Práce mystery shoppera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
16.6.14 18:34

@Evka73
Ahoj,
také bych ráda vyzkoušela Mystery Shopping.
Oslovila jsem jednu formu. Firma strašně děkovala za zájem, jak ji to moc těší a tak, jakobych byla pro ni dar z nebe.
Ovšem, co mě rozhodilo:
„Jak začít :
Stačí odpovědět na tento dopis souhlasem a zašleme Vám dohodu o provedení práce k nahlédnutí a podepsaní.
S ohledem na to že během spolupráce budete dostávat na váš bankovní účet nejen provize za splněné úkoly ale i finanční prostředky potřebné pro splnění úkolu musíme ověřit vaší způsobilost k právním úkonům a finanční způsobilost
A to v podobě naskenovaných nebo ofocených kopii dokladu totožnosti a kopie výpisu se stávajícího bankovního účtu.“
 8o

To je jako normální? Mně se to moc nelíbí.

Poradíš zkušenosti odjinud - smlouva (jaká, jak se podepisuje - poštou/na pobočce), odměna (za práci, cestovné, příp. co je potřeba k návštěvě) apod.?

Příspěvek upraven 17.06.14 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.6.14 19:23

Ahoj,

Normální to není. Smlouvy se vypisují přímo na firmě, nebo jim napíšeš data, jako datum narození, jméno a příjmení, adresu, oni ti napíšou smlouvu a pak ti jí pošlou k podpisu. Když by si chtěla ověřit, jestli je firma solidní, tak všechny jsou ve sdružení SIMAR, www.simar.cz nebo mi napiš název firmy a já ti napíšu, co jsou zač, většinu firem znám… :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
16.6.14 20:37

Souhlasim, tohle spíš zavání nějakou fiktivní firmou, ještě by jsi se natáhla do nějaké půjčky. Vystrcila bych varovnai tykadla a byla hodně opatrná. Žádná z firem si toto u mě neoverovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.6.14 21:30

@Evka73
Tohle byla reakce na inzerát. Poslala jsem to bez informací o sobě (jen jsem se pod to podepsala) s tím, že chci více info. Došlo a na konci toto.

Ale nemám zkušenost s prací, kdy pracoviště je daleko, tj. jak to chodí v takových případech. Údaje pro smlouvu možná pochopím, ale dělám to fakt nerada. Fotit OP někomu a vyžadovat výpis z účtu - tohle ne.

Právě proto jsem se dívala, kde má kdo zkušenosti a chci vědět, jak to chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
16.6.14 21:41
@zvidavajanca píše:
S ohledem na to že během spolupráce budete dostávat na váš bankovní účet nejen provize za splněné úkoly ale i finanční prostředky potřebné pro splnění úkolu musíme ověřit vaší způsobilost k právním úkonům a finanční způsobilost
A to v podobě naskenovaných nebo ofocených kopii dokladu totožnosti a kopie výpisu se stávajícího bankovního účtu."
8o
To je jako normální? Mě se to moc nelíbí.

Pracuji v mystery-branži - a ne, to rozhodně normální není. Výpis z Tvého bankovního účtu ani Tvoje ofocená občanka potřeba nejsou a na Tvém místě bych v žádném případě nic z toho jen tak někam neposílala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
16.6.14 21:52

Taky jsem z oboru, i jsem práci mystery shopperům zadávala, ale toto běžné určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
16.6.14 21:53

@BohunkaP
Nehodlám, ani dále reagovat.
Celkově email zní dost neseriózně. Slušný člověk nepíše mezery tam, kam nepatří (třeba před tečku apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.6.14 21:56

Není to spíše mystery práce shoppera? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
16.6.14 22:09
@zvidavajanca píše:
@BohunkaP
Nehodlám, ani dále reagovat.
Celkově email zní dost neseriózně. Slušný člověk nepíše mezery tam, kam nepatří (třeba před tečku apod.)

Hmmm… tak to je zrovna hodně velký blábol :mrgreen: zejména od někoho, kdo sám píše „MĚ se to nelíbí“… že bys nebyla hodna označení „slušný člověk“? ;) :mrgreen:

Nicméně na věci to nic nemění - seriózní požadavek to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
17.6.14 10:33

@BohunkaP
TY si asi nikdy neudělala chybu, co? Ovšem když tahle napíšeš email, který je asi na A4 a je to pokaždé tak. Tak ano, je to úplně to stejný, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
17.6.14 10:43
@zvidavajanca píše:
@BohunkaP
TY si asi nikdy neudělala chybu, co? Ovšem když tahle napíšeš email, který je asi na A4 a je to pokaždé tak. Tak ano, je to úplně to stejný, co? :roll:

Ano, je to úplně stejné. Ani jedno z toho nevypovídá nic o tom, kdo je a kdo není „slušný člověk“… a kdo může takový blábol napsat, měl by se především zamyslet sám nad sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
17.6.14 11:12

@BohunkaP
Občas se nestačím divit, co se tu najde za tydýty. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
17.6.14 11:13

@zvidavajanca, jj, to jsme na tom stejně - ani já ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.6.14 20:42

Marionaud

Bylo by možné mi napsat, která firma dělá prodejny Marionnaud? Je to daymaker :jazyk: :mrgreen: ker?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.6.14 20:45

práce mystery shoppera

Ale zase na druhou stranu německé firmy, které kontrolují mekáče a obchody s potravinami, chtějí kopii OP a kartičky od účtu, takže jestli si se registrovala někde tam, tak to možné je. :mavam: :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat