Práce na noční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je to hodně o zvyku. Když se můžeš na chvíli natáhnout, tak je to pohoda. Časem se naučíš uvolnit a odpočineš si víc. Jinak klidně jez. Po třech hodinách, hlavně bílkoviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Časem si zvykneš, já byla po první noční úplně mrtvá, ale pak jsem je milovala a dělala mnohem radši, jak denní.. já si šla hned po práci lehnout, vstávala jsem ve 12, a potom už jsem normálně fungovala.. Jinak pravidelné jídlo, tak jak kdybys byla na denní, pokud se Ti pak cestou domů dělá zle, tak se předtím lehce najez ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala noční 5 let v kuse, a zvykla jsem si, ale připrav se na to že první měsíc než si těl zvykne bude záhul, ale taky si nemusíš zvyknout vůbec a nebude ti vůbec dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky, je to o zvyku. První noční pro mě byly hrozné, kolikrát jsem prospala celý den a stejně jsem byla ko ale časem jsem si zvykla. A co se týče jídla, jez normálně jako přes den, po 3 hodinách, klidně si s sebou vezmi něco jako k „obědu“ a mě pomáhal i hroznový cukr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě určitě hodně pomohlo mít vždy něco na jídlo a pití - od věcí na „ďobačku“, tak třeba polévku nebo něco podobného na ohřátí. Ráno vždy něco sladkého k snídani s kafčem nebo čajem, protože jinak jsem byla „dost“ mimo. Pro „zabavení“ jsem sebou tahala knížku nebo notebook s filmy
ale záleží jakou práci přesně děláš
jinak na ten „spánek“ po půlnoci mi pomáhalo mít tam třeba nějaký svůj menší polštářek, abych se cítila dobře popř. nějaké další oblečení na převlečení. Ale stejně to není to pravé ořechové, opravdu jsem usnula jen když jsem byla dost unavená nebo nachcípaná. Ale je to o zvyku, alespoň ten lehčí spánek je lepší než nic a pak to rychleji utíká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se osvědčilo se nechodit ani natáhnout. Sloužila jsem noční sama a tak jsem se bála aby jsem neusnula natvrdo nebo mě někdo nenačapal že si odpočívám. Byla jsem potom akorát jak praštěná. Takže jsem si kdyžtak ve volnu četla, učila se do školy, ženský říkali že i v noci pletou… Jedla jsem jako přes den, před koncem služby se najedla a jela domů a rovnou do postele. Zvykla jsem si, ani mě to nepřišlo. Vztávala jsem po 11.hodně-takže jsem spala 4hodiny a stačilo mě to. Chodila jsem 1-2noční dvanáctky po sobě, pak denní a volno. Jiný by to bylo chodit 5krát osmičku noční, to by jsem musela spát dýl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když jíte v noci, jíte pak i přes den normálně? To budu do léta špekáček ![]()
- Citovat
- Upravit
V noci normálně jez, jako by byl den. Chceš od tvého těla výkon jako ve dne, tak ho musíš i zásobit energií. Noční je náročná, ale dá se na ní zvyknout (i když jsou jedinci, kteří i tak mají s noční problém nebo kteří je prostě dělat nemůžou). Nakonec zjistíš, že se ti v noci dělá mnohem líp, měla jsem je fakt ráda. Důležité je opravdu jíst a hodně pít. Když je krize, tak i nějaký ten cofein ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
Tak mě určitě hodně pomohlo mít vždy něco na jídlo a pití - od věcí na „ďobačku“, tak třeba polévku nebo něco podobného na ohřátí. Ráno vždy něco sladkého k snídani s kafčem nebo čajem, protože jinak jsem byla „dost“ mimo. Pro „zabavení“ jsem sebou tahala knížku nebo notebook s filmyale záleží jakou práci přesně děláš
jinak na ten „spánek“ po půlnoci mi pomáhalo mít tam třeba nějaký svůj menší polštářek, abych se cítila dobře popř. nějaké další oblečení na převlečení. Ale stejně to není to pravé ořechové, opravdu jsem usnula jen když jsem byla dost unavená nebo nachcípaná. Ale je to o zvyku, alespoň ten lehčí spánek je lepší než nic a pak to rychleji utíká
Mně i nadřízená řekla, že klidně od půlnoci do 4-5 si můžu lehnout, kdybych dokázala zabrat na ty 3-4 h v kuse, tak bych byla v poho, ale to nedokážu, jsem vytrénovaná od dětí spát na jedno oko a cokoli vrzne jsem vzhůru, tak jsem zabrala na půl hodiny a pak ve tři ráno na 1,5 hodiny a jak jsem vstala, tak mi trvalo asi deset minut, než jsem se vzpamatovala, kdo jsem a kde jsem
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A když jíte v noci, jíte pak i přes den normálně? To budu do léta špekáček
jo, pak normálně vstanu a když je čas oběda, tak si dám lehčí oběd. No, sice větší příjem enerie, ale taky větší výdej
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je noční za všechny prachy
Ne, jako fakt, já dělala noční ve výrobě…práce na normy a za celou dobu se člověk nezastaví. To se pak neusíná celkem snadno. Ale když bych neměla co dělat, tak to se mnou taky půjde z kopce. Co poradit? Snad jedině se nepokoušet usnout, ale vymyslet si nějakou kratochvíli (čtení knihy, nějaké hry…) aby mě to udrželo bdělou. Po čtyřech hodinách bych byla víc mrtvá než vzbuzená. Jsi na té noční sama, nebo sloužíš s někým jiným?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika -kafe jsem měla připravené, dokonce turka, jak ho nepiju, ale nebylo potřeba nic, adrenalin z první noční stačil ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kakika -jsem sama, ke čtení by bylo co, mám tlustou složku vnitřních předpisů a směrnic, co chci naštudovat, ale nedá se do toho hledět dlouho. Jinak dělala jsem kdysi brigádu jako dělnice a to byl takový kolotoč dělat na normy, když šel člověk 2× na wc, tak už byl skluz, na rovinu vím, že fyzicky makat celou noc bych nezvládla ![]()
- Citovat
- Upravit
Mě třeba práce ve fabrice na noční svědčila víc. Bylo pořád co dělat, opravdu byl problém si odběhnout i na wc a tudíž to víc utíkalo a nechtělo se mě ani tak spát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte nějaké fígle, jak přežít noční? Našla jsem si práci v jednom ústavu, kde jsou 12hodinové směny, když je vše v pořádku, tak se můžu po půlnoci natáhnout, ale i tak já nezaberu na povel, celý druhý den, přestože jsem si pak doma i lehla, tak jsem byla jak po dlouhém flámu. Taky musím něco jíst, když nespím, když mi klesne hladina cukru v krvi, je mi na omdlení, pila jsem čaj s medem a ráno, když jsem jela autobusem domů, tak mi stejně bylo špatně, nikdy jsem na noční nedělala, budu ráda, když mi napíšete tipy, jak si to co nejvíc zpříjemnit a jak být fit.