Práce mystery shoppera

2674
21.8.13 21:07

Práce mystery shoppera

Nechodí sem někdo, kdo by si přivydělával prací mystery shoppera (projekty neznámého zákazníka)? Zajímalo by mě, kolik tak zakázek měsíčně máte, v jakém platovém rozmezí se třeba pohybujete na přivýdělek. Já to dělám asi 4. měsíc, zakázek mi přijde že je málo, některý týden nejdu na žádnou kontrolu, jindy třeba na dvě tři za týden. Jaké projekty Vás vyloženě baví a jaké třeba vezmete jen proto, že je to přivýdělek? Mě se líbí různé jídelní kontroly - KFC, Burger King, restaurace, kavárny, nákupy zboží, oblečení, kosmetiky. Naopak moc mě nebaví Pojišťovny, banky a tak, ale i takové kontroly beru.

A naopak - v zaměstnání - jste hodnoceni podle toho, jak přijdou výsledky z mystery shoppingu? Je mi vždycky líto, když musím vyplnit negativní kontrolu a na každé se snažím najít něco, v čem toho konkrétního pracovníka třeba pochválím.

My třeba v McDonaldu jsme byli hodnoceni i podle těchto kontrol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12185
21.8.13 21:14

Dělala jsem v Londýně v Costa coffee. Když byl mystery shopper špatný… Au au au. Hlavně vedoucí si to odnesli. Když dopadl na 100%, sloužící tým dostal nějakou odměnu formou poukázek. Co jsem doma s dítětem, tak jsem se registrovala na nějaké stránce jako zájemce o mystery shopper praci, ale zatím se nikdo nikdy neozval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.8.13 21:27

Co to obnáší, co je k tomu potřeba? to by mě bavilo :think:

• Citovat
  • Upravit
1663
21.8.13 21:29

@náhradní maminka pracuju - vlastne jsem uz na mateřské, v jednom hobby marketu a mysteráky, jsme měli velmi často… ( já za rok a pul 4 x ) a to patřím mezi ty šťastné, které měli štěstí a měli jich málo… Co se týká mysteráku, tak já je měla za 76, 95, 93 a 100 %… Je fakt, že u toho za 75 % jsem si byla jistá, že je to mysterák… A snažila jsem se az tak moc, že jsem to zkazila ( nenabídla jsem dárkovou kartu. - mimochodem úplná kravina, z ktere nemáš slevu nic…) jinak kolegům se stalo např. Že mysteracka chtěla zboží z katalogu, ale nemela vybranej konkrétní sprchač a kolega jí k nemu nepodal žádné informace ( v tom katalogu jich bylo asi 30 druhu ), tak jí řekl at si vezme katalog domu, tam si vybere a on jí potom k nemu dá info… No měl to za 8 %… Vytykací dopis od vedeni a litr dolu z výplaty… U nás to funguje tak že 3× máš méně jak 60% a letíš… A můžeš bejt bezproblémovej zaměstnanec…je to krutý… Blbe se zatvariš, nesedneš mu a je problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.8.13 21:35
@K-Black píše:
Co to obnáší, co je k tomu potřeba? to by mě bavilo :think:

Ve zkratce - dostaneš nabídku na mystery (kontrolu), kde je vše vypsáno. Třeba že se jedná o Marionnaud tu a tu prodejnu, že je potřeba tam jít v určitou dobu (nebo se tam třeba nesmí jít hodinu po otevření, hodinu před zavřením), někdy je vypsáno přímo koho musím najít, nebo třeba oddělení právě v hobby marketu… Pak je tam platové ohodnocení a další podmínky (jako že třeba musím koupit nějaké zboží, které pak vrátím - obuv, oblečení, nebo třeba kosmetiku za nějakou cenu a tu si pak nechám, odměna je už i s cenou tohoto zboží), pak vidím předem dotazník který budu vyplňovat, tam je napsáno na co si musím dávat pozor, čeho si všímat, na co se ptát. No a potom jdu na to konkrétní místo, udělám kontrolu - obchod by neměl odhalit, že jsem mystery shopper (v Mekáči jsme to na 99% poznali :oops: ), doma pak vyplním dotazník. Někdy je potřeba celou kontrolu nahrávat na diktafon nebo něco vyfotit - vstup do prodejny, účtenku, zboží, u jídla třeba problémové okamžiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.8.13 21:38

@Marion84 - hobby markety máme docela často v nabídce :oops: a podmínky jsou vždycky docela podrobné, že si je musím i několikrát přečíst a učit se zpaměti, na co se vlastně budu ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.8.13 21:41

@náhradní maminka děkuju za vyčerpávající informace :kytka: a ještě se zeptám, co je k tomu potřeba za vdělání? vystupování mám myslím OK, hnusná uplně taky nejsem :mrgreen: je to podmíněno třeba věkem? a kde se mám přihlásit :lol:

• Citovat
  • Upravit
1663
21.8.13 21:44

@náhradní maminka jo chtějí nás mít dokonalí, ale upřímně kdybych se měla s každým zákazníkem vybavovat dle určitých pravidel ( a né kazdej zákaznik je na to zvědavej ), tak obsloužit denne 10 zákazníků a věci okolo jako vybalováni zboží, precenováni atd., neudělám nikdy a to by byl zádě další problém, protože by mě vyhodili za neplnění povinností :zed:

Jo a vetsinou se mysterák pozná, nebudu psát jak a proč, ale dá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
21.8.13 21:45

Zajimavé téma..zrovna nedávno si myslela jedna paní v Yves Rocher, že jsem kontrola..nebyla jsem. Zajímá mě více. Můžu se zeptat přímo..jak je to ohodnocené..v jakém cenovém rozmezí? Díky.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
21.8.13 21:46

@K-Black věkem určitě ne… Měla jsem zachovalou důchodkyni i poďobanyho studenta… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.8.13 21:47

Vzdělání speciální žádné, já mám maturitu, můj kolega vyučení a oba zakázky dostáváme (on víc, asi chlapi jsou více žádaní :nevim: ). Pak je potřeba si po sobě dobře přečíst komentáře které člověk píše - aby tam nebyla chyba, začínalo se velkým písmenem, na konci věty tečka. Asi přepíše se občas spousta lidí, ale pokud člověk sekne v jedné kontrole 20 pravopisných chyb (viděla jsem na jednom školení), tak asi moc zakázek dostávat nebude, protože je potřeba další člověk, který to po něm bude opravovat. Věk bych řekla od 18 do nevím kolika let, známé je 50 let a zakázky také dostává. Přihlásit se - pošlu ti SZ, nebo si zadej do vyhledávače mystery shopper a vyjedou ti odkazy na firmy, které se tím zabývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.8.13 21:50

@Nikinkiri - Odměny se pohybují většinou mezi 100-300 Kč za jednu kontrolu - co já mám zatím zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
21.8.13 21:52

Děkuji moc za odpověď, a můžu se ještě zeptat jak moc cestuješ díky této práci.. odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.8.13 21:53

Firmy

Protože mi chodí SZ na kontakty na firmy, tak je sem dám, snad tím neporuším nějaká pravidla, pokud ano, tak se omlouvám a samozřejmě to smáznu. Pokud má někdo ještě další firmy, se kterými třeba spolupracuje, budu taky ráda.

www.ipsos.cz (na mail: chcibytshoppe­rem@ipsos.cz jsem musela poslat město odkud jsem, věk, jestli mám k dispozici auto, fotografii a životopis), bohužel to tam funguje na systému kdo dřív přijde, ten dostane projekt, tak to já mívám smůlu, tím že nemám připojení z mobilu na mail

www.daymaker.cz – ty zadávají takové lepší projekty, jako je marinnaud, Vagabond … a dobře platí :-)

www.internationalservicecheck.com – tam jsem za celou dobu nedostala žádný projekt

www.marketvision.cz – ti dávají opravdu hodně projektů, levněji placené, ale zase je jich dost

www.tazatel.cz – je potřeba projít jejich školením, které pořádají jednou za čas, pokud se zaregistrujete, tak pak dají vědět, já jsem zatím prošla školením, ale nedostala jsem ani jeden projekt, opět je to kdo dřív přijde, ten projekt má

www.mareti.cz – nedostala jsem zatím žádný projekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.8.13 21:56

Jsem z Prahy, občas mám možnost jet mimo Prahu na nějakou kontrolu, tam mi hradí cestovné na kilometr, ale to mám díky tomu, že mám k dispozici vlastní auto. Takové projekty jsem měla zatím dva, jinak jezdím jen po Praze - v podstatě kromě jednoho jídelního nákupu v restauraci jsem v nejbližší blízkosti svého bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat