Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud tam musíš zvedat těžké věci a máš noční směny, tak bych šla marodit na Tvém místě co nejdříve.
Nevím no prvně bych se poradila ze zaměstnavatelem jestli by tě nenechal doma na 100 procent vím,že na to zaměstnavatele neslyší,ale tahle práce dle mě není pro těhotné museli by tě buď přeřadit na lehčí práci nebo by tě museli nechat doma za 100 procent
proč hnedka neschopenka? Doma vycházky a ještě ke všemu 60 procent platu? U nás v práci je to jak u vas taky neschopenka vždycky každý
no a jinak bych možná počkala do toho 8 týdne skrz srdíčko.. a jinak gratuluji
moc ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky jdu si pro radu. Dnes jsem zatím dle tt a neustálého týdenního celodenního zvracení zjistila, že jsem těhotná. Práci mám ale na tři směny a náročnou (velké kusy, palety) takže každý chodí hned na neschopenku. Vím že tak to být nemá že mě zaměstnavatel má nechat doma za 100% pokud nemá jinou práci ale bohužel vedení toto nedělá. Podle poslední ms bych měla být cca 5 týden a já teď nevím kdy na neschopenku. Až bude vidět srdíčko nebo hned zítra? Za chvilku odcházím na noční a už teď se bojím abych nepotratila. Děkuji za rady
Z noční nepotratíš. Já vesele chodila na noční a už jsem těhotná byla. Počkala bych tak na 6. nebo 7. týden a nechala si od gyndaře vystavit potvrzení na převedení na jinou práci. Tak jsem to udělala já. A dál chodila na ranní a odpolední. Šest týdnů před porodem jsem tam skončila.
Nemuzou te nikde nutit delat nocni smeny, tahat tezke baliky a jit na neschopenku v tehotenstvi. A jestli jo, tak si zaslouzi jedine udani na inspektorat prace. Nebud dalsi v hloupem stadu a neschopenku si neber. Budes se doma za almuznu klepat, jestli stihnes svoje zajmy v dobe vychazek. Me v praci taky po domluve ulevili a nemusela jsem na nocni. Nebud blba a zkus se nejdriv domluvit.
Nejdříve bych šla na gyndu pro potvrzení že jsem vůbec těhotná a pak se zkusila domluvit v práci ať tě preveli jinam nebo tě nechají na 100% však ty jsi nic neudělala ani neonemocnela tak proč bys měla brát 60% ze mzdy nebuď hloupá a ještě limitovaná vychazkama a nebudeš moct nic…
Ahoj holky jdu si pro radu. Dnes jsem zatím dle tt a neustálého týdenního celodenního zvracení zjistila, že jsem těhotná. Práci mám ale na tři směny a náročnou (velké kusy, palety) takže každý chodí hned na neschopenku. Vím že tak to být nemá že mě zaměstnavatel má nechat doma za 100% pokud nemá jinou práci ale bohužel vedení toto nedělá. Podle poslední ms bych měla být cca 5 týden a já teď nevím kdy na neschopenku. Až bude vidět srdíčko nebo hned zítra? Za chvilku odcházím na noční a už teď se bojím abych nepotratila. Děkuji za rady