Práce na zkrácený úvazek pro samoživitele - byli byste pro?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše: Více
Představ si to z druhé stany, budeš majitel firmy a povine musíš někoho zaměstnat… V zákoně tuším je, že rodič dítěte do 15 let, může požádat o zkrácený úvazek. Me ho v práci dali bez problému. Cele skolkove obdobi jsem pracovala na 6 h a to nejsem samoživitelka.
@Anonymní píše: Víceúplný otec roku, to že to nezvládl je jedna věc. Ale když už tak pokud byl tak super tak se má postarat finančně a jak to zvládáš ty je mu asi jedno
@Alušáček Jenže ona nepotřebuje pouze zkrácený úvazek, to by problém nebyl sám o sobě. Ona potřebuje k tomu zaměstnavatele co bude respektovat neustále nemocné dítě, žádnou možnost přesčasů (kam by dala to dítě - nemá žádné hlídání ) a cesty k lékařům, kdy cestují do jiného okresu vlaky a autobusem, čili to nebude sjedu a za hodinu jsem zpět. ![]()
A tahle kombinace bude zřejmě pro většinu zaměstnavatelů problém.
A nemá auto, takže asi daleko dojíždět nemůže, protože dojíždět a dítě musí obstarat ona.
Příspěvek upraven 29.07.26 v 14:08
Před tím si psala, že máš vysokou školu a hodně let praxe. Kdy jsi to stihla, když si studovala při dítěti? ![]()
Dítěti jsou 4, škola trvá také 4 roky, kdo to dítě hlídal, když jste tedy musela skládat zkoušky, být na seminářích, sháněla literatury atd, případně během povinné školní praxe? A co údajná práce po škole, kdo to dítě hlídal? Fakt to začíná smrdět lží.
@884135 Tak ona netvrdí, že hodně let praxe měla po VŠ.
„Předtím jsem x let pracovala, mám maturitu, vysokou školu hodně let praxe. Byla jsem několikrát na pohovorech a to dítě je prostě problém.“
Covid byl roky 2020-2022. Dítěti jsou čtyři. Čili další nesrovnalost. Muj závěr je, že tady všechny tahas za nohu. Ale moc ses do toho zamotala.
To fixované dítě na matku hlídala kamarádka venku… No mám doma silně fixované dítě na matku (mmt tedy specifické dítě) a kamarádka by ho neodhlídala ani omylem. První roky ho nezvládl hlídat ani manžel, který s námi žil v domácnosti.
Jestli jsem měla 5 minut na sprchu byl zázrak, vynést odpadky před barák byl zázrak asi v 1,5 roce. ![]()
Chápu, že je to těžké. ![]()
Příspěvek upraven 29.07.26 v 14:16
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat