Práce na zkrácený úvazek pro samoživitele - byli byste pro?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@j.a.n.i1 píše: Více
tak aspoň ti budou rozumět pasažéři, kteří neovládají cizí jazyky ![]()
posledně když jsem letěla ze Smartwings tak byli letušáci docela staří černoši, mluvili zřejmě španělsky - nevím, takže tam budeš za hvězdu
Já ji chytla od začátku -tu diskuzi a zaujala mě.
A fakt jí tu holky dobře radily, co v takové situaci.
No a tím, že zakladatelka na vše psala, že nejde, nejde a nejde, tak o to víc mě pak zajímal vývoj diskuze. ![]()
Jestli dá zakladatelka na rady a vyhrabe se z těch sr. aček nebo jestli zůstane ve svém: nejde, nejde.
@stinga píše: Více
Ona psala, že žádnej problém nemá, protože se stará. Problém mají všichni okolo ![]()
To jsem nevěděla, mění to trochu situaci a v jejím případě by to pro ni mohlo být řešení. Ale já teda myslela hlavně to, že nemá peníze a nemá je kde vzít a na všechno jsou potřeba nějaké vstupní investice.
Nebudu nic mazat. Nechávám tu vše, co jsem sem dala. Možná to pomůže některé jiné uživatelce v podobné situaci.
@stinga píše: Více
Ten „problém neproblém“ jsem i při mé bujné představivosti prostě nedokázala pochopit, používala to v takových divných souvislostech, až jsem nakonec naznala, že tak úplně nezná význam toho slova ![]()
@Catalina123 píše: Více
Jí skončila totiž nějaká práce přes ÚP, která jí sedla. A jinou sehnat nemohla, právě skrz dítě, že je na ně sama.
Ale, když jí holky radily, že tohle je blbě (zaměstnavatel by měl povinnost vzít samoživitelku na zkrácený úvazek), že má změnit jiné věci, které jdou, tak operovala tím, že to nejde, aniž by to vzala v úvahu.
Chápu, že mohla být už ze všeho unavená - ale vzpomínám na diskuzi, jak si jedna udělala 3 děti se zemědělcem a měla touhu situaci změnit. Tak jsem doufala, že tahle diskuze třeba taky zakladatelce pomůže a někam to povede.
Ale asi ne.
Jsem si odběhla k zubaři a je tu od uživatelky vymeteno ![]()
Asi to ani jinak dopadnout nemohlo, protože za vše může okolí a lidi a přilehlé okolí a taky tam ti…
Jeste jsem zachytila neco v tom smyslu, že ona zakladatelka vždy byla a je na obtíž pro vlastní rodinu.
Pokud mela spatne zázemí a klima uz odjakživa, tak s pomoci asi nemohla počítat nikdy.
Chlap byl lempl taky od začátku a všechny uspořené peníze tedy utratila, protože dokazal vydělat jen na pár věci, vlastně jen dře a nic nevydělá …
Najít si práci za me spis jen zástupný problém, jakoby ani neslo o peníze, ale vypadnout z toho zmaru…
Co mi jeste uteklo?
@Catalina123 píše: Více
Najdou se i bez nich, jo je to povetsinou Švarc, ale to zrovna ji trápit nemusí, pro ni ke podstatné, aby to generovalo nejaky prijem.
@Trojlístek píše: Více
No, pak se do toho zacala zamotavat, protože ty jednotlivé epizody casove nesedely a tak trochu se vylucovaly…
Hlavne si myslim, že brzy skončí někde v šaškecu z toho všeho a nejak to pojede i bez ni.
To je potřeba si uvědomit.
Budu mit tuhle diskuzi dlouho v paměti, protože byt v tom zmaru musí byt bez úlevy strasne náročné na psychiku.
Ona na jednu stranu by od toho všeho nejradej taky asi utekla (jako otec kluka), ale nikdy to neudělá, zároveň bude a je otrok situace vic, nez je nutne.
Na tom dítěti ji hodne zalezi a to az tak, ze si vůbec neuvědomuje, že ji to pomalu a jistě bere soudnost.
To už jsem bohužel nečetla. To vlastně vůbec nevím, co se řešilo … ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat