Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Normální to je, já jsem 21tt jsem věčně unavená, syn naštěstí chodí do školky, že ho ráno vyprovodim a pak si ještě lehnu, ale víceméně celé dopoledne vždy proležim. Taky čekám kdy se mi trocha energie objeví
taky to připisuju částečně tomu počasí, jak je pořád zataženo člověk je o to ospalejší a nic se mu nechce… Navíc já taky něco zhubla, donedávna jsem nemohla skoro nic sníst, člověk pak nemá ani energii z toho jídla. Je to jedno s druhým, nezbývá než to nějak chvíli vydržet, já doufám že až bude lepší počasí, trochu sluníčka, opadnou nevolnosti, tak bude i víc tý energie a chuť něco dělat ![]()
Tak určitě to dá v tomto věku zabrat víc než dvacítce, o tom žádná.
Zkoušela jsi si dojít nakoupit krev? Nechybí tu minerály? Doplnit vitamíny?
Když jsem čekala dceru, tak jsem usinala ve stoje, fakt. To bylo šílený a bylo mi 33 a neměla jsem povinnosti ve druhém ditku.
Zkusila bych ty minerály.
Jo, únava je normálni, taky jsem to tak měla ve všech těhotenstvích, v druhém trimestru už to bylo lepší…
Je to normální, já jsem ty začátky vždycky skoro prospala, to byla hrůza, udržet se v bdělém stavu
. Nejhorší je, když už dítě máš a musíš se o něj starat a neusnout
. Neboj se nic, to přejde.
Ahoj řekni si na gynekologii ať ti naberou znovu hematologii jestli nejsi chudokrevna. Já čekám třetí je mi skoro 35 a řekla bych že jsem taky víc kantare než před třicítkou. ![]()
@Halamka
V úterý jdu k Dr. tak se zeptám, jak mi dopadla krev, jestli něco nechybí a pak něco koupím v lékárně. Tím zvracením jsem se dle mě rozhodila. Žádné vitamíny jsem v té době ale nemohla ani polknout, tak je to taky těžký.
@Pantalaimon V úterý jdu na screening a budou tam mít výsledky z krve, byla jsem minulý týden.
Před screeningem se berou jiné parametry ale nevím každý Dr to může dělat jinak třeba máš nabranou i hematologii tak se kazdopadne zeptej.
@Kriss Tina To počasí je samozřejmě na prd, kdyby bylo hezky vylezla bych alespoň na zahradu a lehla na lehátko. Takhle se doma placáme celé dny. Syna jen na chvilku vypustím na zahradu a jsem doma, protože stát nevydržím a seď tam v té zimě, že..
Mám okolo sebe tři kamarádky, které jsou těhotné podobně jako já, všechny jsou akční, chodí do práce a dvě ještě staví barák. Tak si člověk říká, proč jen já jsem tak neschopná ![]()
@Anonymní píše:Únava v tehotenstvi je normální a ve Vašem věku se není čemu divit.Odpocivejte vždy když můžete.
Ahoj holky,
potřebuji se z toho vypsat, slyšet, že je normální a nejsem v tom sama.
Jsem ve 14 tt a trápí mě tak šílená únava, že už nejsem schopna ani výlezt z postele. Od 7 tt jsem zvracela, minimálně jedla a zhubla 5 kg. Od 12.tt se to zlepšilo, nezvacím, žaludek mám stále na vodě, nemám chuť k jídlu, výdržet se to ale dá. Ta neskutečná únava, slabost a točení hlavy ale zůstaloMám doma tříletého prcka, takže bych potřebovala fungovat, ale nezvládám to
. Ohřeji mu max oběd, přes den po něm poklidim, ostatní ale zůstává na manžela, který dohání večer po práci.
Už jsem na to špatně i psychicky a říkám si, proč jsem se do dalšího těhotenství vrhla. Je mi 37 let, tak jsem možná na to stará
Je to normalni.kdyz jsem na zacatku chodila do prace myslela jsem ze tam usnu nekde v regale
pak jsem byla uz doma a prospala jsem cely dny.vek na to ma taky vliv.drzim palce
Ano, zrovna včera jsem to tu řešila. První trimestr byl masakr (byť jsem nezvracela, ale bylo mi fakt blbě, paradoxně jsem - asi ze vzduchu - tehdy pět kilo nabrala), zvlášť v práci, ve druhým se to nějak usadilo, ale teď už to mám za pár a pocit, že s vypětím všech sil sotva přejdu byt
Z prvního těhotenství to taky neznám a věk už mám taky „pokročilý“, tak to svádím na to ![]()
Holky děkuji
První dítě jsem měla ve 33 a takhle jsem tedy netrpěla, tak proto jsem překvapena. Odpočívám co se dá, naštěstí už má syn trochu rozum a nechá mě odpočívat. Prostě musím doufat, že to s přibývajícími týdny poleví a budu schopna alespoň něčeho.
Ahoj holky,
Mám doma tříletého prcka, takže bych potřebovala fungovat, ale nezvládám to
. Ohřeji mu max oběd, přes den po něm poklidim, ostatní ale zůstává na manžela, který dohání večer po práci.
potřebuji se z toho vypsat, slyšet, že je normální a nejsem v tom sama.
Jsem ve 14 tt a trápí mě tak šílená únava, že už nejsem schopna ani výlezt z postele. Od 7 tt jsem zvracela, minimálně jedla a zhubla 5 kg. Od 12.tt se to zlepšilo, nezvacím, žaludek mám stále na vodě, nemám chuť k jídlu, výdržet se to ale dá. Ta neskutečná únava, slabost a točení hlavy ale zůstalo
Už jsem na to špatně i psychicky a říkám si, proč jsem se do dalšího těhotenství vrhla. Je mi 37 let, tak jsem možná na to stará