Práce, dcera, nevím, jak dál

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.10.13 15:38

Práce, dcera, nevím, jak dál...

Zdravím, raději anonymně…Dcera bude mít v listopadu dva roky, v květnu příštího roku mi končí rodičovská dovolená. Už teď se stresuju, že v květnu neseženu práci. Včera jsem nastoupila do práce na poloviční úvazek - jde o přímou péči s těžce a hluboce mentálně postiženýma. A už po dvou dnech v práci mám strach, že jsem přestřelila, že to prostě psychicky nezvládnu. Dcera je na hlídání u babičky, ale pouze na dva dny v týdnu, na další dva dny chceme zařídit hlídání cizí paní - z toho taky nemám moc dobrý pocit. A poslední den v týdnu dopoledne má hlídat manžel, když přijde z noční, takže z práce, posnídat a hlídat. Už teď ho lituju. Navíc, když ze svého platu zaplatím paní na hlídání, tak mi zbydou asi 3 000…což je teda bída, za tu dřinu co tam je…Mám tendence to celé skončit, ale mám strach, že na mě budou naštvaní, navíc se tam za mne přimlouvala i jedna známá…i proto se cítím strašně svázaná…Tak nevím, jak byste se zachovaly vy? Když zůstanu, tak v květnu nebudu muset řešit práci, když odejdu, tak to řešit budu muset, ale vím, že já budu v pohodě a dcera a manžel taky..Myslíte, že se ten všechen stres oplatí kvůli třem tisícům. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
2.10.13 15:40

Tak kvůli 3000 bych se takhle nestresovala, to opravdu ne. Předpokládám že na jídlo a vše potřebné máte i bez těch 3000 :think:

• Citovat
  • Upravit
15404
2.10.13 15:41

Neoplatí a trochu optimismu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
2.10.13 15:42

Nejde jen o tři tisíce, ale o seberealizaci, pocit, že někam patříš, že nejsi jen máma, ale i něco víc, o další osobní rozvoj…

Dceři je 15 měsíců, taky chodím do práce a jsem za to moc ráda. Malou si pak mnohem více užívám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
2.10.13 15:43

No ti nevím. Co nezvládáš? To že jsi bez dcery nebo tu práci? Takováto práce není pro každého ;)

Za mě, na tohle bych se vykašlala, ale už před tím než bych nastoupila. Teď by mi to bylo blbé to ukončit.

Btw. ty jsi neměla práci než jsi šla na rodičák? A vzala jsi si ho na 2 roky? To je dneska odvaha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
2.10.13 15:44

Ahoj, zalezi v jake jste financni situaci. nekde je 3000 malo nekde moc.ty roky s malou.doma se ti uz nevrati. kdyby te ta prace aspon bavila a byla jsi v pohode, tak proc ne. takhle bych ja osobne s praci prestala a do kvetna hledala jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.13 15:45

@K-Black Máme…manžel (musím zaklepat) má teď docela fajn práci, já mám zkrácený rodičák, takže i po zaplacení hypotéky peníze máme…chtěla jsem tam nastoupit, aby v květnu nedošlo k tomu, že prostě budeme bez jednoho příjmu a už to dávat potom nebudeme…Dcera má teď úplně rozhozený režim, manžel je nevyspaný, protože musí vstávat před 12 a jít pro dceru k babičce, nehledě na to, že dcera je teď na mě uvázaná, nechci ani vidět, jak to bude probíhat, až ji strčím cizí paní a půjdu pryč… :zed: jak bys řešila to, že se za tebe třeba v práci někdo přimluvil a ty bys to pak po pár dnech zabalila?

• Citovat
  • Upravit
6885
2.10.13 15:47

Zasla bych za tim clovekem, co sse primlouval a omluvila se mu. a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.13 15:50

@Mia82 Asi oboje… :zed: nevím…

rodičák jsem si vzala do dvou a půl let dítěte… a když jsem otěhotněla práci jsem měla, ale pouze na dobu určitou, takže pak už nikdo neprodloužil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
2.10.13 15:50

Také záleží na tom, jaké je tvé původní povolání, co chceš profesně dělat, jaké máš možnosti sehnat práci tvých snů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
2.10.13 15:51

Já bych si raději užívala dceru a představa, že bych pracovala tam, co ty 8o

no tak to ani náhodou, to by nebylo nic pro mě

vykašli se na to a zkus si hledat práci tak 2 měsíce před koncem mateřské, evidentně nejste sociálně slabá rodina, takže si myslím, že to zvládnete i kdyby si po mateřské byla měsíc na pracáku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.10.13 15:53
@Anonymní píše:
@K-Black Máme…manžel (musím zaklepat) má teď docela fajn práci, já mám zkrácený rodičák, takže i po zaplacení hypotéky peníze máme…chtěla jsem tam nastoupit, aby v květnu nedošlo k tomu, že prostě budeme bez jednoho příjmu a už to dávat potom nebudeme…Dcera má teď úplně rozhozený režim, manžel je nevyspaný, protože musí vstávat před 12 a jít pro dceru k babičce, nehledě na to, že dcera je teď na mě uvázaná, nechci ani vidět, jak to bude probíhat, až ji strčím cizí paní a půjdu pryč… :zed: jak bys řešila to, že se za tebe třeba v práci někdo přimluvil a ty bys to pak po pár dnech zabalila?

Jak bych to řešila? no já bych tam nenastoupila, protože už předem jsi asi věděla jak a kdo bude muset hlídat, že třeba muž po noční atd. prosimtě to není rýpání, aby jsi si nemyslela :kytka:

Asi takhle, nastoupila jsi včera, takže je fakt brzo na nějaké závěry. Nech to chvilku sednout a uvidíš třeba za 14 dní, za měsíc. Uvidíš jak to budete zvládat s manželem, a jak moc to bude stresující pro malou, teď je na závěry ještě brzo. Pro malou je to veliká změna, ale děti jsou většinou víc přizpůsobivé než dospěláci ;) řekla bych že ty jsi smutná z toho že ji opouštíš a hledáš důvod to utnout ;)

A můžu se zeptat, ty máš rodičák jen na 2.5 roku?

• Citovat
  • Upravit
72725
2.10.13 15:55

Na tuhle práci musíš mít „koule“, jinak Tě to semele. Vím, o čem mluvím.. Pokud nezvládáš, narovinu to přiznej, nikdo na Tebe blbě koukat nebude. V těhle místech vydrží dlouhodobě jen málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
2.10.13 16:00

Pokud ti vyloženě nejde o to, abys někde pracovala, sekla bych s tím. Ten stres a ztracený čas s dcerou za to podle mě nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
2.10.13 16:26

Práce s mentálně postiženými je velice psychicky náročná, ale myslím, že po tak krátké době nelze soudit, zda na to máš nebo nemáš.
Já bych tam ale nebyla z jiného důvodu. Nezlob se, ale naplánovat si, že někdo bude hlídat poté, co přijde noční z páce, to je absolutní nezodpovědnost. Jak tvoje, tak tvého manžela.
Ano, práce si musíme vážit a je nutné hledat cesty, jak ji skloubit s ostatním životem. Ale to už jsme vážně došli tak daleko, že kvůli práci budeme tak moc riskovat vlastní zdraví a i zdraví dítěte. Já noční dělám a usnula bych i ve stoje. Zodpovědně hlídat malé dítě, to je sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat