Práce je všude plno?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Parninas - puvodne jsem byla na pozici junior programator, ale snizovali stavy a dali mi na vyber..Tak jsem radeji presla na testra..Takze chapu, jak to myslis
Ale porad si stojim za tim, ze dnes i programator si rozmysli, jestli jit o dum dal..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
@Parninas - puvodne jsem byla na pozici junior programator, ale snizovali stavy a dali mi na vyber..Tak jsem radeji presla na testra..Takze chapu, jak to myslisAle porad si stojim za tim, ze dnes i programator si rozmysli, jestli jit o dum dal..
Já ti fakt nevím…možná někde v regionech…ale v Praze sehnat vývojáře, to je boj. K nám bereme i totální divnolidi a juniory, jen když aspoň něco umí a chtějí dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
@Parninas - puvodne jsem byla na pozici junior programator, ale snizovali stavy a dali mi na vyber..Tak jsem radeji presla na testra..Takze chapu, jak to myslisAle porad si stojim za tim, ze dnes i programator si rozmysli, jestli jit o dum dal..
Docela se v tom pohybuju a nemůžu souhlasit. Možná v něčem úzkoprofilovém jako třeba dělám já. Ale někdo, kdo umí programovat a má nějaké zkušenosti, ve větším městě najde práce velmi rychle.
- Citovat
- Upravit
@Izumi Miyako píše:
@Bubllenka Plzeň.
Tak to je mi lito, naše společnost působí jenom v Praze, ale právě pro takto znevýhodněné na trhu práce, máme skvělé programy. Myslím, že v oblasti městských služeb, by i v Plzni měli podobné projekty a pozice mít. Přeji hodně štěstí v hledání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano pracovnich nabidek je vice nez kdy jindy. Teda rikaji to. Ale oni hledaji same skladniky, prodavacky, delniky apod. Od prosince 2020 jsem se bohuzel dostala na urad prace. A od te doby nemuzu sehnat nic, protoze jsem posilala cv pouze tam kde shaneli nekoho do administrativy. A tech nabidek je strasne malo. Mam praxi v administrative pres 5 let a bohuzel. Byla jsem snad jen za tu dobu na 3 pohovorech a to jsem se ozvala asi 30 zamestnavatelum…a okoli nechape proc jsem porad doma, kdyz je prace dost. Ja se snazim, posilam cv, do prace se nebojim, spise me to doba frustruje, ale je to bida. Skoro po roce doma mam alespon brigadu na 10-15 hodin tydne jako prodavacka, kdyby nebylo jedne zname, ktera potrebuje obcas helfnout. Clovek, kdyz je v pytli, musi vzit i takovou praci, kterou nikdy delat nechtel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verisek89 píše:
Ano pracovnich nabidek je vice nez kdy jindy. Teda rikaji to. Ale oni hledaji same skladniky, prodavacky, delniky apod. Od prosince 2020 jsem se bohuzel dostala na urad prace. A od te doby nemuzu sehnat nic, protoze jsem posilala cv pouze tam kde shaneli nekoho do administrativy. A tech nabidek je strasne malo. Mam praxi v administrative pres 5 let a bohuzel. Byla jsem snad jen za tu dobu na 3 pohovorech a to jsem se ozvala asi 30 zamestnavatelum…a okoli nechape proc jsem porad doma, kdyz je prace dost. Ja se snazim, posilam cv, do prace se nebojim, spise me to doba frustruje, ale je to bida. Skoro po roce doma mam alespon brigadu na 10-15 hodin tydne jako prodavacka, kdyby nebylo jedne zname, ktera potrebuje obcas helfnout. Clovek, kdyz je v pytli, musi vzit i takovou praci, kterou nikdy delat nechtel.
Tomu nerozumím. Nebylo by lepší vzít nějakou tu „horší práci“ ať máš normální fulltime úvazek a nejsi rok doma s brigádami? Po pohovorech můžeš chodit tak jak tak.
- Citovat
- Upravit
@verisek89 tak o no je to hlavně o složitosti toho pojmu „administartiva“. On je to vlastně celkem archaický pojem, dřív to znamenalo hlavně pozice různých asistentek, sekretářek…ale to teď skoro neexistuje.
Pokud myslíš „administrativou“ prostě jakoukoli práci v kanceláři, tak je potřeba bavit se o konktrétní oblasti, pozici a konkrétně se směřovat a konkrétně poptávat. Většina pozic znamená mít v nějaké oblasti know-how a umět s nějakým specializovaným SW nástrojem.
Takže „praxe v administrativě“ je prostě nesmysl, který teď nic neznamená a nemá váhu…počítá se ta přidaná hodnota navíc. S čím umíš zacházet, co zvládneš řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Parninas nemuzu brat zase vsechno, ani praci na smeny kvuli diteti. Mam pracujici babicky. Po rodicovske (pred 4 lety) jsem mela praci ve ktere jsem zacinala na 8 a koncila ve 3. Skolku jsem stihala suprove. Divam se posilam i na jine pozice, ale bida. TAky je to tim, ze bydlim v blbe lokalite- Ostravsko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes to mas pravdu. Delala jsem asistentku v obchodnim oddeleni, faktury apod. Ne asistenku reditele apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja delam v Plzni testerku v IT, mam humanitni vzdelani a sla jsem do IT hlavne kvuli flexibilite ohledne deti. Lidi zoufale nejsou. Pokud nekdo odejde, tak se nahrada hleda klidne 3/4 roku… Je to pekny obor pro zeny ( z matiky jsem na gymplu malem propadla).
Kamaradka sla po dlouhe materske na pohovory na obchodni zastupce (zadni agenti s teplou vodou) a vzali ji na vsech mistech, krasne podminky, mohla si vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce je dost, ale hlavně manuální. Za hodně dřiny, málo peněz. Tyto manuální práce, třeba ve skladech, tady hrozně zkazili Ukrajinci. Pracovali za nízkou mzdu, ochotni dělat přesčasy a ještě je zaměstnavatele honili do vysokého tempa. Teď Ukrajinci zmizeli, ale manýry zaměstnavatelů zůstaly. Takže teď to samé požadují po Češích. málo peněz, honění zaměstnanců a vyžadování přesčasů. Takže to Češi dělat nechtějí a tak pořád hledají pracovníky. A pak to vypadá, že je práce dost. Ano, je, ale takovéhoto typu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v tescu heršpicích zoufale hledaji na pickovaní. Směny jsou od 6 do 10 i vic. Je to půl úvazek a vzdělání se neřeší. Stačí zajít k informačnímu pultu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jen takový tip, co mám odpozorovaný z okolí. Pokud jste někdo z většího města (Brno/Praha…) a sháníte nekvalifikovanou flexibilní práci, tak doporučuju obepsat malé firmy ohledně úklidu. Většina firem využívá nějaký typ úklidových agentur a je to fakt zlo. Šikovné a ochotné paní utrhají ruce. Ale jde asi spíš jen o přivýdělek než fulltime.