Práce, dcera, nevím, jak dál

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
2.10.13 17:12

Pokud mi uniklo, omlouvám se - proč nedáš dceru do jesliček? pokud pojedete s manželem nadoraz, dlouho to nevydržíte. Hlídat dítě po noční je sebevražda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
2.10.13 17:17
@mom.kri píše:
Tomáš asi pravdu, ale určitě tam není problém umístit dítě do jeslí, jako tady u nás a určitě zaměstnavatel vyjde vstříct se směnama…a myslím, že dotaz zakladatelky mířil trochu jiným směrem…

Měla jsem pocit, že zakladatelka má výčitky svědomí, že není s dítětem doma, tak aby si nepřipadala jako krkavčí matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
2.10.13 17:24

@Virginia
myslím, že si rozumíme. Zakladatelka o té práci píše hlavně jako o zdroji peněz. Já ale moc pochopení nemám, protože to znám i z té druhé strany, zas asi lepší když odejde hned, on ten zácvik nových zaměstnanců stojí zaměstnavatele nebo kolegy taky dost energie. Byla jsem i ve vedoucí pozici a rozhodovala ve výběrovém řízení. Takový uchazeči, kde nic nebyl problém, bylo jasné že problém bude úplně všechno, žádná sebereflexe. Já to zakladatelce nevyčítám, jen jsem si dovolila podotknout na její podotázku, že já bych jako její „přimlouvač“ byla rozčarovaná z ní. A další ryze pragmatická věc, já to s hledáním práce (po RD) nevidím vůbec růžově, takže představa, že to v květnu bude mít nějak jednodušší se mi prostě nezdá…

• Citovat
  • Upravit
13714
2.10.13 19:02

@stazinka09 Tak to je bez debat, že je lepší, pokud člověk, kterému to nevyhovuje, raději odejde hned. Jak pro zaměstnavatele, tak pro uživatele.
Ale to je tak v každém zaměstnání, že je lepší pro všechny, pokud dělá člověk práci rád. (Toto jsou obecné úvahy, které necílí na zakladatelku.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
2.10.13 19:04

Tak pracovat s mentálně postiženými lidmi musí být záhul, ale věděla jsi, do čeho jdeš. Nicméně, ten, kdo se za tebe přimluvil, i tvůj zaměstnavatel jistě pochopí, když skončíš, určitě mají už předešlé zkušenosti s lidmi, co to nezvládli.
Ale otázka je, zda tě opravdu tak semílá náplň práce nebo chceš být s malou a stejný důvod bys uváděla, i kdyby jsi dělala sekretářku a vydělávala o deset víc. Tohle si musíš vyřešit sama v sobě a to brzy, protože teď sice můžeš z práce odejít, ale velmi brzy do té práce (třeba i jiné) budeš muset nastoupit znova.
Ať už se rozhodneš jakkoliv, dávala bych malou na hlídání co nejvíc, ať si zvyknete (hlavně ty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.10.13 19:17

Co jeslicky? Podle me je to lepsi, nez se takhle stresovat s hlidanim…
Jinak segra shani praci v socialni oblasti a vsude, kde se byla ptat, tak nema sanci, protoze napr. v domove duchodcu jsou ochotni lidi pracovat nejaky cas i zadarmo, aby ziskali praxi s vyhlidkou pristiho placeneho mista… takze asi tak je to s praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.13 21:10

Ano, na jednu stranu mám výčitky, že nebudu s dítětem - je ještě malá…a je fakt, že jsme k sobě připoutané pupeční šňůrou…Na druhou stranu, ano, věděla jsem do čeho jdu, ale měla jsem být původně na denním pobytu se středně mentálně postiženými, což bych zvládla - vím to. Ale přidělili mne právě k těm dětem, co jsou hluboce mentálně a fyzicky postižené, když to řeknu škaredě - jsou to takové „živé mrtvolky“. Je mi z toho strašně smutno, že jim nemohu pomoct, a nehledě na to, že je nejen psychicky náročná práce, ale i fyzicky…mají malé pokoje, takže tam nejde manipulovat se zvedákem, šestnáctileté děti se přenášejí ručně…:-( Máte pravdu, že je to pro mne šok…jasně, že to není dlouhodobé vyčerpání…

co se týče jeslí, kdybych zaplatila jesle na mesic, tak mi z vyplaty zbyde 1000,–, takze tak…

jsem naštvaná sama na sebe, že jsem situaci nedokázala posoudit dříve než jsem podepsala smlouvu… :zed: nejraději bych si naliskala

Vůbec nevim, jak to rict, ze bych rada skončila…je mi to vazne hloupe… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
2.10.13 21:22

Nenadávej si! :hug: hele počítala jsi s něčím jiným to za prvé, za druhé jsi nemohla vědět jak poneseš odloučení od malé. Dej tam výpověď, uveď pravdu, že to nedáváš psychicky ať už práci tak i dcerku, a začni hledat něco jiného. Nebo se zakousti a poruč si, že měsíc prostě dáš a pak uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.13 22:01

@K-Black děkuji :-) :hug: taky jsem uz uvazovala, ze bych to zkusila aspoň ten mesic…a pak si reknu, jestli pujdu dal a nebo to ukoncim

nejvíc mě straší pořád ten konec RD na jaře a možnost, že se tahle situace s hlídáním a odloučením od dcery bude opakovat v bledě modrém… :zed:

• Citovat
  • Upravit
13714
2.10.13 22:10
@Anonymní píše:
@K-Black děkuji :-) :hug: taky jsem uz uvazovala, ze bych to zkusila aspoň ten mesic…a pak si reknu, jestli pujdu dal a nebo to ukoncimnejvíc mě straší pořád ten konec RD na jaře a možnost, že se tahle situace s hlídáním a odloučením od dcery bude opakovat v bledě modrém… :zed:

No tak to s tím počítej na 100%. Nejmladší dítě bude pořád malé, pořád se nám bude stýskát, pořád ho bude třeba hlídat a pořád bude nemocné. Pokud uvažuješ o konci zaměstnání hlavně kvůli dítěti, tak to zkus nějak překousnout, protože situace se nijak výrazně nezlepší.
Pokud tam nechceš být kvůli práci a její namáhavosti (jako nosit 16-leté děti na rukou je poukázka na operaci zad) či psychické náročnosti, potom bych asi začala hledat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
2.10.13 22:21

Aha.Tak pokud si počítala s jiným typem práce (jiné oddělení - „těžší“), tak je šok z překvapení docela pochopitelný. Já bych prostě počkala, jestli ten šok odezní nebo ne. Rozhodnout se z šoku mi nepřijde moc rozvážný, je to takový moc reaktivní.

Odloučení na jaře bude ještě mnohem horší, horší o tuhle „nepovedenou“ zkušenost. Nebo co se jako změní? Vidím to ve školce, věk dítěte nehraje zásadní roli, některé je připravené v 2,5 a některé není ani ve 4letech. No a jestli odloučení špatně snášíš Ty, tak co se do května změní u Tebe? Navíc budeš pod tlakem, protože už nebudeš krytá RD, jestli jsem to dobře pochopila…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.13 22:38

@stazinka09 Pochopila jsi to úplně správně a co je na tom nejhorší, máš úplnou pravdu…na jaře se nezmění nic a pravda, bude to ještě horší…

Jsem teď v šoku a všechno vidím strašně černě. Připadám si jak v začarovaném kruhu, který nemá řešení.

Zkusím se trochu uklidnit a uvidím, co bude dál. Jsou dvě možnosti, buď to nějak překonám a zůstanu a nebo mě to sejme ještě více a pak tedy skončím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat