Práce knihovnice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holky, myslíte si, že je reálné získat práci v knihovně bez odborného vzdělání, pouze s gymplem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina Ahoj, krásně píšeš o náročné práci v knihovně. Soudný člověk si dovede představit, zvláště ten, co do knihovny chodí,
Mám dotaz - když platím pokutu v knihovně za pozdní vrácení, tak ji platím s radostným pocitem, že přikládám finanční částku na hromádku na nové knihy.
Na co jsou použity peníze z takových pokut? Odvedou se do bezedného rozpočtu zřizovatele? Nebo do státního rozpočtu? Nebo zůstávají v knihovně na nákup nových knih - jak si myslím? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše:
Kdepak, je i primo Stredni knihovnicka skola.
Bývala v Brně - Židenicích, Filipínského ulice. Teď tam je nějaká soukromá střední ekonomka, tedy bývala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Joo, o praci v knihovne jsem jako milovnice literatury snila
nakonec mi teda bylo souzeno se vydat jinym smerem (pracuju v lekarne), ale proste jsem mela dva sny no, vyhrat mohl jen jeden, ale uvidime, co zivot prinese, jestli se treba nekdy nezblaznim a nebudu zase studovat
ale v knihovne jsem travila spoustu casu uz od prvni navstevy se ZS… dcerku budu tahat do knihovny tez od malinka, uz se tesim… a budte v klidu, blbci se pozastavuji i nad tim, proc je nutne vzdelani farmaceuta apod, tak co by ne u knihovniku, z toho si nic nedelejte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem studovala střední knihkupeckou taky jsem milovala řeči typu, že budu jen sedět v krámě a prodávat knížky.
A co se prý na té škole učíme? Praxi jsem si dva roky po sobě vybrala v městské knihovně a byla to paráda, nabídli mi po maturitě místo, bohužel pouze za minimální mzdu, kývla jsem tehdy raději na nabídku nakladatelství a to byla také zajímavá životní zkušenost. I když už jsem teď mimo obor, s láskou chodím kupovat a kochat se knihami do knihkupectví a až děti povyrostou zase budu chodit i do knihovny s nimi, snad si také lásku ke knihám vybudují. Přeji jen samé příjemné čtenáře všem knihkupcům a knihovníkům. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ta prace toho obnasi hodne, hlavne v malych knihovnach, myslim kdyz je jedna na malem meste, tam jsou treba 2 knihovnice a delaji uplne vsechno. Ve velkych knihovnach je to preci jen rozdelene, nemusi umet vsichni vsechno. ![]()
Neni legrace ani udrzet si prehled o novych knihach, kdyz pak prijde skolak-dospely-stara babicka a chteji poradit neco na cteni nebo hledaji konkretni tema.. Ja ctu hodne, ale tenhle megaprehled taky nemam, ctu jen svoje zanry, co me bavi.. I to zabere podle me dost casu - orientovat se, aby clovek umel poradit.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KláraCH píše:
Holky, myslíte si, že je reálné získat práci v knihovně bez odborného vzdělání, pouze s gymplem?
Ahojky, ano. Vězně v knihovnách pracuji lidi bez odborného vzdělání. Musíš ale počítat s tím, že ten, kdo bude mít knihovnickou školu, bude mít možná přednost. Ale jak jsem říkala, často je to spíš o osobnosti, než o vzdělání…
@EMicina píše:Peníze z pokut zůstávají v knihovně, na různé věci, co jsou potřeba, můžeš s klidným srdcem platit pokuty dál
@Fazulina Ahoj, krásně píšeš o náročné práci v knihovně. Soudný člověk si dovede představit, zvláště ten, co do knihovny chodí,
Mám dotaz - když platím pokutu v knihovně za pozdní vrácení, tak ji platím s radostným pocitem, že přikládám finanční částku na hromádku na nové knihy.
