Práce, koníčky při miminku?

Ily
458
6.5.12 14:36

Práce, koníčky při miminku?

Milé maminky, chci se zeptat, zda jste, když jste byly s miminkem první 3 roky doma, měli nějakou činnost, zda nějaký koníček, kterému jste se rády věnovaly, nebo nějakou ,,práci" která byla fajn při mateřské. Jsem ve 4.měsíci a uvažuji, čím se budu na mateřské zabývat a jestli to vůbec jde zvládnout. Moje kamarádka má roční holčičku, před nástupem na mateřskou pracovala jako senior sales u Mary Kay, věnuje se tomu i ted, když má chut, jde do studia, malou vezme do kočárku a řeší kosmetiku, domlouvá si pochůzky s kočárkem s holkama a vlastně je to pro ni moc fajn, že stále jede na jakési vlně v realitě, a není doma plně soustředěna na svou malou. Baví ji to a tak si říkám, proč něco nedělat, pokud to půjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101630
6.5.12 14:47

Pokud máš pro to vhodnou práci a je pro tebe i koníčkem, tak to jde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
6.5.12 15:26

záleží co máš za práci. já nad tím samým taky přemýšlela, ale práci kterou jsem před těhotenstvím dělala já moc po porodu dělat nebudu, tak jsem přemýšlela, že bych se pustila do nějaké školy nebo kurzu, at si aspon rozšířím obzory i kvalifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.5.12 15:30

Otěhotněla jsem 2× při studiu na VŠ, teď mám podruhé přerušenou školu, píšu bakalářku a učím se na sttánice a už 3 roky se těším, jak si budu užívat JENOM a JENOM děti!!! Tak snad brzy :lol: Nechci pak žádnou školu, žádného koníčka, žádnou práci. Chci mít volnou hlavu a užívat si jen své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
6.5.12 15:57

@Karleon že je to lepší?Po školu za sebou a užívat si jen děti. :)
Jinak já jsem na mateřské a věnuji se ve volném čase sportu,zajdu si do fitka,na aerobik,nebo někam poklábosit s kámoškama,když se domluvíme. :)

• Citovat
  • Upravit
3400
6.5.12 16:32

Ja mela take plany a jake. Ted pul roku po porodu jsem rada, ze stiham domacnost a nemit u toho odrosty a chlupate nohy :mrgreen: bohuzel nemam hlidani a tak jsem rada, kdyz se pres den stihnu sejit s maminkama a probrat vonavky a neco ze zivota. Vecer v sedm ulozim maleho, trosku uklidim, probehnu sprchou a v osm vetsinou uz lezim a v osm pet spim. Obdivuju vsechny maminky co na materske pracuji, studuji apod. Ja bych to zatim nedala. Ale treba mi maminky starsich ditek vlejou elan do zivota, ze se to treba v roce s ditkem ustali a bude cas i na neco vic nez behat kolem prcka, kuchyne, plen, nakupu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
6.5.12 16:38

Já nemám hlídání, tatínek bývá celé dny v práci, takže na koníčky prostě nemám čas. Nebo ne na ty, kvůli kterých bych musela chodit pryč. Ale vždycky jsem hodně četla, tak když malá spinká, snažím se kašlat na úklid a sednou s knížkou a poslední dobou už se mi to i daří. :lol:
Neumím si představit dělat teď školu, to bych se asi musela učit místo spaní - a pak padala na ústa ještě víc než teď. Nebo zanedbávat malou = míň si jí všímat, což by mi vadilo. Takže podle mě první rok, nejspíš i druhý jdu já sama prostě stranou a skákat se bude kolem malé, pak se uvidí, jak dál. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
6.5.12 16:44

Já šla do práce když bylo malému necelých 6m, mám hlídání nebo beru syna do práce, ještě do toho studium, ale dá se. Mám dokonce čas i plkat tady na webu :mrgreen: , nejsem moc typ k plotně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcelka89
6.5.12 18:52

Já odebírám z Anglie pytle z dětským oblečením a následně jej prodávám. Je to můj koníček a jde si na tom slušně vydělat :)

• Citovat
  • Upravit
1
31.5.12 20:15

Já jsem založila s kamarádkou centrum pro děti a maminky. Je to strašně těžká práce, hlavně když se musím věnovat rodině a dvěma dětem.Bohužel zatím o nás nikdo moc neví, a reklamní prostředky jsou zoufale drahé, za jeden miniaturní čtvereček v novinách jsem zaplatila 2600 kč.Ale nevzdáváme se, doufáme,že se to ještě rozběhne.Každý začátek je těžký. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
31.5.12 20:18
@Marcelka89 píše:
Já odebírám z Anglie pytle z dětským oblečením a následně jej prodávám. Je to můj koníček a jde si na tom slušně vydělat :)

A nemate nejake webovky? Bych se podivala co nabizite :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital