Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, jdu si pro radu. Momentálne jsem s malým doma. A pracuji na Dpč na HO. Díte mi nechodí do školky od ledna. Do školky nastupuje v zári tím padem nemám hlidaní. Mám nejaký nárok na dávky od státu? Jelikož se zamestnavateli i kolegynim v práci už nelíbí že delam na HO a trvaji abych už chodila do práce ale ja nemám kam dite dat. A pritel chodí do práce. Poradíte mi prosím jestli mám nejaký nárok na dávky?
Na OCR nemáš nárok, mám tu samou smlouvu. Musela jsem jít na marodku, jsem teď těhotná, tak to nebyl problém. I přesto, že mám socku a zdravku placenou, vše v poradku, tak na tohle jsem nárok neměla, ověřeno na socialce..bohužel
@Lucylla1 Teď se ti to asi nebude líbit. Ale proč bohužel?? Pokud pracuješ na takový typ smlouvy, tak s tím počítat musíš. Tedy pokud to máš zjištěno. A zdravotní a sociální není nemocenské. ![]()
@silver002 píše:
Ahoj, jdu si pro radu. Momentálne jsem s malým doma. A pracuji na Dpč na HO. Díte mi nechodí do školky od ledna. Do školky nastupuje v zári tím padem nemám hlidaní. Mám nejaký nárok na dávky od státu? Jelikož se zamestnavateli i kolegynim v práci už nelíbí že delam na HO a trvaji abych už chodila do práce ale ja nemám kam dite dat. A pritel chodí do práce. Poradíte mi prosím jestli mám nejaký nárok na dávky?
A teď do školky jít nemůže?? Případně nějaká hlídací skupina??
Mozna nějaký prispevek na dite a bydleni, ale tam je hodně kritérií.
@P4ja píše:
@Lucylla1 Teď se ti to asi nebude líbit. Ale proč bohužel?? Pokud pracuješ na takový typ smlouvy, tak s tím počítat musíš. Tedy pokud to máš zjištěno. A zdravotní a sociální není nemocenské.
Já jsem takto pracovala přes 3 roky, počítala jsem s tím. Bohužel bylo použito prostě proto, že to tak je.Ja si na nic nestěžuji, výdělky jsem i tak měla v pohodě, jen tyto výhody tam nejsou, takže jsem situaci řešila nemocenskou a nyní už mám MD.
Prosím o radu někoho, kdo se v tom vyzná. Jsem doma jako pečující osoba o dítě do 15ti let. Ve středu jdu na pohovor kvůli práci, ale mají psané, že je na dpč. Co jsem se dočetla na internetu, týdně se nesmí překročit 20hodin a zdravotní si musím poté platit sama? Prý to není moc výhodné, když nejsem momentálně nikde zaměstnaná a rodičák už také nemám. Předem děkuji za rady.
@maky 1993 A teď si platíš zdravotní sama? Nebo co to znamena, že jsi pečující osoba? Jinak zdravotní si normálně při DPČ musíš platit sama. Sice se ze mzdy při přesáhnuti 2500/ měsíc odvádí sociální i zdravotní, ale predpoklad, že pokud není aspoň v minimální výši, tak si to musíš doplatit.
@Nicole 1234 hranice už je asi 2 roky posunutá na 3000,–,
Doporučuju hodit do kalkulačky. Ale na to DPČ, jako jediná práce. Se to „nevyplatí“. A těch 20 hodin týdně je v průměru. Můžete jeden týden udělat 40 hodin a druhej týden nic.
@maky 1993 píše:
@Nicole 1234 Teď to za mě platí pojišťovna.
Tak si na DPČ můžete vydělat jen do 3tis.
@Cenarius Děkuji, jde mi o to, že pokud 2 tisíce projedu a dalších skoro 1900kč zaplatím zdravotní, tak už mi moc nezbyde. Tak jestli to má cenu.
@Cenarius Já bych se právě musela z té pojišťovny odhlásit. Takhle můžou být děti ve škole a školce jen dopoledne a to by bohužel nevycházelo.
@maky 1993 pokud nebude mít hodinovku někde 300,– +, tak pochybuju ![]()
@Cenarius To buhužel ne, je to práce v Pepcu. Mají psané 110 Kč za hodinu.