Práce a problém s dostupností dopravy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2443
17.8.26 00:49
@Snopy123 píše: Více

U nás si spolužák už na základce udělal papíry na moped a hned jak to v 15 šlo a v devítce mu rodiče koupili to čínský přibližovadlo (tomu se nedá říkat ani auto), co může jet maximálně 45. Když to před školou startoval, tak to znělo jak sekačka. Našim klukům nabízel, že je sveze a já jim to jako trapná matka zakázala. Pak se šel učit na automechanika a umět řídit i opravit daleko větší auto, než na který je potřeba B řidičák ještě před 18 rokem.

Kolegyně tohle přibližovadlo kupovali klukovi v 15, přišlo jim to bezpečnější než moped, z toho ona šílela strachy, když kluk jezdil v létě a za světla. V zimě a za tmy z tréninku už tuplem, tohle byl prý kompromis, každopádně mi to přišlo hrozně předražený. Taky oba s úderem 18tin si hned dělali B papíry a kupovali ojetiny nebo dostali stávající auta rodičů a ti si koupili nové/novější auto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
17.8.26 08:42

@Heduš Homolková Tahle mini auta mě nějak minula úplně. :kytka: No babeta jo jo to byl boj :-) Zlatý ŘP v 18 ti :-)) Ale taky okamžitě dostali ojetiny a mají je. :kytka: Ale nám nějak přijde přirozené že řídí a netvrdím, že jsem se nebála. Tam zase byl problém v čerstvých ŘP kamarádů a takové to odveze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
17.8.26 10:34

Pro zakladatelku - kdyby se jednalo o práci, ktera by mě bavila, vyznam se, plat vyhovuje a nic jiné nemám, navíc jak píšeš nabídky u vás nic moc, tak udělám vše pro to, aby to vyšlo. Zjistila bych odkud jsou kolegové a jak dochází, na přivítanou koupila veliké kafe, neco upekla, zatím dojížděla autobusem, sem tam dohodla s manželem, to by snad mohl když by to bylo jen někdy, klidně i to kolo, možná řidičák udělat
Možná by nebylo třeba. Odejít můžeš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3151
17.8.26 12:00
@Snopy123 píše: Více

Koupila bych mu auto od 15 nebo alespon to elektrokolo (nevim jak to mate daleko). Ale fakt nechapu, jak rodice nechaji takhle deti vstavat v noci :roll: bydlim v „domečku“ tak holt mam vicenaklady.
 https://www.elblesk.cz/…a-45-km-h-64?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
17.8.26 12:47

@Yasmen My žili normálně na rozšířeném okraji malého městečka, ne každé dítě jde na střední školu v místě bydliště :-)
Do školy to měli cca 25 km. A syn trénuje na repre úrovni, má tedy 2 fázové tréninky v některém období, školu měl ve městě jako trénink.
No a ten domeček je v normálním hodně malém městě s PID :-) A žilo tam cca 9 000 obyvatel :-)
Edit, syn klidně mohl jít na internát, škola by ho přijala, nechtěl, raději dojížděl.
Jezdit autem je časově výrazně rychlejší, což jsme plně podpořili. Bylo mu 17 a ani ne za rok si udělal řidičák, auto dostal pod barák. :kytka: Ale tady tak 80% dětí do středních škol někam dojíždí. Ve městě jsou 2 střední školy.
Než došlo ke změně v PID neměl problém a normálně to stíhal. Problém nastal v posunu dojezdu o 20 minut.
Od letošního září se to opět mění, zjistili asi že je to na prd. :kytka:

V loňském roce jsme se rozhodli nemovitost prodat a odstěhovat do krajského města. Kluci s námi šli pouze z části. Z části zůstali v bytě co jsme roky pronajímali v místě původního bydliště, takže asi taková katastrofa to s autem nebyla to dojíždění. :kytka:

„Problém“ byl, že naši kluci poměrně brzo přestali trénovat v klubech u nás, už jim neměli co nabídnout (dle trenérů) a dostali nabídky jinde. To bychom se museli stěhovat dle toho kde mají smlouvy… Což tedy dělat nikdy nebudu, takže když pak šli už na základní škole na sportovní školy museli začít jezdit. A jezdí vlastně stále. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat