou uz minimálně 20.let spis déle, ale byla děsně drahá… Teda, na to, co to je, jsou drahá furt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka píše: Více
Že má sedět doma a pobírat sociální dávky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka, holka. Ani jsi nenastoupila a už máš bobky. Moje maminka taky jezdila všelijak. Na kole a to i v dešti, občas se dohodla s kolegyní, že ji manžel vezl, tak ji vzal taky, jedna měla znamyho a ten je také občas bral, někdy autobus a když nebylo zbytí, no tak taxík. Taxík ale nemohl být pokaždé. Vždyť to vezmi, pokud nic nemáš a máš tři měsíce dát výpověď, když to nebude vycházet. Já taky chodila do práce MHD, ale byla to pakárna. To mě donutilo oprasit řidičák, kondicky, starou káru s automatem, teď mám sice práci z domu full time, ale za to vyjezdeni jsem vděčná. Rady máš, je na tobě co si vybereš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit