Práce, dcera, nevím, jak dál
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak kvůli 3000 bych se takhle nestresovala, to opravdu ne. Předpokládám že na jídlo a vše potřebné máte i bez těch 3000 ![]()
- Citovat
- Upravit
Nejde jen o tři tisíce, ale o seberealizaci, pocit, že někam patříš, že nejsi jen máma, ale i něco víc, o další osobní rozvoj…
Dceři je 15 měsíců, taky chodím do práce a jsem za to moc ráda. Malou si pak mnohem více užívám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ti nevím. Co nezvládáš? To že jsi bez dcery nebo tu práci? Takováto práce není pro každého ![]()
Za mě, na tohle bych se vykašlala, ale už před tím než bych nastoupila. Teď by mi to bylo blbé to ukončit.
Btw. ty jsi neměla práci než jsi šla na rodičák? A vzala jsi si ho na 2 roky? To je dneska odvaha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zalezi v jake jste financni situaci. nekde je 3000 malo nekde moc.ty roky s malou.doma se ti uz nevrati. kdyby te ta prace aspon bavila a byla jsi v pohode, tak proc ne. takhle bych ja osobne s praci prestala a do kvetna hledala jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black Máme…manžel (musím zaklepat) má teď docela fajn práci, já mám zkrácený rodičák, takže i po zaplacení hypotéky peníze máme…chtěla jsem tam nastoupit, aby v květnu nedošlo k tomu, že prostě budeme bez jednoho příjmu a už to dávat potom nebudeme…Dcera má teď úplně rozhozený režim, manžel je nevyspaný, protože musí vstávat před 12 a jít pro dceru k babičce, nehledě na to, že dcera je teď na mě uvázaná, nechci ani vidět, jak to bude probíhat, až ji strčím cizí paní a půjdu pryč…
jak bys řešila to, že se za tebe třeba v práci někdo přimluvil a ty bys to pak po pár dnech zabalila?
- Citovat
- Upravit
Zasla bych za tim clovekem, co sse primlouval a omluvila se mu. a
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mia82 Asi oboje…
nevím…
rodičák jsem si vzala do dvou a půl let dítěte… a když jsem otěhotněla práci jsem měla, ale pouze na dobu určitou, takže pak už nikdo neprodloužil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také záleží na tom, jaké je tvé původní povolání, co chceš profesně dělat, jaké máš možnosti sehnat práci tvých snů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych si raději užívala dceru a představa, že bych pracovala tam, co ty ![]()
no tak to ani náhodou, to by nebylo nic pro mě
vykašli se na to a zkus si hledat práci tak 2 měsíce před koncem mateřské, evidentně nejste sociálně slabá rodina, takže si myslím, že to zvládnete i kdyby si po mateřské byla měsíc na pracáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@K-Black Máme…manžel (musím zaklepat) má teď docela fajn práci, já mám zkrácený rodičák, takže i po zaplacení hypotéky peníze máme…chtěla jsem tam nastoupit, aby v květnu nedošlo k tomu, že prostě budeme bez jednoho příjmu a už to dávat potom nebudeme…Dcera má teď úplně rozhozený režim, manžel je nevyspaný, protože musí vstávat před 12 a jít pro dceru k babičce, nehledě na to, že dcera je teď na mě uvázaná, nechci ani vidět, jak to bude probíhat, až ji strčím cizí paní a půjdu pryč…jak bys řešila to, že se za tebe třeba v práci někdo přimluvil a ty bys to pak po pár dnech zabalila?
Jak bych to řešila? no já bych tam nenastoupila, protože už předem jsi asi věděla jak a kdo bude muset hlídat, že třeba muž po noční atd. prosimtě to není rýpání, aby jsi si nemyslela ![]()
Asi takhle, nastoupila jsi včera, takže je fakt brzo na nějaké závěry. Nech to chvilku sednout a uvidíš třeba za 14 dní, za měsíc. Uvidíš jak to budete zvládat s manželem, a jak moc to bude stresující pro malou, teď je na závěry ještě brzo. Pro malou je to veliká změna, ale děti jsou většinou víc přizpůsobivé než dospěláci
řekla bych že ty jsi smutná z toho že ji opouštíš a hledáš důvod to utnout ![]()
A můžu se zeptat, ty máš rodičák jen na 2.5 roku?
- Citovat
- Upravit
Na tuhle práci musíš mít „koule“, jinak Tě to semele. Vím, o čem mluvím.. Pokud nezvládáš, narovinu to přiznej, nikdo na Tebe blbě koukat nebude. V těhle místech vydrží dlouhodobě jen málokdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti vyloženě nejde o to, abys někde pracovala, sekla bych s tím. Ten stres a ztracený čas s dcerou za to podle mě nestojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce s mentálně postiženými je velice psychicky náročná, ale myslím, že po tak krátké době nelze soudit, zda na to máš nebo nemáš.
Já bych tam ale nebyla z jiného důvodu. Nezlob se, ale naplánovat si, že někdo bude hlídat poté, co přijde noční z páce, to je absolutní nezodpovědnost. Jak tvoje, tak tvého manžela.
Ano, práce si musíme vážit a je nutné hledat cesty, jak ji skloubit s ostatním životem. Ale to už jsme vážně došli tak daleko, že kvůli práci budeme tak moc riskovat vlastní zdraví a i zdraví dítěte. Já noční dělám a usnula bych i ve stoje. Zodpovědně hlídat malé dítě, to je sci-fi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, raději anonymně…Dcera bude mít v listopadu dva roky, v květnu příštího roku mi končí rodičovská dovolená. Už teď se stresuju, že v květnu neseženu práci. Včera jsem nastoupila do práce na poloviční úvazek - jde o přímou péči s těžce a hluboce mentálně postiženýma. A už po dvou dnech v práci mám strach, že jsem přestřelila, že to prostě psychicky nezvládnu. Dcera je na hlídání u babičky, ale pouze na dva dny v týdnu, na další dva dny chceme zařídit hlídání cizí paní - z toho taky nemám moc dobrý pocit. A poslední den v týdnu dopoledne má hlídat manžel, když přijde z noční, takže z práce, posnídat a hlídat. Už teď ho lituju. Navíc, když ze svého platu zaplatím paní na hlídání, tak mi zbydou asi 3 000…což je teda bída, za tu dřinu co tam je…Mám tendence to celé skončit, ale mám strach, že na mě budou naštvaní, navíc se tam za mne přimlouvala i jedna známá…i proto se cítím strašně svázaná…Tak nevím, jak byste se zachovaly vy? Když zůstanu, tak v květnu nebudu muset řešit práci, když odejdu, tak to řešit budu muset, ale vím, že já budu v pohodě a dcera a manžel taky..Myslíte, že se ten všechen stres oplatí kvůli třem tisícům. Díky