Na co jsou použity peníze z takových pokut? Odvedou se do bezedného rozpočtu zřizovatele? Nebo do státního rozpočtu? Nebo zůstávají v knihovně na nákup nových knih - jak si myslím? Děkuji.
@EMicina píše:Střední knihovnická je v Brně pořád. Stejně jako VOŠ.
Bývala v Brně - Židenicích, Filipínského ulice. Teď tam je nějaká soukromá střední ekonomka, tedy bývala.
@Jogo-Bela píše:
Joo, o praci v knihovne jsem jako milovnice literatury snilanakonec mi teda bylo souzeno se vydat jinym smerem (pracuju v lekarne), ale proste jsem mela dva sny no, vyhrat mohl jen jeden, ale uvidime, co zivot prinese, jestli se treba nekdy nezblaznim a nebudu zase studovat
ale v knihovne jsem travila spoustu casu uz od prvni navstevy se ZS… dcerku budu tahat do knihovny tez od malinka, uz se tesim… a budte v klidu, blbci se pozastavuji i nad tim, proc je nutne vzdelani farmaceuta apod, tak co by ne u knihovniku, z toho si nic nedelejte
Muže tě hřát, že v lékárně máš určitě mnohem víc peněz. ![]()
@rejžička píše:
Ano, ta prace toho obnasi hodne, hlavne v malych knihovnach, myslim kdyz je jedna na malem meste, tam jsou treba 2 knihovnice a delaji uplne vsechno. Ve velkych knihovnach je to preci jen rozdelene, nemusi umet vsichni vsechno.
Neni legrace ani udrzet si prehled o novych knihach, kdyz pak prijde skolak-dospely-stara babicka a chteji poradit neco na cteni nebo hledaji konkretni tema.. Ja ctu hodne, ale tenhle megaprehled taky nemam, ctu jen svoje zanry, co me bavi.. I to zabere podle me dost casu - orientovat se, aby clovek umel poradit.![]()
Přesně tak. Já vždycky říkám, že knihovník musí umět vlastně všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jó to je práce snů. Tolik červeného vína s kolou a rumu jsem nevypil v žádné hospodě co v místní knihovně s knihovnicí 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina tak jsem „jen“ laborantka s VOSkou, ale asi i tak jo… to je fuk, proste nebylo to i tak lehke rozhodovani
jsem asi takova rozdvojena osobnost, svym zpusobem, ze me lakaly/lakaji takove dva naprosto odlisne obory… a rikam si, jestli zivot neni moc kratky na to, abych pracovala jen v jedne praci, v jednom oboru, porad dokola to pak je… obcas nad tim tak premyslim… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše:
Delam praci, kterou cim dal vic nesnasim a nedavam, i kdyz je tam spousta vyhod jako jakztakz plat, mam to blizko atd. Mam stredni knihovnickou skolu, miluju knizky, hodne premyslim dat si zadost do mistni knihovny. Casem by me pravdepodobne vzali.
Ale nevim, co a jak, tak me napadlo, jestli tady treba je nekdo, kdo by vedel vic?Na plat u vypujcniho pultu jsem se ptala, na plny uvazek pry 18 300 hrubeho, coz je strasne malo, co si budeme povidat.![]()
Nevite nekdo vic? Treba jak je pracovni doba, jestli se stridaji po dnech nebo ranni odpoledni, jak je to u zkraceneho uvazku.. Rada bych si to totiz ujasnila dopredu, abych vubec vedela, co dat do zadosti a nemusela to vymyslet z fleku pred personalni. Moc tohle neumim, potrebuju cas veci si promyslet.
Proste budu rada za jakoukoliv zkusenost.![]()
Muj sen az budu v duchodu..prace v knihovne…moc by me to bavilo, chodim tam cely zivot..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše:
Muj sen az budu v duchodu..prace v knihovne…moc by me to bavilo, chodim tam cely zivot..
Pekny plan. Myslim vazne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit